Elsőnek nem volt rossz

Zalakerámia ZTE KK – Vasas Budapest 89-73 (20-23, 22-19, 22-15, 25-16)
Jv: Török R. Szalai Zs, Horváth A.

Zalakerámia ZTE KK: Moore 15/3, Ubilla 11/9, Kerpel-Fronius 7/3, Szabó 16/6, Drungilas 17, csere: Mohácsi 15/6, Benke 2, Velkey 2, Olasz 2, Gáll 2, Czinger-, Kis-, edző: Bencze Tamás

Vasas Budapest: Horváth 13/6, Moravcsik 7/3, Garamvölgyi 11, Bacher 6, Thomson 26/15, csere: Katona 5/3, Faragó-, Andrássy 3, Peringer 2, Steier-, edző: Sárosi Bulcsú

Rengetegen voltak kíváncsiak csapatunk első hivatalos felkészülési mérkőzésére. Ellenfelünk az újonc Vasas Budapest csapata volt, akik a Jászberényből érkező rutinos játékossal, Horváth Ákossal és kettő légióssal felvértezve, no meg sok fiatallal érkeztek Zalaegerszegre. 

A vendégek igazolták jó hírüket (az előző mérkőzésükön megverték a Paksot) és harcosan kezdték a találkozót. Az első negyed azt hozta, amit az első mérkőzésnek kell mutatnia -pontatlanságot, néha szervezetlenséget, technikai hibákat. A fővárosiak céloztak pontosabban és vezettek is az első játékrész végén (20-23). 

A második negyedben valamivel pontosabban játszottunk és átvettük az irányítást és a vezetést is, de a félidőre döntetlen állással mehettek a csapatok (42-42). 

A harmadik negyed elején egy harcosabb és pontosabb ZTE-t láthatott a közönség. Ubilla jó mozgatta a csapatot és Szabó remekül célzott. A 26. percben Czinger blokkját követően Mohácsi hármasával már tíz ponttal vezettünk (59-49). A negyed végén némi pontatlanság és technikai hibák után feljött a Vasas, de Szabó vezérletével magabiztosan vezettünk (64-55). 

A záró negyed elején állandósult a 10 pont körüli különbség. Ubilla hármasa és remek helyzetfelismerései és Moore betörései váltották ki a közönség tetszését. A negyed felénél közel voltunk a húsz pontos különbséghez. A végén a fiatalok Olasz és Gáll is remek kosarat szerzett és magabiztosan győzött csapatunk (89-73). 

A találkozó remekül szolgálta a felkészülést, hiszen Bencze Tamás láthatta min kell még csiszolni. Természetesen mindenen, de ez most másodlagos volt, hiszen hosszú idő után újra láthattuk kedvenceinket és az újakat a zalaegerszegi Sportcsarnokban. 

2016. szeptember 06. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás