Elrontottuk a csarnokavatót

MAFC- Zalakerámia ZTE KK 82-85  (20-29, 17-11, 15-30, 30-15)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok 1100 néző
Jv: Cziffra, Kulcsár, Sallai (Szaniszló)
MAFC: Lakits 2, Misek 19/9, Kovács 6, Smith 18/6, Sihota 22/15 csere: Tursics -, Mócsán 15/9,   edző: Garai Péter
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/6, , Govens 31/12, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 14/6, Pantelic 19 csere: Velkey 1, Krapic -, fekete -, Gáspár -, edző: Bencze Tamás

Govens hármasára Sihota válaszolt, majd ugyanez volt a forgatókönyv Mohácsi távolijánál, csak annyi változással, hogy most Smith válaszolt hármassal (6-6). A következő két percben egy 10-0- ás rohammal elhúztunk a vendéglátónktól (6-16). A hazaiak időt kértek. Misek 2+1-ével zárkózott a MAFC, de Kinney hármasával újra tíz fölé nőtt a különbség. A negyed hajrájában Mohácsi volt elemében, míg a hazai oldalon Misek és Smith próbálta közelebb csalni csapatát. Igazi hárompontos párbajt hozott a negyed, hiszen 4/5 volt a mutató a ZTE javára. A negyed végén kilencpontos zalai előnyt mutatott a tábla (20-29). 
Határozottabb védekezéssel kezdte a második negyedet a MAFC és ez némi zavart okozott a játékunkban. A 14. percre három pontra felzárkóztak a hazaiak. Govens törte meg a pontnélküliségünket, majd Pantelic is hozzátett egy duplát (26-33). Állandósult a vezetésünk, habár a MAFC mindet megpróbált, hogy szűkítse a különbséget. A negyed hajrájában Sihota két hármasával újra három pontra zárkózott a hazai együttes (34-37). Az utolsó percben Pantelic büntetőzhetett kétszer is és ebből háromszor eredményes is volt. A fővárosiaknál Kovács szerzett egy ziccert, majd időn túli büntetővel Smith állította be a félidei eredményt (37-40).
Egy Mohácsi labdaszerzéssel és egy Kinney ziccerrel kezdődött a harmadik negyed. Smith duplával válaszolt, majd Mohácsi pillanatai jöttek. Előbb egy távolit hintett, majd egy újabb labdaszerzésből ziccerezett. Láthatóan felpörgött a csapat. Kinney duplájával és Kerpel-Fronius közelijével tíz pont fölé tornásztuk az előnyünk (39-51). A 24. percben Govens duplájával egy 11-0-s rohamot produkáltunk. Jött is a hazai időkérés. De ez sem törte meg a lendületünket, hiszen Govens egy hármassal növelte előnyünket. Felszabadultan és pontosan játszottunk. A 24. percben Kovács törte meg a hazai gólnélküliséget egy büntetővel (40-56). Nem volt megállás és a következő percben Pantelic előbb látványosan zsákolt, majd egy közelivel húsz pont fölé tornázta a különbséget (41-62). A negyed végén Mócsán hármasával került közelebb a ZTE-hez a MAFC (52-70). 


  

Már úgy tűnt eldőlt a találkozó, de a záró negyedben a hazaiak mindent beleadtak. Misek nyitotta ki a hárompontos zsákot, amire Pantelic egy közelivel válaszolt. Agresszíven játszott a fővárosi együttes és ez megzavarta a fiúkat és  elvesztettük a ritmusunkat a védekezésben, ami a  támadásainkra is kihatott. Folyamatosan dolgozta le a hátrányát a MAFC. A 37. percben Govens hármasával még 16 ponttal vezettünk ( 63-79). A következő két percben minden sikerült a hazaiaknak és 13-0-s rohammal három pontra zárkóztak (76-79). Az utolsó percben összeszedték magukat a fiúk és Kinney és Govens pontjainak köszönhetően sikerült megtartani az előnyünket és ami fontos megnyerni a mérkőzést (82-85). 

Bencze Tamás:
- Nagyon fontos mérkőzést nyertünk meg, egy nagyon kellemetlen ellenfél ellen. A hazaiak alacsony szerkezete, nem nagyon feküdt nekünk. A harmadik negyedben eldönthettük volna a találkozót, de a negyedikben a fővárosiak extrán dobtak és visszajöttek a mérkőzésbe. Ritmusunkat vesztettük védekezésben és támadásban is, Szerencsére a remekül dobó Govens révén sikerült megnyernünk a mérkőzést. Összességében a védekezésünk nem úgy működött, ahogy az előző meccseken, de ez a győzelem is a csapat erejét mutatja. Természetesen elemezni fogjuk a mérkőzést és azon leszünk, hogy az elkövetett hibákat kijavítsuk. 

Köszönet jár újfent a szurkolóknak, aki elkísérték csapatunkat Budapestre és szinte hazai hangulatot varázsoltak a felújított Gabányiba. 

Statisztika: 
Govens:31 pont, 4 hármas, 4 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 gólpassz,  1 blokk és 34 VAL
Pantelic: 19 pont, 14 lepattanó, 4 gólpassz, 1 blokk 32 VAL
Mohácsi: 14 pont, 2 hármas, 6 lepattanó, 2 szerzett labda, 4 gólpassz, 18 VAL
Kinney: 14 pont, 8 lepattanó, 6 gólpassz, 18 VAL

Fotók: Bálizs Zsuzsa

Szép volt fiúk!

2016. január 23. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás