Felkészülési mérkőzésen is legyőztük a Kaposvárt

Csütörtökön este felkészülési mérkőzést játszottunk a Kaposvár ellen. Bencze Tamás elárulta, hogy a kéthetes válogatott szünetben az elsődleges cél az volt, hogy James Kinney-t minél jobban játékba hozzuk. Az edzések mellett ezért egy edzőmérkőzést is beiktattunk a programba. 

Kaposvári KK–Zalakerámia-ZTE KK 90–96 (28–26, 16–18, 23–30, 23–22)
Kaposvár, Városi Sportcsarnok (zárt kapus), 

Kaposvári KK: Dunn 15/3, Evans 15/9, Ivosev 14/3, Hendlein 20/9, Spica 17. Csere: Baki -, Tóth P. (9/6), Grebenár -, Hock -, Bogdán B. -, edző: Fekete Ádám

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/6, Vaughn 22/15, Horváth 6/6, Szabó 22/15, Radic 9/3. Csere: Benke 15/3, Doktor 2, Jeffers 4, Kis 2, edző: Bencze Tamás.

Mindkét oldalon volt hiányzó, nálunk Mohácsi Máté bokasérülés miatt, míg a hazai oldalon Blaskovits és Papp nem játszott. Az első két negyedben főleg a hazaiak vezettek, de igazán elhúzni nem tudtak. Az első negyedet két ponttal megnyerték (28-26). A másodikban továbbra is fej-fej mellett haladtak a csapatok, majd a nagyszünet előtt sikerült egyenlítenünk (44-44). A harmadik negyedben gyorsan és pontosan játszottunk és Szabó vezérletével, hét ponttal elhúztunk (67-74). A záró negyedben mindent megpróbáltak a somogyiak, de távoli dobásokkal sikerült távol tartani őket. A végén már nem tudott újítani a Kaposvár és így egy sok pontot hozó találkozón 96-90-re sikerült nyernünk. 

Bencze Tamás: - Elégedett vagyok a látottakkal. A fiúk jó ritmusban és eredményesen játszottak. Jól mutatja a 96 szerzett pont és a 16 db hárompontos. Nagy rotációval játszottunk, szerettem volna mindenkit kipróbálni és látni, hogy teljesít. A húzóemberek húsz perc felett, míg a kiegészítők 10-12 perc játékidőt kaptak a találkozón. Nem titkolt szándékunk volt, hogy Kinney-t játékba hozzuk. A mélységi játékunk nagyon tetszett, volt ritmusa a támadásainknak. Irányítónk mellett Vaughn is másképpen játszott, mint ahogy megszokhattuk. Sok dologban javultunk és előre léptünk. A fiatalok is jól szálltak be a mérkőzésbe, főleg támadásban teljesítettek jól.  Hasznos volt a helyenként parázs hangulatú felkészülési mérkőzés.  Nyertünk, de ebből messzemenő konzekvenciát nem szabad levonni, ugyanis szerdai ellenfelünk a DEAC teljesen más szerkezetben játszik. Azon leszünk, hogy a hátralévő időben gyakoroljuk az ellenük bevethető taktikai elemeket. 

Fotó: Bálizs Zsuzsa (korábbi mérkőzésről)

2017. november 30. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás