Nem a ZTE az esélyes a "légió" ellen

Kissé rendhagyó időpontban (Mindenszentek ünnepén), pénteken 18:30-kor a 3-2-vel álló Jászberény vendége lesz a Zalakerámia ZTE KK.

Az Újvidékről származó Földi Sándor „földijeire” alapozta csapatát: Dukic, Mladenovic, Markovic, Savic, Dramicanin is az egykori Jugoszlávia területéről érkeztek, és az amerikai klasszis Nik Raivioval, valamint a román-magyar Laszlo Lazarral 7 olyan játékosa van a jászságiaknak, akik nem Magyarországon születtek. A ZTE viszont minden bizonnyal csak 2 külföldi játékossal tud kiállni a találkozóra.

 

Völgyi Pétert kérdeztük a mérkőzésről:

- Természetesen esélyesebb csapat a Jászberény a pénteki mérkőzésen, igazi, nemzetközi kupára alkalmas keret jött össze. A honosított és nem-honosított külföldiek, valamint a magyar játékosok is kiemelkedő játékerőt képviselnek. A centerek tudnak kívülről is dobni (elég csak Dramicaninra vagy Dukicra gondolni), míg a „kisemberek” jól támadják a gyűrűt, jók bentről is. Csak akkor lehet esélyünk győzelemre, ha kizökkentjük őket ritmusokból és extrát nyújtunk. Sajnos az előjelek nem túl jók, Plumb nagy valószínűség szerint kihagyja a mérkőzést és Puszta Dávid térde sem a megfelelő ütemben javul. Ennek ellenére persze nem adjuk fel, ahogy mindig, most is próbálunk végig fegyelmezetten és küzdve kosárlabdázni.

 

Fotó: Bálizs Zsuzsa, bb1.hu

Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás