Egyenlítettünk!

Zalakerámia ZTE KK – EGIS Körmend 71-68 (22-24, 17-11, 14-15, 18-18)
Zalaegerszeg, 2500 néző
Jv: Cziffra, Győrffy, Frányó

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 26/12, Govens 20/3, Kerpel-Fronius 3/3, Mohácsi 2, PAntelic 12/6, csere: Czinger 2, Balmazovic 4/3, Velkey 2, edző: Bencze Tamás

EGIS Körmend: Petty 11/3, Channels 22/12, McKinney 12/6, Dickerson 4, Duinker 14/3, csere. Ferencz 3, Tóth-, Lakosa 2, edző: Teo Cizmic
Ha a körmendi mérkőzésre azt mondtuk, hogy fergeteges volt a hangulat, akkor a második mérkőzésnek szinte nem is találni jelzőket. A szurkolók igazán kitettek magukért. 

A bemutatást követően konfetti és pénztárgépszalag eső fogadta a profi pályafutásától búcsúzó Gáspár Dávidot.A Közönség a csk mezszámát emelte a magasba, ami után jöhettek a köszöntők.

Stárics Kornél ügyvezető, Dr. Gyimesi Endre a klub társadalmi elnökével egy üvegkeretes 12-es mezt ajándékozott Gáspinak, majd a Csapat egy életnagyságú molinóval köszöntötte búcsúzó játékostársukat. A Szurkolók képviseletében Könczöl András adott át egy meglepetés csomagot. Végül a napokban születésnapját ünneplő Stárics Kornél ügyvezetőt is felköszöntötték a szurkolók, akiknek egy fiatal lány Horváth Lili volt a követe. 

Itt köszönnénk meg a Göcsej Nyomdának és Győrffy Zoltán ügyvezetőnek, hogy a csapatkapitányunk búcsúztatásának technikai feltételeinek biztosításában segített. 

Az ünnepi hangulatot remek nyitány követett. Govens kosarára még válaszolt Duinker, majd Pantelic egy távolival, míg Kinney egy duplával jutatta előnyhöz a csapatot (7-2). Channels vette kezébe az irányítást a vasiaknál és két perc alatt két távolit és egy duplát szerezve, valamint Duinker kettesével fordítottak, sőt öt ponttal elhúztak (7-12). Bencze Tamás időkérése használt és előbb Kerpi, majd Kinney is szerzett egy hármast, míg a vendégeknél csak egyetlen büntető sikerült (15-15). A negyed végére újra öt ponttal meglépett a Körmend, de Kinney remek hármasa két pontra csökkentette a hátrányunkat (22-24). 

A második negyed elején Lakosa szerzett kosarat, majd Kinney pillanatai következtek és 12. percben átvettük a vezetést. Balmazovic távolijával pedig már 4 ponttal vezettünk (30-26). Channels büntetőből volt eredményes, de jött egy remek Kinney passz, amit Czinger értékesített centerezve (32-28). Mindkét csapat a védekezésre koncentrált és a támadásokban sokat hibázott. Közel három perces kosárcsend után Petty büntetőire Govens egy duplával válaszolt, majd a következő támadásból Pantelic passzából egy hármast is hintett (37-30). Összekapta magát a Körmend és ismét Channels-é volt a főszerep. Az amerikai játékos két duplával hozta fel csapatát, majd az alapbedobásunknál belekarolt Govens-be, akinek a szabadulási kísérletét szabálytalannak ítélték a játékvezetők. Szerencsére nem sikerült pontot szerezniük a vasiaknak, míg Govens egy remek betörésből szerzett találattal büntetett (39-35).

A nagyszünet után Govens egy betörésből szerezte a negyed első pontjait (41-35). Igazi rangadót vívott egymással a két csapat. A 24. percben Channel hármasával egy pontra zárkóztak a vendégek (43-42). Kinney büntetőjével és Pantelic remek centerezésével vertük vissza a körmendi támadásokat. A negyed feléhez érkezve Govens közelijével már héttel vezettünk (51-44). Ferencz betörésből szerzett egy duplát és mivel odaütött neki valaki ezért büntetőzhetett is és nem hibázott. Velkey is harcosan játszott és a 28. percben sportszerűtlenül próbálták megállítani a vendégek és így büntetőhöz jutottunk. Velkey mindkettőt bedobta (53-47). A végére még maradt egy Petty büntető és egy Mckinney dupla és ZTE vezetés a záró negyedre (53-50). 

A negyedik játékrész elején Mckinney egyenlítet egy hármassal (53-53). Goven egy 2+1-el válaszolt, majd Kinney is betalált (58-53). Nehezen szövögettük támadásainkat és nem találtuk igazán a ritmust. A 34.perc elején Channels egy távolival lőtte közelebb a Körmendet (58-56). Govens újabb 2+1-re Duinker egy hármassal válaszolt (61-59). Varázsütésre megtáltosodtak a fiúk, pedig óriási volt az iram. Pantelic és Kinney hármasával, közte egy Balmazovic büntetővel kilenc pontos előnyt szereztünk az utolsó három percre (68-59). A végét megnyomta a Körmend és Dickerson zsákolásával, egy perccel a vége előtt két pontra zárkóztak (70-68). Kérdéses volt ki bírja jobban idegekkel az utolsó sorsdöntő pillanatokat. Nekünk sikerült! Petty labdát vesztett. 11 másodperc volt vissza a körmendi időkérés után. Channels odaütött a labdáért rohanó Govensnek. Darrin az egyiket bedobta. Mckinney megpróbálkozott még egy távolival, de ez sikertelen maradt így a páros csata hazai győzelemmel, kiegyenlítődött!

Remek hangulatú, ízig-vérig rájátszás mérkőzést vívott egymással a két, hasonló képességű csapat. A végén mi örülhettünk a győzelemnek, ami azt jelenti, hogy kedden, Körmenden jöhet a harmadik, ami hasonlóan sorsdöntő lesz mit az első negyeddöntő.

Szép volt fiúk!

Ünneplős fotók: zaol.hu/Katona Tibor

2016. május 7. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás