Egerszegiek is szurkoltak a lengyelek elleni összecsapáson

A hétfő esti válogatott mérkőzésre közel száz egerszegi szurkoló érkezett. Halász Gergely szervezésében a Kék-Fehér Sasok elnevezésű utánpótláscsapatunk és szüleik egy buszt megtöltve képviselték a ZTE-t. A bemutatáskor a Zalakermia ZTE KK válogatott játékosát, Benke Szilárdot a 12. születésnapját éppen február 26-án ünneplő Tóth Barnabás kísérte a parkettre, természetesen kék-fehérben. 

Az egerszegi különítmény egy része a Himnuszt hallgatva

 Benke Szilárdot Tóth Barnabás kísérte a parkettre

 Barnabás számára emlékezetes marad a 12. születésnap

A zalaiak szurkolás közben 

A találkozón három perc erejéig pályára léphetett a Litvániában öt pontot szerző Benke Szilárd is, aki a válogatottól ezúttal búcsúzó Ferencz Csabát váltotta hármas poszton. Ezúttal a sűrű rotáció miatt Szili nem jutott dobóhelyzetig, ám egy védőlepattanót sikerült begyűjtenie. 

 

 A válogatottban a jövő embere hármas poszton: Benke Szilárd

A találkozó elején nehezen indult be a magyarok támadógépezete, aztán pályára lépett a közelmúltban honosított, két éve Egerszegen pattogtató Darrin Govens, aki a csapat egyik motorja volt hétfőn este. „Dee” 24 percet kapott Sztojan Ivkovicstól a bizonyításra, s kihasználva a hazai pályát, 15 pontja között három triplát is elsüllyesztett. 

 Nehezen tudták tartani Govens a lengyel védők – a következő pillanatban álompasszából Eilingsfeld János zsákolhatott

A magyar válogatott legjobb teljesítményét a szintén Szombathelyen pattogtató Perl Zoltán nyújtotta. A fiatal kora ellenére két szezont már Olaszországban légióskodó hátvéd 16 pontig jutott – mindössze két dobást rontva, - begyűjtött 4 lepattanót, kiosztott 3 gólpasszt és öt alkalommal csak szabálytalanul tudták megállítani. 

 Perl Zoltán lett a csapat nyerőembere

A magyar válogatott 64-57-es sikerével továbbra is harcban van a vb-selejtezősorozat következő körébe jutásért, egy koszovói túrát követően pedig július elsején pedig az addigra minden bizonnyal legjobbjaival is kiegészülő, eddigi négy győzelmével már továbbjutott Litvániával találkozik Budapesten. 

 Védekezésben extrát nyújtva, jobb harmadik negyedével nyert a magyar csapat Lengyelország ellen!

Képek és szöveg: Bálizs Zsuzsa

2018. február 27. Zalakerámia ZTE KK /Bálizs Zsuzsa
 

Megosztás