Ezúttal a Szolnok nyert

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 72-76 (14-25, 14-7, 22-25, 22-19)
Zalaegerszeg, 2400 néző
Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14, Govens 22/9, Kerpel-Fronius 9/3, Mohácsi 4, Pantelic 10/3, csere: Velkey 3/3, Balmazovic 10/6, Czinger -, edző: Bencze Tamás
Szolnoki Olaj KK: Burell 6, Vojvoda 22/12, Jones 8, Kovács 5/3, Keller 5, csere: Borisov 15/9, Wittmann 15/9, Gregory-, edző: Stojan Ivkovic

A felsőházi rájátszás ötödik körében a Szolnoki Olaj KK volt a vendégünk. 

Kerpel-Fronius Balázs remek befutásával kezdődött a rangadó. Vojvoda válaszolt egy közép távolival, majd két percig csak a küzdelem dominált, a pontszerzés nem. A 3. perc elején Kerpi hintett egy hármast, amire Kovács válaszolt szintén egy távolival (5-5). Kemény küzdelem folyt a pályán. Kinney duplájára Wittman válaszolt szinte azonnal (7-7). Ekkor megtört a csapat lendülete és sorra hagytuk ki a dobásokat. Pontosabban játszott az Olaj és Borisov, majd Vojvoda triplájával megléptek (7-13). A 7. percre Pantelic duplájával és Velkey hármasával egy pontra zárkóztunk (12-13). Burell pillanatai következtek és két duplájára csak Kerpel- Fronius tudott válaszolni egy újabb befutásból szerzett ziccerrel (14-17). A negyed vége a vendégeké volt és a dudaszó előtt Borisov hármasával tizenegy pontos előnyt szereztek (14-25).

A második játékrész Govens duplájával indult, majd két perc múlva Jones válaszolt (16-27). A 13. perc elején Govens hármasa adott lendületet a csapatnak (19-27). Nagyon akartak a fiúk, de rettentő pontatlanul dobtak. A 16. percre Kinney büntetőivel zárkóztunk, de Wittmann hármasa újra visszaállította a tíz pontos vendég előnyt (22-32). A 17. percben Govens szerzett egy duplát, majd az utolsó percbe fordulva egy közelit, Ivkovic pedig időt kért (26-32). Kinney egy szerzett labdából indult és ziccerezett pontosan (28-32). Ez a kosár jelentette a félidő végét és volt mit megbeszélni, áttervezni a nagyszünetben. 

A félidőben a Maxima Egészség Klub táncosai szórakoztatták táncukkal a közönséget. 

Mohácsi remek befutásából szereztük a harmadik negyed első pontjait és két egységre zárkóztunk (30-32). Borisov előbb egy homályt dobott távolról, majd a következő támadásból közelről javított. Kinney közelijére Jones felelt, majd újra Kinney villant (34-36). Továbbra sem mentek a külső dobások. A 24. percben reklamálásért Bencze Tamás kapott technikait, amit Vojvoda értékesített és megtoldotta egy hármassal is (34-44). Pantelic szerzett betörésből egy duplát, majd a faultért járó bónuszt is bedobta (37-44). Vojvodát egyszerűen nem tudtuk tartani és újabb hármassal növelte a vendég előnyt. Kinney duplájára Wittmann egy távolival felelt (39-50). Bencze Tamás időt kért. Jó tett a szusszanásnyi pihenő és Pantelic egy hármassal jelezte nem adjuk magunkat könnyen (42-50). A 27. percben Vojvoda duplájára Balmazovic válaszolt egy hármassal (42-52). Burell kapott egy sapkát Pantelictől, aki egyből le is tette azt a padra maga mellé. Govens hármasa négy pontra csökkentette hátrányunkat, de nem, sokáig mert Vojvoda extra messziről hintett egy újabb hármast (48-55). Az utolsó perc közepén Kerpel-Fronius büntetőzött pontosan. Az utolsó momentum mégis a vendégeké lett. Vojvoda kihagyott hármasát Keller pöckölte a gyűrűbe (50-57). 

A záró felvonást a vendégek kezdhették és Jones egy büntetővel növelte csapata pontjait, majd Govens ziccerére egy újabb közelivel válaszolt (53-60). A 32. perc elején Balmazovic egy hármassal szűkítette a távolságot. Próbáltuk gyorsítani a játékot, de sajnos pontatlanul dobtunk. A 34. perc elején Balmazovic szerzett kosarat betörésből, de a plusz büntetőt kihagyta (59-62). Govens forgatta meg Jones, aki nem sokáig bírta és faultolt. A sportszerűtlen hibáért járó két büntetőt bedobtuk, de a bónusztámadásból nem sikerült kosarat szereznünk (61-62). A másik oldalon Borisov szerzett egy palánkos közelit, majd Jones szerzett egy büntetőt (61-65). Három és fél perccel a vége előtt Kinney büntetőzött pontosan és újra két pontra olvadt a Szolnok előnye (63-65). Wittmann és Govens is hármast szerzett, tehát nem változott a csapatok közti távolság. A 38. perc elején Govens egyenlített (68-68). Govens blokkolta Vojvodát, majd Mohácsi tette vissza Pantelic elrontott hármasát. Hosszú idő után újra vezettünk (70-68). A Szolnok időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket. Wittmann egy közép távolival egyenlítet (70-70). Balmazovic egy horoggal válaszolt (72-70). Borisov üresen maradt és bedobta a távolit (72-73). 24 másodperccel a vége előtt Bencze Tamás időt kért. Wittmann a szurkolók hangorkánja közepette sem hibázott büntetőt (72-75). Govens kihagyta a távolit, Kinney pedig odaütött Vojvodának, aki csak egyiket értékesítette (72-76).

Nem a megszokott ritmusban játszottunk a találkozón és hazai pályán talán az első alkalom volt, hogy az ellenfelünk három és fél negyeden keresztül vezetett ellenünk. A fiúk tartását mutatja, hogy sikerült felállnunk és a hajrára fordítanunk. A végjátékban hoztunk néhány rossz döntést védekezésben és támadásban is, amit a Szolnok kihasznált és így sikerült megnyernie a rangadót. 

Edzői értékelések:

2016. április 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás