Csehországban jártak a legkisebbek

A tavaszi szünetben sem tétlenkedtek a ZTE KK utánpótlás csapatai, a két legfiatalabb korosztály a csehországi Ostravában vett részt egy rangos, nemzetközi utánpótlástornán.A gyerekek és nem utolsósorban a szülők lelkesedését mi sem jelezte jobban, hogy a kenguru korosztályban két csapattal is el tudtunk indulni és a gyerek csapat is szinte teljes létszámmal vett részt a húsvéti tornán.

 

A torna jelentőségét a résztvevő csapatok nagy száma – közel 120 csapat!!! indult lány és fiú vonalon – bizonyítja legjobban, Európa szinte minden területéről érkeztek csapatok a észak-kelet csehországi iparvárosba. A torna minden utánpótlás korosztálynak nyújtott felkészülési lehetőséget U11-től U19-ig.

 

A ZTE KK csapatainak elsősorban a tapasztalatszerzés volt a fő célja, a gyerekek zöme most vett részt először nemzetközi tornán, ismerkedett más kosárlabda kultúrával és a hazaitól eltérő szabályokkal. Minden mérkőzésen jellemző volt a hatalmas elszántság és a küzdeni tudás, a gyerekeket elkísérő szülők pedig gondoskodtak a megfelelő hangulatról. Voltak vesztes és nyert mérkőzések is, játszottak a csapatok idősebekkel és magasabbakkal is, voltak gyengébb csapatok, de közel válogatottakkal felérő tartományi csapatok is, így a gyerekek testközelből szerezhettek tapasztalatokat mind a pályán, mind pedig a pályán kívül.

 

Összegezve, egy nagyon jó hangulatú és hasznos tornán vehettek részt csapataink, amelynek a hasznossága remélhetőleg az elkövetkező hazai bajnoki mérkőzéseken mutatkozik.

 

2015.április 16. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás