Együtt örülünk a sikernek!

A negyedik fordulóban a bajnok ellen megmutattuk, hogy ez a csapat tud nyerni! Óriási hangulat fogadta a fiúkat és az első negyedben remekül játszva 11 ponttal vezettünk. A második negyed felétől, a hibáinkat kihasználva visszajött a meccsbe az Alba és a negyed végén egy hármassal egészen közel kerültek hozzánk. A nagyszünet után fej-fej mellett haladtak a csapatok és egészen izgalmas végjátékot produkáltak. Sokáig mi voltunk egy-két ponttal előnyben, de a hajrára ez megváltozott és a Fehérvár lett a kezdeményezőbb. A végén extra hármasokkal többször kiegyenlítettünk, majd Horváth Ákos triplájával, 27 másodperccel a vége előtt nekünk állt a zászló. Hillt hagytuk dobni és hat másodperc kellet neki az egyenlítéshez. Az utolsó 20 másodpercben lélegzetvisszafojtva vártuk, hogy valami történjen. Vaughn az utolsó pillanatba indította a támadást, de a ziccere lecsorgott éppen Mohácsi Mátéhoz, akinek a visszatett labdája mérkőzéslabda lett! Ezt követően szurkoló, játékos és vezető is együtt örült az idei első sikernek!

A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Keller Ákos, Ivica Radic, Branislav Dzunic és Bencze Tamás mondta el értékelését.

Keller Ákos:- Kemény mérkőzésre számítottunk, hiszen idegenbe jöttünk. A ZTE-t tudtuk milyen helyzetben van, de gondoltuk, hogy előbb vagy utóbb felállnak. A hazaiaknak a legnagyobb fegyvere a hárompontosok, ami eddig nem igen ment neki. Ma ellenünk viszont jó százalékban értékesítették a távolikat. Nagyon sok szabad labdát szereztek és második szándékból tudtak kosarakat szerezni. Folyamatosan egál volt a meccs és sok üres ziccert kihagytunk, aminek a végén megittuk a levét. Gratulálok a ZTE-nek és a következő meccsen jobban és pontosabban fogunk játszani. 

Ivica Radic: - Három meccset elvesztettünk és nagyon akartunk már nyerni. Az utolsó meccsünkön csak egy kicsi hiányzott és most szerettük volna azt a pluszt hozzátenni. Az első pillanattól fogva a saját játékunkat próbáltuk játszani és a gyorsindításaikat megállítani, ami részben sikerült is. Igyekeztünk kitartania végéig és örülök, hogy sikerült nyernünk. köszönöm a Jóistennek és a szurkolóinknak is, hiszen eddig nem úgy sikerültek a dolgaink, hogy szerettük volna, de ők mellettünk voltak és köszönjük az ünneplést, amiben részesítettek bennünket. 

Branislav Dzunic: - Gratulálok a ZTE-nek a győztes meccshez. Igazi egylabdás meccset játszottunk. Megérdemelten nyerte a meccset, de ha mi nyertünk volna az sem lett volna kevésbé megérdemelt. Büszke vagyok a játékosaimra is, hiszen nehéz időszakban vagyunk. Nagy energiával játszottunk és sok labdát szereztünk, de ezzel szemben sok energiát is vesztettünk. A támadójátékunk nem volt ezen a szinte túl acélos és a végjátékban sajnos alul maradtunk. 

Bencze Tamás:- Gratulálok, mind a két csapatna, mert ritkán látható izgalmas meccset játszottunk. Az első 15 percben a mi akaratunk érvényesült, utána viszont átadtuk a teret az ellenfélnek. Pont azt nem tudtuk megakadályozni az ellenfélnél, amit szerettünk volna. Alapjában a védekezésünk nem volt rossz, viszont a tranzíciós védekezésünk pocsék volt és a pálya középső részét könnyedén játszották át a vendégek. Ennek az volt az alapja, hogy jól zárták a passz szögeket és sok eladott labdánk volt.  Az, hogy ettől nem rogytunk össze a tartásunkat dicséri és a vége pedig egy kiélezett hajrá lett. Egy ideig mi vezettünk, aztán az ellenfelünk. A végén talán a szerencsének is köszönhettük, illetve a közönségnek és hogy ma nem ismertünk elveszett labdát. Ez az út, amin járnunk kell! Köszönöm a támogatást a közönségnek és azt hiszem, hogy a bizalom ma látszott.. centerünkön is. Ahogy kollégám mondta, ha ők nyertek volna az sem lett volna érdemtelen. 

2017. október 15. Zalakerámia ZTE KK 
 
 

Megosztás