Egyenlített az Alba

Zalakerámia ZTE KK - Alba Fehérvár-Puebla + 85–94 (22–26, 22–25, 22–18, 19–25)
Zalaegerszeg, Jv.: Földházi T., Papp P., Benczur T. (Fekete L.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 23/6, Norfleet 13/3, Benke 10, Szabó 12/6, Drungilas 14. Csere: Kis -, Mohácsi 7/6, Wright 6. edző: Bencze Tamás

Alba Fehérvár: Taylor 13/9, Mohammed 14/6, Shepard 16, Lóránt 19/9, Keller 12. Csere: Farr 11/3, Markovics -, Edwards 9/3. edző: Branislav Dzunic

Fehérbe öltözött csarnok és fantasztikus hangulat várta a csapatokat az elődöntő második mérkőzésén. A vendégek az életben maradásért, mi az újabb győzelemért küzdöttünk. 

A feldobásnál már faultot fújtak a bírók Drungilasra, majd Shepard és Lóránt pontjaival bekezdett az Alba (0-4). A 2. perc elején Szabó büntetőből szépített (1-4). Nehezen szövögettük a támadásainkat a harcosan védekező Fehérvár ellen. A 4. percbe Lóránt hármasával és Shepard duplájával tovább robogott az Alba, amit Bencze Tamás időkéréssel próbált megállítani (3-11). Benke egy látványos kosárral jelezte, nem hagyjuk magunkat, majd Ubilla 2+1-vel zárkóztunk (8-13). Fokozatosan vettük fel a játék ritmusát és a 8. percre Drungilas közelijével és Mohácsi hármasával 3pontra zárkóztunk (15-18). A hajrában Norfleet kétszer is két pontra hozta fel csapatunkat, de a dudaszó előtt Mohamed büntetőivel, négy ponttal az Alba nyerte az első negyedet (22-26). 

A második negyed et harcosabban kezdtük és Benke betörése és Ubilla büntetői után a 12. percben utolértük a vendégeket, sőt Drungilas közelijével a vezetést is átvettük (30-28). A folytatásban felváltva vezettek a csapatok egészen a 18. percig, amikor Taylor hármasával, öt ponttal meglépett az Alba (40-45). Lóránt kihagyott büntetői után Norfleet szerzett egy duplát, majd Lóránt a következő támadásuknál javított. Az utolsó másodpercekben Edwards büntetőivel zárult az első félidő (44-51). 

A félidei dobójétékban Marton Viktor, férfias küzdelemeben nyerte meg a Foramax Computers által felajánlott Bruno Mars koncertjegyeket.

A nagyszünet után Lóránt előbb egy távolit, majd egy duplát szerzett, amire Benke 2+1-es akcióval válaszolt (47-54). Továbbra is nehezen találtuk a réseket a vendégek védelmén, míg ők sorra szerezték a kosarakat. A 24. percre Drungilas büntetőire Mohammed válaszolt és 11 pontra nőtt az Alba vezetése (49-61). Hazai időkérés után Ubilla hintett egy távolit, de Lóránttól egyszerre jött a válasz. Nagy rohanásba kezdtek a csapatok, de pontatlanul dobtak. Ubilla pontjainak köszönhetően fokozatosan zárkóztunk. A 27. percben Norfleet megsérült és nem is tudta folytatni a játékot. A negyed végét megnyomták a fiúk és Wright látványos zsákolásával három pontra zárkóztunk (66-69). 

A negyedik negyed elején jól védekeztünk, de támadásban nem sikerült semmi. Háromszor is volt lehetőségünk közelebb kerülni ellenfelünkhöz, de a dobásaink ponttalanok voltak. Az Alba elkapta a ritmust és fokozatosan elhúztak. Főleg Shepard volt elemében és pontjaival a 34. percben már 15 ponttal vezettek a vendégek (66-81). Az utolsó négy percben összeszedték magukat a fiúk és mindnet megpróbáltak, hogy visszajöjjenek a meccsbe. Két perc volt hátra, amikor Mohácsi és Szabó is szerzett egy-egy távolit, majd Drungilas pontjaival hat pontra feljöttünk (85-91). Az utolsó percben labdát vesztettünk, kimaradtak a dobásaink, amit a vendégek gyorsindítással lekontráztak és magabiztossá tették a győzelmüket (85-94). 

A kevés pihenő látszott a fiúkon, míg a vendégek sokkal frissebben mozogtak és fejben is jobban koncentráltak. Tragédia nincs, hiszen a párharc állása 1-1, de egy győzelemmel szívesebben utaztunk volna Fehérvárra. A közönség előtt le a kalappal, mert végig segítették csapatunkat a nehéz helyzetekben is!

Folytatás kedden, Székesfehérváron!

2017.május 26. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás