Egy ponttal, de jobb volt a Jászberény

Zalakerámia ZTE KK – Fairium Jászberény KSC 80-81 (17-23, 24-20, 22-14, 17-24)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
Jv: Szabó, Gorka, Vida 

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic-, Fekete 21/3, Mohácsi 11, Tamir 16, Cohadarevic 26 csere: Darling 6, Kertész-,Czinger-, Velkey-, Edző: Milos Sporar

 

Fairium Jászberény KSC: Horváth 15/6, Szögi 5, Kerpel –Fronius 14/9, Dramicanin 21/9, Cseh 10, csere: Mladenovic 9/9, Nárai 1, Sonyák 6 Edző: Bencze Tamás 

 

A mérkőzést megelőzően szurkolói ankétot tartottunk. Sokan voltak kíváncsiak az új és régi vezetők véleményére. A szurkolók kérdéseire Doleschall Miklós, Podloviocs Péter, Dr. Gyimesi Endre, Dr. Bárdos László, Dr. Kelemen Péter és Kovás László válaszoltak.  Kérdések merültek fel a TAO felhasználásáról és a társadalmi elnökség újbóli szerepvállalásáról. A csapat helyzetéről és jövőjéről Doleschall Miklós annyit mondott, hogy egy tankolási időszak következik a klub életében, ami hosszú távú építkezést jelent. Felmerült még a légiós választás menete és az utánpótlás támogatottsága, menedzselése és a helyi játékosokra épülő klubmodell is. Az idő rövidsége, miatt- mert hamarosan kezdődött a mérkőzés- maradtak még a szurkolók előtt megválaszolatlan kérdések. De abban egyetértett vezető és szurkoló, hogy a play outot csak együtt, összefogva vívhatja meg a csapat. 

 

 

A találkozó Dramicanin büntetőivel kezdődött, amire előbb Fekete, majd Tamir is duplával válaszolt. A 3. percben Horváth Ákos triplájával már a vendégek vezettek, amit Szögi egy duplával növelt (6-10). A negyed felénél Tamir 2+1-es kombinációjával újra egyenlőt mutatott az eredményjelző (13-13). A negyed vége egyértelműen a vendégeké volt. Játékunk pontatlan és kapkodó volt ebben az időszakban. Cseh és Sonyák pontjaival hatpontos vezetést szerzett a sípszóig a Jászberény (17-23).

 

A második negyed elején Cohadarevic duplájára Dramicanin válaszolt egy hármassal, majd így tett Kerpel-Fronius is és már tizenegy ponttal vezetett a Jászberény (19-30). Nem tudtuk tartani a ritmust a vendégekkel és ők fokozatosan húztak el tőlünk. A 14. percben Kerpel-Fronius újabb távolijával már 15 pont volt a különbség (21-36). A negyedből még öt perc volt hátra, amikor fogunkat összeszorítva elkezdtük a felzárkózást. Összeállt a védekezésünk és támadásban is pontosabbak lettünk. Fekete és Mohácsi pontjaival a negyed végére utolértük ellenfelünket. A végén Tamír büntetőzött pontosan, majd az utolsó másodpercekben Fekete szerzett labdát és zsákolt látványosan. Pontjaival két pontra zárkóztunk a nagyszünetre és bizakodva várhattuk a folytatást (41-43).

 

A nagyszünetben néhány fehér nyuszi zökkentette ki a nézőket a megszokott komfortjukból.

 

 

Mindkét oldalon egy –egy elrontott támadással kezdtek a csapatok. Majd Mohácsi betörésből egyenlített (43-43). Nem tudtunk élni a lehetőséggel, szerencsére a másik oldalon sem ment a pontszerzés. A 23. percben Fekete szerzett közép távolit és lendítette tovább csapatunk szekerét. Újabb jó védekezés és Cohadarevic hátradőlős kosarával már néggyel mentünk (47-43). Bencze Tamás élt az időkérés lehetőségével. A rövid szünet után újra Cohadarevic volt eredményes (49-43). A feljavult védekezésünkkel nem tudtak mit kezdeni a Jászberényiek és az újabb pontokkal már tíz ponttal elhúztunk (53-43). Teljesen megzavarodtak a vendégek és Kertész remek labdaszerzését követően Fekete ismét ziccerezhetett, Bencze mester pedig újra időt kért (55-43). Az újabb rövid szünet után egy kivédekezett támadás következett, majd Horváth Ákos ziccere törte meg a 15-0-s rohamunkat.  Válaszként Cohadarevic oldalról volt eredményes, majd Dramicanin távolijára Tamir válaszolt egy remek passzot követően (59-48). A 28. percben Mladenovic hintett egy távolit ás újra tízen belülre került a Jászberény. Horváth újabb pontjaival tovább közelített a vendégcsapat és Sporar mesternek időt kellet kérnie (59-55). Nekünk tett jót a rövid szünet és Cohadarevic pontjaival újra megnyugtató előnyt szereztünk (63-56). Nárai még egy büntetőt szerzett és így hat pontra csökkentette a vezetésünket (63-57). 

 

A záró negyedet a vendégek kezdték méghozzá Kerpel –Froniusz 2+1-vel (63-60). Mohácsi betörését szintén dobás közben próbálták megakadályozni és így 2+1-es kombináció lett a vége (66-60). A 31. percben Kerpel-Fronius büntetőire Tamir válaszolt és tartottuk hatpontos előnyünket. A 32. percben elrontott támadások után Sonyák büntetőivel közelített a Jászberény (68-64). Pontatlanul játszottunk és így összpontosítanunk kellet a védekezésre, ami ekkor nem jól működött. A 34. percben Dramicanin duplájával úja egyenlő volt az állás (68-68). Ötnél Kicsivel több perc volt hátra, amikor Sporar mester időt kért. Az időkérést követően mindkét csapat játéka kapkodóvá vált. A 36. percben Darling törte meg a kosárcsendet, majd Fekete csente el a labdát a vendégektől, de nem sikerült növelni az előnyünket (70-68). Mladenovic kiszorított helyzetből elengedett hármasára, Fekete válaszolt szintén távolról (73-71). Mladenovic újabb hármasára viszont nem jött tőlünk válasz (73-74). Fokozódtak az izgalmak a negyed vége felé, hiszen itt minden pontnak jelentősége volt. A 38. percben Tamir ellen szándékosan szabálytalankodtak, de az izraeli-magyar játékos csak egyet értékesített, ezzel egyenlítettünk (74-74). Mivel nálunk maradt a labda Tamir szép közép távolival javított (76-74). Másfél perccel a vége előtt Cseh értékesítette büntetőit így újra egál lett (76-76). Egy elrontott támadás után Horvát Ákos talált be távolról nagyot lökve csapata nyerési esélyein (76-79). Hazai időkérés után Darling rövid hármasát Cohadarevic tette vissza (78-79). Horváth kihagyta a ziccerét, majd 13 másodperccel a lefújás előtt mi hozhattuk a labdát, de Darling nem tudta bedobni a ziccerét – vitatható körülmények között. Faultoltunk, amit Dramicanin értékesített (78-81). Fekete robogott el a baloldalon és szabálytalankodtak vele szemben. A büntetőket bedobtuk és mindössze 3.5 másodperc marad a mérkőzésből (80-81). A bedobást követően Horváttal szemben faultoltunk. Ő mindkettőt kihagyta, míg Cohadarevic indítása nem jutott el Feketéig, így egyetlen ponttal, de a vendégek örülhettek (80-81). 

 

Kezünkben volt a mérkőzés megnyerésének kulcsa, de ismét nem tudtunk élni vele. A Jászberény utolsó negyedbeli zónavédekezésére nem találtuk az ellenszert és ez döntőnek bizonyult. 

 

 

 

Most két hetes szünet következik és a következő mérkőzésünket szintén hazai pályán vívhatjuk, április 15-én a Nyíregyháza ellen. 

 

2015. április. 3. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás