Érthetetlen összeomlás a negyedik negyedben

Egy hónap után tért haza csapatunk, két győzelemmel a zsákjában és szerettünk volna hazai pályán a Kaposvár ellen is győzni. Sajnos a negyedik negyedben 19 pontos vezetésünkről fordítottak a vendégek és kiénekelték a szánkból a sajtot. 

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 88-95 (21-7, 25-27, 27-20, 15-41)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1600 néző
JV.: Kapitány G., Benczúr T., Kovács N. (Forrai S.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 11, Norfleet 16/6, Benke 16/6, Szabó 18/6, Drungilas 15. Csere: Mohácsi 6/6, Kerpel-Fronius 4, Czinger 2, Kis -, Olasz -. Edző: Bencze Tamás

Kaposvári KK: Wisseh 19/9, Duren 6/3, Cooke 9/9, Hendlein 17/3, Simms 11. Csere: Baki 19/6, Grebenár 1, Fodor 11, Papp 2. edző: Fekete Ádám

Jól kezdtük a mérkőzést és az 5. percben Drungilas pontjánál időt kértek a vendégek (10-2). Wisseh egy hármassal kezdett, amire Benke, majd Norfleet is egy távolival felelt. A negyed hajrájában magabiztosan játszottak a fiúk és megnyugtató előnnyel várhattuk a folytatást (21-7). 

A második játékrészt is jó ritmusban kezdtük. A 12. percben Mohácsi üközött Fodorral, amiért sportszerűtlent ítéltek játékosunknak, Fekete edző kifakadását pedig technikaival büntette Benczur játékvezető. Nem találta a ritmust a Kaposvár, míg nálunk rendre volt egy –egy pontot szerző játékos. A 15. percre Szabó Zsolt duplájával 33-16-ra vezettünk. A negyed második felében némileg magára találtak a vendégek és próbáltak felzárkózni. A játékrész végén Baki Gergő távolijával 46-34-re módosult az állás. 

A nagyszünetben a Hungast dobójátékot Ábrahám Zsolt nyerte. 

A nagyszünet után Hendlein és Wisseh pontjaival közelített a Kaposvár, de sikerült visszaverni a próbálkozásiakat és tartani a 10 pont körüli előnyük. A negyed felénél Czinger Zoli megmozdulásinak tapsolhatott a közönség. Előbb remek passzból ziccerezett, majd védekezésnél blokkolt és labdát szerzett. Joggal zúgott a lelátóról a Czingi, Czingi rigmus! A negyed végét megnyomták a fiúk és fokozatosan nőtt a csapatok között a távolság. 4,5 másodperccel a vége előtt Benke tört a gyűrű felé és estében szerzett látványos kosarat, amellyel, 19 ponttal vezettünk a záró felvonás előtt (73-54). 

Az utolsó felvonás nem várt izgalmakat hozott. Egy 6-0-ás sorozattal kezdtek a somogyiak, amit sikerült visszavernünk és a 34. percben Szabó duplájánál még 80-63-ra vezettünk. Ezt követően megtáltosodtak a vendégek. Ami eddig nem ment be az is a gyűrűbe hullott. Wisseh irányításával fokozatosan dolgozta le hátrányát a Kaposvár. A hajrában három perc alatt 17-0-át repesztettek. Teljesen megzavarodtak a játékosaink és összeesett az addig felépített játékunk. A mérkőzés eme szakaszát egyértelműen uralta a vendégcsapat. Csapatunkon az időkérések sem segítettek, a somogyiak könnyedén szereztek a körtén belül is pontokat. A vége látványos összeomlás és nem várt vereség (88-95). 

Bencze Tamás: - Soha nem éltem még át még ehhez hasonlót. Három negyeden keresztül mi kontrolláltuk a játékot, felépítettük az előnyünket és magabiztosan vezettünk. A negyedik negyed felénél elkapta a ritmust a Kaposvár és nem tudtuk megállítani a támadásaikat. Próbáltam belenyúlni időkérésekkel, cserékkel védekezésváltásokkal a mérkőzésbe, de ezek nem használtak, vagy nem jól hajtottuk végre azokat. Gratulálok a Kaposvárnak, mert elhitték, hogy nyerhetnek!

Fekete Ádám: - A mérkőzés nagy részében nem találtuk a ritmust, szinte csak futottunk a jól játszó ZTE után. A záró negyedben a játékosaim elhitték, hogy lehet esélyünk a győzelemre és nem mindennapi extra teljesítménnyel megfordították a találkozót. Csapatként nyertünk, s ez a diadal fontos volt a nyolcba jutás szempontjából. 

2016. november 20 Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás