Egyénileg léptek előre

A ZTE KK serdülő B csapatát elsősorban olyan gyerekek alkották a 2013/14-es idényben, akik az A csapatból kimaradtak, itt igyekeztek felzárkózni, erősödni vagy éppen a gyerek korosztályból kiemelkedtek és ezért felfelé edzettek és játszottak, úgy mint Simó Bence, Kámán Kristóf, Békési Péter vagy Rákóczi Máté.

A szezon elején 18 fiú kezdte el az edzéseket, akik nagyon vegyes társaságot alkottak mind fizikai mind technikai téren. A régebb idő óta kosárlabdázó gyerekek adták a csapat gerincét, edzésmunkájukkal nagy segítségére voltak a gyengébb, fiatalabb társaiknak. Igyekeztünk elsősorban olyan technikai dolgokat elsajátítani a védekezés és a támadás területén is, amivel helyt tudtunk állni a korosztályos bajnokságban.

A bajnokság őszi felében az alapszakaszból simán jutott tovább a csapat és selejtezőt játszott a felsőágra kerülésért, de ott egy fizikailag erősebb Sopron ellen – három negyed jó játéka ellenére - nem sikerült kiharcolni a továbbjutást. Az azt követő szakaszban, a regionális bajnokságban, saját régiónkban meggyőző fölénnyel nyertük a mérkőzéseket, sokat vissza lehetett látni abból, amit edzéseken gyakoroltunk, fegyelmezett védekezésből gyorsan emberelőnyös helyzeteket tudtunk kialakítani, amelyeket viszonylag jó százalékkal értékesítettünk is. A saját korosztályukból meghatározó játékosok mellé - Varga Roland, Novák Marcell, Kelemen Kristóf, Seres Gergő, Altinger Dominik – sikerült olyan gyerekeket felzárkóztatni – Németh Márk, Szabó Kristóf, Tóth Dávid -, akik eddig kevesebb lehetőséget kaptak és most tudtak is élni vele.

A régiós döntőben, az elődöntőben a házigazda PVSK ellen egy stabil, közepes játékkal sikerült nyernünk, azonban a Szekszárd elleni döntőben három negyed jó játék után, meggyőző előnyről a végjátékban vereséget szenvedtünk. Akárcsak ősszel a Sopron ellen, most is az történt, hogy egy fizikailag erősebb ellenfél ellen fejben nem tudtuk tartani 40 percig azt a színvonalat, amellyel sikerrel vehettük volna az akadályt.

A Serdülő B csapat így második lett a régiós döntőben, amely egy kicsit csalódás volt a számunkra és igazából az sem vígasztal bennünket, hogy a környékbeli csapatok B csapatai előtt végeztünk.
 


A csapat június végéig edz, elsősorban egyéni képzéssel fogunk foglalkozni, de edzőmérkőzésekkel próbálunk segíteni a gyerek korosztály csapatának az országos döntőben való minél eredményesebb szereplésért.

Bödör Ferenc

 

 
Utánpótlás csapataink a Strabag támogatásával érnek el az ország különböző pontjaiba.
 
 
 
 

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás