Fontos győzelem és újabb lépés a célok felé

Naturtex-SZTE Szedeák – Zalakerámia ZTE KK 65-76 (8-21,21-18, 20-23, 16-14)
Szeged, 600 néző
Jv: Farkas, Szabó, Söjtöry

Naturtex-SZTE Szedeák: Vette 5, Molnár A. 9, Armelin 1, Ciric 22/6, Tucker 22/12. Csere: Kiss Zs. 3/3, Moravcsik-, Révész 3, Juhos-. Vezetőedző: Nikola Lazic.

Zalakerámia ZTE KK:Kinney 24/12, Govens 15/3, Kerpel¬Fronius 10/3, Mohácsi 6, Pantelic 12/3. Csere: Velkey 2, Gáspár 5/3, Czinger 2. Vezetőedző: Bencze Tamás.

A 20. forduló előrehozott mérkőzését játszottuk kedden este a Szegeden. 

Kerpel-Fronius Balázs nevéhez fűződött az első kosár a mérkőzésen, amire Ciric válaszolt. Vette duplájával már a hazaiak vezettek. A 2. percben Kinney szerzett egy távolit, amit mohácsi toldott meg egy duplával. A 4. perc elején Pantelic hintett egy triplát (4-10). Némi kosárcsend után Kinney szerzett újabb hármast, majd egy közeli kosárral is megtoldotta pontjait (4-15). Szegedi időkérés után Tucker szerzett egy távolit, amire Kinney válaszolt, immár a harmadikkal (7-18). A 9. percben Vette szerzett újabb szegedi duplát, amire a remekül célzó Kinney válaszolt, immár a negyedik hármassal beállítva a negyed eredményét (8-21).

Mindkét oldalon egy-egy kimaradt támadás után Ciric szerzett kosarat, majd a következő hazai támadásból Kiss szerzett távolit (13-21). Bencze Tamás időt kért. Nem sikerült a ritmusváltás és Tucker hármasával tovább zárkózott a hazai csapat (16-21). Govens duplája egy 8-0-s hazai rohamot szakított meg. Sikerültrendezni a sorainkat és Govens hármasával a ritmusunk is visszatért (16-26). A negyed felére Kinney és Kerpel-Fronius pontjaival újra megnyugtató előnyt harcoltak ki a fiúk (16-30). Lazic mester időkéréssel próbálta megtörni a lendületünket, ami részben sikerült is, hiszen Ciric vezérletével hat pontra zárkózott a Szeged ( 24-30). A legjobbkor érkezett Govens duplája és Czinger büntetői, így hárítani tudtuk a hazaiak felzárkózási kísérletét. Az utolsó percben Tucker hármasára Gáspár válaszolt egy hármassal, majd Govens csent el egy labdát és szerzett könnyű kosarat a félidő zárásaként (29-39). 

A nagyszünet után Kerpel-Fronius Balázs pillanatai következtek. Előbb Pantelic passzából egy duplát szerzett, majd a bónusz büntetőt is bedobta. A 21. perc végén pedig egy hármassal toldotta meg saját és csapata pontjait (29-45). Hazai oldalon Tucker szerez pontot, majd Molnár is eredményes(33-45). Jól tartottuk megszerzett előnyünket és a hazai kosarakra, mi is kosarakkal válaszolunk. A negyed hajrájában Tucker hármasával tíz ponton belülre jött fel a Szeged, de Govens és Mohácsi pontjaival 13ponttal vezetve várhattuk a záró játékrészt ( 49-62). 

A negyedik negyed elején próbáltak zárkózni a hazaiak és Ciric 2+1-vel ez tíz pontig sikerült is (54-64). Mohácsi és Pantelic duplájával visszaáll a tíz pont feletti vezetésünk, majd Gáspár büntetőivel tovább nőtt a különbség (54-70). Mindent megpróbálnak a hazaiak, rajtunk egy kicsit látszotta  fáradtság. A 36. percre Molnár pontjaival újra tízen belülre jön fel a Szeged (61-70). Az utolsó percre némileg izgalmassá vált a találkozó, mivel a hazaiak Tucker duplájával hét pontra zárkóztak. Egy rövid szusszanásnyi időkérés elég volt, hogy rendezzük sorainkat és Govens remek betörésből szereztünk kosarat, majd egy remekül kijátszott támadás végén Pantelic egy zsákolással adta meg a kegyelemdöfést a Szegednek (65-76). 

Köszönet szurkolóinknak,akik elkísérték erre a hosszú útra is csapatunkat és buzdításukkal győzelemre segítették a fiúkat!

Nikola Lazics: – Új irányító, új center... Ezért is időnként kaotikus volt a támadójátékunk, viszont jobban védekeztünk, mint az elmúlt mérkőzéseken.

Bencze Tamás: – Megszenvedtünk az alacsony szerkezetű Szeged ellen. Sorsdöntőnek bizonyult, hogy amikor tíz pont alá olvadt vezetésünk, jó védekezésünknek köszönhetően tudtunk újítani.

2016. február 16. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás