Egyenlített a MAFC - szombaton folytatjuk

MAFC - Zalakerámia ZTE KK 89-85 (22-17, 19-24, 26-17, 22-27)
Gabányi László Sportcsarnok
Jv: Györffy P., Makovsky Sz., Tőzsér D. (dr. Gincsai)

MAFC: Fodor  2, Misek 29/12, Lakosa 7/3, Toutziarakis 19, Glenn 12. Csere: Brown 13/6, Lakits -, Tursics 7/3, Mohay -. Edző: Stefan Timbus

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 20/9, Fekete 19, Mohácsi 18, Cohadarevic 6, Tamir 8. Csere: Darling 14, Czinger -, Velkey -, Kertész -. Edző: Mios Sporar


Már egy nappal korábban elutazott csapatunk a kiesési párharc második mérkőzésére. Székesfehérváron készültek a fiúk, hogy ne az utazással menjen el a meccsnapjuk, hanem a teljes készületen legyen a hangsúly. 
A hazai együttesben Stefan Timbus ezúttal Huntert nem nevezte a mérkőzésre. 

 

Az első negyed elején felváltva estek a kosarak, egészen a 4. percig, amikor Misek keze elsült távolról és öt ponttal meglépett a MAFC. Ezt a különbséget a negyed végéig tartani tudták a  fővárosiak, míg nekünk minden pontért küzdenünk kellett (22-17). 

 

A második negyed elején szorítottunk a védekezésünkön és elkezdtük a felzárkózást. Dzambic - Darling és Fekete révén a 14. percben egyenlíteni tudtunk (24-24). Darling pontjaival átvettük a vezetést is (24-28). A negyed hajrájában egyik csapat sem tudta leszakítani a másikat. A hazai oldalon Misek adott lendületet csapatának, míg nálunk Mohácsi és Dzambic dobásai ültek. Az utolsó percben Dzambic hármasával némileg megléptünk, de a negyed végén Tursics egy távolival döntetlenre módosította a félidei eredményt (41-41). 

 

A nagyszünet után egy kicsit az öltözőben maradtunk. A MAFC 8-0-val kezdett, közte két  Brown hármassal. A 23. percben Fekete törte meg némileg a hazaiak lendületét, de csak egy rövid ideig, mert a negyed feléig 15 pontos előnyt gyűjtöttek a fővárosiak (60-45). A negyed második felére felébredtünk és Dzambic vezérletével elkezdtünk újra felkapaszkodni. A MAFC próbálta tartani megszerzett előnyét, de az utolsó perben Fekete duplájával tízen belülre kerültünk ( 67-58).  

 

Kiélezett és izgalmas játékot hozott a negyedik negyed. Darling előbb egy duplát szerzett, majd az ellene elkövetett szabálytalanságért járó büntetőt elhibázta, de Mohácsi begyűjtötte a  a pattanót és újra Darlinghoz passzolt, aki remekül centerezett két védővel a nyakán és szerzett újabb fontos pontokat (67-62). Tursics sikertelen hármasára Dzambic válaszolt távolról és már ott voltunk a MAFC nyakán (67-65). A 33. percben Dzambic egy büntetőjével közelítettünk, amikor a mezőny legjobbja Misek, már a negyedik hármasát dobta (70-66). A következő hazai támadásnál Glenn ellen szabálytalankodtunk, aki nem hibázott a büntetővonalról. Fekete ziccerezett szépen és egy kivédekezett támadás után ő állhatott  büntetővonalra is, de csak egyik dobása sikerült (72-69). A negyed felénél Dzambic szerzett labdát és Mohácsit hozta helyzetbe, aki egy pontra csökkentette kosarával a hátrányunkat (72-71). Misek tett róla, hogy növekedjen a távolság, majd Toutziarakis is tett még rá két pontot (76-71). A 36. percben Mohácsi szerzett kosarat Fekete passzából, amire Toutziarakis egy sikeres horogdobással válaszolt (78-73). Ahogy csökkent az idő úgy pörgött fel a találkozó. Mohácsi újabb duplájával három pontra zárkóztunk (78-75). Három perc volt hátra a találkozóból, amikor Milos Sporar időt kért. A rövid pihenő után Brown csak egy büntetőjét értékesítette, míg Fekete remekül ziccerezett (79-77). A 38. perc elején ismét Misek villant és újra néggyel mentek a hazaiak (81-77). Mohácsi ellen szabálytalankodtak a hazai védők és a csapatkapitány nem hibázott (81-79). A fővárosi támadásnál Toutziarakisnak Mohácsi ütött oda, aki ezzel kipontozódott. A hazai légiós mindkét büntetőjét kihagyta, de Glenn leszedte a pattanót és sikerült kosarat szereznie. A Mohácsi helyére érkezett Tamir szerzett nagyon fontos kosarat, majd Cohadarevic egyenlített a 40. percben (83-83). Az utolsó percben Cohadarevic is kipontozódott, a hazaiak pedig pontosan büntetőztek és ez döntőnek bizonyult (89-85). 

 

Ezen a találkozón ismét a távoli dobásokkal álltunk hadilábon és a lepattanók szerzésében is alul maradtunk. Volt lehetőségünk eldönteni a párharcot a mérkőzés hajrájában, de kulcsjátékosaink elvesztését nem tudtuk megoldani. 

 

Újfent köszönet illeti a szurkolótáborunkat, akik végig űzték, hajtották csapatunkat!

 

A párharc állása 1-1. 

 

A mindent eldöntő mérkőzést szombaton vívják a csapatok 17 órától Zalaegerszegen.

 

Fotó: Zaol.hu

2015. május 6. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás