Értékes győzelem Szegeden

Naturtex-SZTE-Szedeák - Zalakerámia ZTE KK 73-86 (20-32, 14-8, 21-18, 18-28)

Szeged, Jv: Kapitány Gellért, Pozsonyi László, Balogh Gyula (Faidt Mihály)

Naturtex-SZTE-Szedeák: Boltic 15, Lilov 25/15, Révész 6, Ciric 22/3, Bán-, csere: Wirth 5/3, Vágvölgyi-, edző: Nicola Lazic

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 14/6, Norfleet 20/9, Benke 17/6, Szabó 16/12, Drungilas 7, csere: Wright 1, Mohácsi 11/9, Kerpel-Fronius -, Kis -, edző: Bencze Tamás

A hazaiak két magas emberük Juhos és Sulovics nélkül voltak kénytelenek kiállni, míg nálunk már ott volt a keretben a 10 napos próbajátékon lévő Wright. 

Szabó kapta el jól az ritmust az első negyed elején és gyorsan berámolt kettő hárompontost és egy duplát. Ciric pontjaival zárkózott a Szeged, de a fiúk nem vettek vissza a lendületből. A negyed feléhez közeledve Benke rámolt be két duplát meg egy távolit és már 10 ponttal vezettünk (9-19). A 6. percben először lépett pályára kék-fehérben Jerrell Wright, aki Drungilas-t váltotta. Lilov pontjaira Norfleet, majd Ubilla is hármassal válaszolt (12-25). A hazaiak csak a büntetővonalról tudtak pontot szerezni, ez is jelzi, hogy jól működött a védekezésünk. A 8. percben Wright büntetőből megszerezte első egerszegi pontjait. A hajrában Ciric faragott a hátrányukból, míg Mohácsi bedobta a negyed hatodik zalai hármasát is (20-32). 

A két legaktívabb játékosunk Szabó és Benke pontjaival kezdtük a második negyedet (20-36). A 13. percben Ubilla duplája után megakadt a lendületünk és fokozatosan zárkózott a Szeged. A 16. percre Lilov hármasával és Boltic büntetőivel kilenc pontra csökkent az előnyünk. Eladott labdák és pontatlan dobások jellemezték ezt az időszakot. Drungilas begyűjtötte a harmadik hibáját is így újra jöhetett Wright. Két perc volt hátra a félidőig, amikor Lilov újabb hármassal szűkített a távolságot (32-38). Ubilla középtávolija a legjobbkor jött, megtörve az ötperces gólnélküliségünket (32-40).  A végére maradt még két Boltic büntető és sok megbeszélnivaló az öltözőben (34-40). 

A harmadik negyed elején továbbra találtuk a ritmusunkat és Lilov vezérletével, meg Wirth hármasával a 23. percre kiegyenlített a Szeged (44-44). Norfleet pontjaival újra magunkhoz ragadtuk a vezetést, de Lilov és Ciric újra kiegyenlített (49-49). A forgatókönyv nem változott a negyed hajrájáig, mi vezettünk a Szeged egyenlített. Az utolsó két percben Mohácsi kétszer is távolról volt eredményes és Ubilla is szerzett egy duplát, míg a hazai oldalon Lilov lőtte közelebb egy közelivel csapatát a záró felvonásra (55-58).

 

A negyedik játékrész elején Ciric egyenlítet, majd Norfleet duplájára Boltic válaszolt (60-60). A folytatásban Benke és Ubilla keze is elsült a hárompontos vonalon túlról és hat ponttal megléptünk. A szegediek szívósan küzdöttek és nem hagyták leszakítani magukat. Ennek ellenére a 34. percben Norfleet hármasával már nyolc ponttal vezettünk (65-73). Ciric büntetőkkel faragott a hátrányukon, de jött Szabó, aki újabb hármassal verte vissza a hazai próbálkozásokat. Ubilla egy duplával még megtoldotta és 10má pontra nőtt a vezetésünk (68-78). A hajrában Benke egy duplát, míg Szabó egy hármast szerzett, míg a hazaiaknál Lilov dobta be ötödik távoliját. A végső döfést Norfleet vitte be egy sikeres hárompontossal kialakítva a 73-86-os végeredményt. 

Az alacsony szerkezetű hazaiak ellen az első negyedben megalapoztuk a sikerünket, de a második negyed felétől visszaesett a játékunk és nem tudtuk tartani Lilovot és Ciricet. Nálunk Szabó és Benke játszott remekül, és melléjük nőtt fel Ubilla és a végjátékra Norfleet, valamint a padról remekül szállt be Mohácsi. Az új fiú, Jerrell Wright főleg a palánkok alatt teljesített jól, ezt mutatja a 10 lepattanója. A dobáspontosságán még lesz mit javítania. 

Bencze Tamás: - Jó ritmusban kezdtünk és a saját játékunkat játszva szereztünk jelentős előnyt. A második negyedben rengeteg ki nem kényszerített hibánk volt és sok eladott labdánk, ráadásul ziccereket hibáztunk. A harmadikban sem változott semmi a megbeszéltek ellenére. Erőltettük a centerjátékot a sajátunk helyett és a Szeged visszajött a meccsbe. A végén Norfleet irányításával és remek betöréseivel sikerült felőrölnünk a hazaiakat és értékes győzelmet szereztünk.

Szép volt fiúk!

fotók: Borda Menyhért

2017. február 5. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás