Egy tripla döntött

Zalakerámia ZTE KK –Naturtex –SZTE Szedeák 74-77 (19-21, 12-20, 20-20. 23-16)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok 800 néző
Jv: Szabó, Söjtöry, Kulcsár (Páli)

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 21/3, Fekete 8, Mohácsi 10/6, Tamir 16, Cohadarevic 15,csere: Kertész 4,  Velkey -,  Ilic-, Czinger-,  Edző: Milso Sporar

 

Naturtex-SZTE Szedeák: Molnár 9/3, Kiss 10/9, Jereminov 12/6, Ciric 21/6, Balaban 20, csere: Stefanovic-, Kuntic 5/3, edző: Nicola Lazic

 

Kipontozódott: Cohadarevic 39 p. 

 

Sérülés miatt nem számíthatott vezetőedzőnk Lekli Józsefre és Vladimir Panicra, ami érzékenyen érintette a csapatjátékot. A mérkőzésen jelen volt Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke is. A bemutatáskor a közönség nagy tapssal köszöntötte a Szegedet irányító Nicola Lazicot. Nem csoda ez, hiszen sok szurkolónak, játékosnak kellemes emlékei vannak az itt töltött éveiről. 

 

Balaban kosarával kezdődött a találkozó, amire Tamir szép ziccerrel válaszolt. Majd a következő támadásoknál ugyan ez a két játékos volt eredményes. Az 5. percben Kiss távolijával és Ciric duplájával meglépett a Szeged (6-11). A fiúk rövid időn belül egalizáltak, sőt a vezetést is átvették. Tamir egyszerűen nem tudott hibázni. A 7. percben 14-11-re vezettünk. A folytatásban Molnár vezérletével egy 0-8-as sorozatot produkált a Szeged és visszavette a vezetést (14-19). A hajrában újra tudtunk ritmust váltani és Dzambic duplájával egyenlítettünk (19-19). Hogy ne legyen jó a szánk íze arról Ciric gondoskodott és így a vendégek örülhettek vezetésnek az első negyed után (19-21). 

 

Dzambic egyenlített a második negyed elején, majd Mohácsi pontjaival átvettük a vezetést (23-21). Felváltva vezettek a csapatok a következő percekben, de egyiknek sem sikerült elszakadnia a másiktól. Sokat hibáztak a játékosok mindkét oldalon. A 18. percben 29-32-nél Ciric adott lendületet csapatának és a félidőig 10 pontos előnyt szereztek a szegediek (31-41).

 

A harmadik negyedben kapkodóvá vált a játékunk. Több vitatható játékvezetői döntés is borzolt a kedélyeket. A vendégek Ciric ponterős játékának köszönhetően fokozatosan elhúztak. A 26. percben már 37-53-ra vezetett a Szeged. Dzambic próbálta lendületbe hozni övéit, de pontjaira mindig volt szegedi válasz. Rengeteg hibával játszottunk és ezeket könyörtelenül kihasználta a vendégcsapat. A negyed végére állandósulni látszott a tíz pont feletti különbség. A negyed utolsópercében előbb Dzambic ziccerezett, majd Kertész dobott szép középtávolit (50-59). Az utolsó 5 másodpercre is maradt izgalom, amikor Jereminov kosara után Stefanovic kapott technikait megmozdulásáért. A büntetőt Dzambic értékesítette, de a maradék idő nem volt elég egy újabb kosárra (51-61). 

 

Tíz pontos hazai hátránnyal kezdődött a záró negyed. Dzambic ziccerezett egy jó védekezés után, majd könnyű kosarat engedtünk Kunticnak. Mindkét csapat kapkodott. A védekezésünkön szorítottunk és ez megzavarta a vendégeket. Cohadarevic és Mohácsi pontjaival araszoltunk közelebb (57-63). Nikola Lazic mester időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket, de ez nem ikerült. Már a saját térfelükön megzavartuk ellenfelünket a labdafelhozatalban. Egy percen belül Mohácsi kétszer is betalált távolról és ezzel utolértük a Szegedet (63-63). A vendégek négy perc után találtak újra a gyűrűbe Ciric révén. Ekkor sokat hibáztunk támadásban és nem tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést. A Szeged büntetőkből szerzett újra vezetést (63-68). Hosszú kosárcsend után Fekete hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tamirt és három pontra csökkentettük hátrányunkat (65-68). Három perc volt hátra, amikor Tamir kapott le a levegőből egy szegedi passzt és indításából Dzambic tört be a palánk alá, ahol szabálytalankodtak vele szemben. A büntetőt a szerb irányító értékesítette (67-70). Az ellentámadásból újra Ciric volt eredményes, majd Balaban is betalált (67-74). Sporar mester időt kért. Rövid pihenő után Dzambic szerzett szép ziccert, majd Balaban kimaradt büntetőire hármassal válaszolt (72-74). Húsz másodperccel a vége előtt Molnár rontott egy dobást, amiből indulhatott a ZTE. A palánk alatt Dzambic hagyta ki a kihagyhatatlant, de a lecsorgó labdát Fekete bepofozta és egyenlítetünk (74-74). Időt kértek a vendégek és mindössze 4.9 másodpercvolt hátra. Az oldalbedobást követően Jereminov maradt üresen és az utolsó pillanatban eleresztett hármasa a gyűrűben kötött ki és ezzel megnyerte a mérkőzést a Szeged!

 

A fiúk nem játszottak jól a találkozón, de a végsőkig küzdöttek és nem hagyták, hogy a vendégek eldöntsék a találkozót. A sok hiba mellett többször is visszajöttünk a mérkőzésbe és csak a szerencsén múlott, hogy nem hosszabbításban dőlt el a találkozó. A fiúknak nincs miért szomorkodniuk, mivel a következő mérkőzésekre kivetítve fontos lehet a küzdeni tudás és az akarat, ami ma megvolt a csapatban. 

 

A folytatásban március 4-én szerdán a Paks vendégeként játszunk, míg jövő szombaton a Kecskemét ellen zárjuk a alapszakaszt, hazai pályán. 

 

 

2015. február 28. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás