Először nyerte magyar csapat a B33 TOUR magyarországi döntőjét

Véget ért a Decathlon B33 TOUR idei versenysorozata. A záró állomását, vagyis a döntőt Budapesten az Amfiteátrumban rendezték. A tornára a csapatok a pécsi, szegedi és a nyíregyházi tornákról kvalifikálhatták magukat. A tíz döntős csapat között ott volt a Hunteam elnevezésű magyar csapat is, szerb, szlovén együttesek mellett,  a soraiban a Zalakerámia ZTE KK játékosaival Mohácsi Mátéval és Kerpel-Fronius Balázzsal. A 3x3 férfi válogatott igazi bravúrt hajtott végre azzal, hogy mind a torna nyitó meccsén, mind a döntőben legyőzte a világ közvetlen élvonalába tartozó többszörös 3x3 Masters győztes szlovén Skorci csapatát. Ezzel a fiúk kivívták a jogot a 3×3 World Tour Masters versenysorozaton való indulásra és megnyerték a B 33Tour 1000 eurós fődíját is! Két évvel ezelőtt a jelenlegi világranglista vezető szerb NOVI SAD csapatának is a magyarországi sorozat megnyerésével kezdődött el világkarrierje. 

A képen balról: Máriás György a B33 Tour főszervezője, Horti Bálibt, Ivosev Tamás, Kerpel.-Fronius Balázs, Mohácsi Máté, Török Ferenc, a Óbudai Kaszások kosárlabda egyesület vezetője

A képen balról: Máriás György a B33 Tour főszervezője, Horti Bálibt, Ivosev Tamás, Kerpel.-Fronius Balázs, Mohácsi Máté, Török Ferenc, a Óbudai Kaszások kosárlabda egyesület vezetője

Mohácsi Máté a döntő után elmondta:
-Nehéz és kemény torna volt, de sikerült minden meccset megnyerni, közülük többet a sírból visszahozva. Kétszer is megvertük a torna első kiemeltjét (1,700,000 ranglista pont) a világ élvonalába tartozó szlovéneket. Győzelmünkkel a világ legjobb csapatai ellen játszhatunk majd augusztusban. 

A 2012 –ben indult útjára Magyarországon a B33 Tour sorozat, amelyben először végzett magyar csapat az élen. A Mohácsi Máté, Kerpel-Fronuis Balázs, Ivosev Tamás, Horti Bálint alkotta válogatott, Csirke Ferenc csapatvezetővel készülhet az augusztus 6-7 kötött rendezendő prágai 3×3 World Tour Masters tornára. 

2016. július 15. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás