Egyenes ágon a döntőbe

A Zalakerámia ZTE KK serdülő kosárlabdázói a Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság főtáblájának harmadik fordulójában három győzelmet értek el Szolnokon

 

A 2014-2015. évi Nemzeti Serdülő Bajnokságban, a főtábla harmadik fordulójának három mérkőzése után, továbbra is veretlen a Zalakerámia ZTE KK serdülő fiú csapata.

 

Főtábla harmadik forduló: 2015. március 28-29., Szolnok Tiszavirág Aréna

 

A harmadik forduló tétje a részvevőknek az volt, hogy a csoport első és második helyezettjei egyenes ágon juthatnak be a nyolcas döntőbe, illetve előtte az eddigiek során legjobbnak bi-zonyuló négy gárda egy ún. Alapszakasz Döntőn is összemérheti tudását.

Eredmények:
ZTE KK - Zsíros Akadémia Budapest    97 - 48 
ZTE KK - Szolnoki VSI     90 - 53
ZTE KK- Budapesti Honvéd    95 - 74 

A mérkőzésekről:

A Zsíros Akadémia elleni meccs volt a nyitánya a szolnoki tornának. Ellenfelünk képzett, s ügyes játékosokból állt, de mi két mutatóban jobbak voltunk. Hatékonyabban támadtunk (me-zőnyből 56 %), s a lepattanókat is eredményesebben szedtük, összesen 66-ot!. A mérkőzés egyik szép mozzanata volt, amikor egy indítást Kovács Benedek távolról elugorva jobbkezes „zsákolással” fejezett be.
Kiválóan játszott: Simó Bence, Kovács Benedek, Borbély Marcell, Kovács Kristóf, Varga Roland.

 

 

Következő ellenfelünk a házigazda Szolnok előzőleg szoros meccsen maradt alul a Budapesti Honvéddal szemben. Tudtuk, ha nyerünk, akkor biztosan továbbjutunk. A Szolnok kockázta-tott, erős sort küldött a pályára, s az első negyedben remekül tartotta magát. A második ötö-sünk ezt megérezte, s gyorsan növelte a különbséget. A második félidőben kijött a fáradtság a házigazdákon, kevés pihenővel két meccset lejátszani egymás után nagyon nehéz. Tudjuk, nincs 37 pontnyi távolság a két csapat között, de az előző fordulókban megküzdöttünk a jó sorsolásért!
Jól játszott: Simó Bence, Borbély Marcell, Kovács Benedek, Kovács tamás, Kovács Kristóf.

 

 

A harmadik meccsen a két veretlen gárda találkozott. A Budapesti Honvéd a fővárosi bajnok-ság győztese, egységes, jó szerkezetű alakulat. A négy negyed közül hármat nyertünk, a má-sodikat elvesztettük. Ellenfelünk három játékosa kiemelkedő teljesítményt nyújtott. 
A mi csapatunkban öten voltak, akik nagyon sokat tettek a győzelemért: Kovács Benedek 27 pont és 28 lepattanó, Borbély Marcell kiváló védekezés és 10 pont, Simó Bence 25 pont, Kovács Kristóf 15 pont, 9 gólpassz, köztük egyet „köténnyel”, 3 blokk, illetve Kovács Tamás 10 pont, 7 lepattanó.

 

 

A csapat tagjai voltak: Békési Péter, Borbély Marcell, Faragó Ábel, Fullér Soma, Kelemen Kristóf, Kovács Benedek, Kovács Kristóf, Kovács Tamás, Németh Márk, Novák Marcell, Simó Bence, Varga Roland. 

 

 

Mindenkinek elismerés és gratuláció jár a kiváló eredményéért!

 

 

Az Alapszakasz Döntőjét egy hónap múlva rendezik. A részvevő négy csapat: Vasas Akadémia, Bajai Bácska, Budapesti Honvéd, ZTE KK. 

 

2015. április 3. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás