Események a legkisebb kosarasoknál

Az egyesületi hírek között ritkábban olvashatunk a legkisebbekről, 6-9 éves játékosainkról, hiszen számukra nem rendeznek országos versenyeket, így eredményeikről sem tudósíthatunk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne edzenének szorgalmasan, játékok és játékos gyakorlatok segítségével elsajátítva a kosárlabda mozgások alapjait. 
Most két olyan eseményről számolunk be, melyek ezt a korosztályt érintik. Egyesületünk Patrónus programja keretében a felnőtt csapat játékosai egy-egy utánpótlás csapatunkkal tartanak fenn kapcsolatot. Edzésükre, mérkőzésükre mennek, beszélgetnek, közös játékban vesznek részt velük, edzést tartanak nekik, vagy játékvezetőként vesznek részt mérkőzéseiken.

A Landorhegyi iskolában egyesületünk három csoportja tartja foglalkozásait, melyekben elsőtől ötödik osztályosig járnak gyerekek. Hozzájuk látogatott el egyik patrónusuk, Kerpel-Fronius Balázs. Az idősebbekkel beszélgetett is, majd mindhárom csoportnak gyakorlatokat vezetett. Az edzés végén természetesen az autogram osztás és közös fényképezkedés sem maradt el.

Egyesületünkben szép számmal vannak olyan játékosok, akik már több éve kosárlabdáznak, de még túl fiatalok ahhoz, hogy az országos versenyeken szerepelhessenek. Számukra egyesületen belül rendezünk tornákat, ahol életkoruknak és tudásuknak megfelelően, kisebb pályán, rövidített játékidővel egyszerűsített szabályokkal játszhatnak mérkőzéseket. Március elsején az Eötvös iskola adott otthont a Kék-fehér tornának, ahol két évjárathoz tartozó játékosaink küzdöttek. 

A 2006-ban született játékosok négy csapatos tornáját a Mindszenty iskola csapata (Trefák Péter, Zsugyel Dávid, Tóth Mátyás) nyerte az Eötvös, a Landorhegyi és a Mindszenty iskola II. csapata előtt.  A 2007-ben születettek tornáján hat csapat vett részt. Itt is a Mindszenty iskola csapata (Gerencsér Marcell, Tóth Levente, Paksa Benjámin) végzett az első helyen. Mögöttük a képzeletbeli dobogóra a Landorhegyi iskola két csapata állhatott.

A játék és a megszerzett érmek mellett külön örömöt jelentett a gyerekeknek, hogy a mérkőzések játékvezetői és az érmek átadói a csapatok patrónusai voltak: Adomas Drungilas, Julian Norfleet, Kerpel-Fronius Balázs, Fekete Viktor és Gáll Dominik. 

2017. március 7. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás