Fordulatos mérkőzésen győztük le a Kaposvárt

Zalakerámia ZTE KK – Kaposvári KK 79-74 (23-22, 21-13, 20-20, 15-19)
Zalaegerszeg, 800 néző, Jv: Török R., Horváth A.

Zalakerámia ZTE KK: Simmons 16/3, Reeves 7/6, Horváth 9/3, Szabó 10/6, Radic 17, csere: Mohácsi 9/9, Kis -, Doktor 3/3, Jeffers 5, Kovács B. 3/3, Farkas-, edző: Bencze Tamás

Kaposvári KK: Dunn 8/3, Evans 16/9, Ivosev 5, Spica 13, Hendlein 12, csere: Papp 13/9, Hock-, Blaskovic-, Baki 7/6, Bogdán-, edző: Fekete Ádám. 

Az első nyilvános hazai felkészülési mérkőzésre sok szurkolónk volt kíváncsi. A tavalyi szezonban is acélos Kaposvár volt az ellenfelünk. Annyi előnyünk volt velük szemben, hogy a mi légiósaink már két hete dolgoznak a csapattal, míg a somogyiak légiósai pár napja csatlakoztak a magyarokhoz. Nálunk Benke Szilárd még pihenőt kapott Bencze Tamástól. 

Kapkodva és pontatlanul kezdtük a találkozót és ezt a Kaposvár kihasználta és a negyed nagy részében vezetett. Elkezdtek ülni a hármasok és a hajrára visszavettük a vezetést. Az utolsó percben Simmons és Baki is hintett egy –egy hármast, majd a fiatal Doktor Péter is beköszönt eggyel így előnnyel várhattuk a folytatást (23-22). 

A második negyed elejét pontokkal kezdtünk, majd visszaesett a játékunk és a vendégek könnyedén érték el pontjaikat. A 13. percre hét ponttal elléptek (26-33). Bencze Tamás időkérése használt a fejeknek és a védekezésünk feljavulásával a vendégek pontatlanná váltak. Jó ritmusban támadtunk és sikerült fordítanunk, sőt öt ponttal el is húztunk (38-33). A Kaposvár hét perc alatt mindössze két pontot szerzett, míg mi fokozatosan elhúztunk és magabiztosan vezettünk a félidőben (44-35).

Evans hármasára Mohácsi felelt egy hasonlóval. Keményedett a játék és nagy csaták alakultak ki a gyűrűk alatt, amiből a Kaposvár profitált (47-42). A negyed felére rendeztük a sorainkat és Mohácsi remek megmozdulásainak és Radic pontjainak köszönhetően újra elhúztunk (56-44). A hajrában próbált felzárkózni a vendégcsapat, de jókor jöttek a távolik és sikerült visszaverni a próbálkozásaikat. A negyed végén Szabó hármasára még válaszoltak a somogyiak és így alakult ki a 64-55-ös eredmény

Dunn törte meg a több mint két perces kosárcsendet a záró negyed elején. Ez lendületet adott a vendégeknek, akik a 34. percre kiegyenlítettek, majd egy hármassal a vezetést is megszerezték (64-67). Bencze Tamás időkéréssel próbálta megtörni a Kaposvár lendületét. Simmons 2+1-vel kiegyenlítettünk, majd a 36. percben Radic remek befordulása után már néggyel mi vezettünk (71-67). Kaposvári időkérés után sem tört meg a lendületünk és Horváth hármasával növeltük az előnyünk (74-67). Az utolsó percre kanyarodva Evans hármasával és Hendlein duplájával négy pontra feljöttek a vendégek (74-70). De jött a fiatal tehetség Kovács Benedek és hármasával újra elhúztunk. 12 másodperc volt vissza a mérkőzésből és csak három pont volt az előnyünk, amikor Simmons passzából Radic volt eredményes és ezzel el is dőlt a mérkőzés (79-74). 

Bencze Tamás:- Voltak jó periódusai a találkozónak, Amikor a védekezésünk összeállt, akkor a támadásaink is jól sikerültek, amikor nem jól védekeztünk támadni sem jól tudtunk. Jeffers talán kicsit idegesen játszott ma, nyomta a határidő letelte a vállát. Voltak jó dolgai, este egyeztetünk a sorsáról a vezetőkkel. Reeves ma halványan játszott, de neki még van lehetősége javítani. 

Pénteken este 18 órakor a Paks együttesét fogadjuk a következő felkészülési mérkőzéen. 

2017. szeptember 4. Zalakerámia ZTE KK 


 

Megosztás