Fordulatos mérkőzésen győztük le az Alba Fehérvárt

Zalakerámia ZTE KK – TLI-Alba Fehérvár 96-88 (24-19, 23-28, 20-19, 29-22)
Zalaegerszeg, 1800 néző
Jv: Benczur, Frányó, Minár 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 28/9, Govens 23/6, Kerpel-Fronius 6, Mohácsi 17/9, Pantelic 14, csere: Balmazovic 8/6, Czinger-,Velkey-,  edző: Bencze Tamás

TLI-Alba Fehérvár: Cherry 11/3, Myles 23/12, Pearson 8, Spurlock 10/3, Lóránt 21/3, csere: Supola -, Simon 5/3, Wright 10, Markovic -, Edző: Branislav Dzunic

Lóránt hármassal kezdődött a rangadó, majd Kerpel-Fronius pöcizett vissza egy elhibázott dobást. Myles hármasára Govens egy ziccerrel felelt. A második perc elején Lóránt szerzett betörésből kosarat, majd Govens villant ezúttal a hármas vonalon túlról (7-8). Pantelic egymás után két duplát is szerzett és ezzel átvettük a vezetést (11-8). A negyed felénél a remek napot kifogó Myles büntetőzhetett. Egyiket bedobta, a másodikat nem, de a lepattanót Lóránt visszaszedte és visszaadta az amerikainak, aki köszönte és egy hármassal visszavette a vezetést csapatának (11-12). A 6. perc elején Lóránt újabb kosaránál Bencze Tamás időt kért. Kerpel-Fronius helyén Balmazovic lépett pályára, aki remekül szállt be a mérkőzésbe, hiszen előbb egy duplát szerzett, majd egy hármassal egyenlített (16-16). Alba időkérés után megtáltosodott a ZTE. Előbb Govens labdaszerzéséből indulva Kinney zsákolt, majd egy újabb remek védekezésből indulva Kinney estében szerzett kosarat. Myles egy hármassal zárkóztatta a vendégeket, majd Balmazovic indításából Govens zsákolt látványosan (22-19). A végére még maradt két Kinney büntető és ötpontos hazai előny (24-19). 

Jól kezdtük a második játékrészt és Kinney duplájával és hármasával már kilenc ponttal vezettünk (29-20). A 13. perc elején Myles távolijával zárkózott a Fehérvár, majd egy labdaszerzés után Kerpel-Fronius szerzett kosarat Kinney háta mögött adott passzából. Érdekes – gurítós – bedobás után Govens ziccerezett, majd Cherry hintet egy távolit a másik oldalon (33-29). A negyed felénél Mohácsi kihagyta mindkét büntetőjét, míg Wright egyenlített (33-33). A 16. percben Govens törte meg a góltalanságunkat két sikeres büntetővel. A villámgyors Cherry egy betörésből egyenlített (35-35). Bencze Tamás időt kért. A 17. perc elején Kinney büntetőjére Lóránt válaszolt egy közép távolival. Felváltva vezettek a csapatok. Mohácsi büntetőivel nálunk volt az előny (38-37). Mohácsi és Myles váltott hárompontost, majd Simon büntetőivel előbb az Alba, majd Kinney hármasával újra mi vezettünk (44-43). A hajrában Lóránt gyötört be Pantelic mellett egy duplát, majd Balmazovic egy remek hármassal válaszolt (47-45). Dzunic mester időt kért. A pihenőből Myles révén egy duplával egyenlítet az Alba és ezzel lett vége a félidőnek (47-47). 
A nagyszünet utáni első támadást mi vezethettük és Kinney egy betörésből szerzett kosarat (49-47). Pearson büntetőire újra Kinney-től jött a válasz, majd egy Lóránt betörés az első perc végén (51-51). A 22. perc elején Pantelic ziccerezett, majd ismét Lóránt egyenlítet (53-53). Kosár itt, kosár ott. Egyik csapat sem tudott igazán meglépni a másiktól. A 24. percben Lóránt szerzett egy közép távolit, amire Govens egy hármassal felelt. Nagy taktikai csata folyt a pályán. A negyed felénél Spurlock egy közelivel szerzett vezetést csapatának, majd egy jó védekezésből Kerpel-Fronius került kihagyhatatlan helyzetbe (60-59). Dzunic mester időt kért. A rövid pihenőről egy Mohácsi hármassal tértünk vissza és négy ponttal megléptünk (63-59). A 28. percben Pearson két büntetőjével zárkózott az Alba. Pantelic büntetőzött pontosan, majd Wright zsákolásával és Simon triplájával újra a vendégek vezettek (65-66). 2.7 másodperc volt a negyedből, amikor Kinney passzolta az oldalbedobást a hosszú oldalról érkező Kerpel-Fronius-hoz, aki röptében tette fel a játékszert látványos kosarat szerezve (67-66). 

A záró negyed elején Mohácsi vetődve szerzett labdát, de a támadásunkat elhibáztuk. A 32. perc elején Wright szerezte a negyed első pontjait, majd Govens egy labdát csenve Simontól látványosan zsákolt (69-68).  A 34. percben Govens egy büntetőt dobott csak be, Cherry pedig egyenlített. Egész pályára kijöttünk védekezni és ez megzavarta a vendégeket és nem tudták áthozni a labdát időben a félpályán. Pantelic két büntetőjével hat perccel a vége előtt nálunk volt az előny (72-70). A negyed felénél Cheery rontott, de Spurlock egyenlített. Pantelic közelije után ismét rontott az Alba, Govens pedig csak egy büntetőt érékesített (75-72). Semmi sem dőlt el, mert Spurlock távolival egyenlített, Mohácsi meg válaszolt (78-75). A 37. perc derekán Lóránt dobást hibázott Kinney viszont nem kegyelmezett és kegyetlenül bevarrt egy távolit (81-75). Az Alba Fehérvár időt kért. Lóránt kakaskodott Kerpivel és a sporik a fehérvári ellen ítéltek. Govens kihagyta a ziccert, de szerencsére Cherry is a távolit. Govens bújt el Lóránt hóna alatt és Kinney passzát helyezte a gyűrűbe faulttal együtt. A büntető is bement így kilenc ponttal vezettünk (84-75). A 38. perc elején Lóránt szerzett egy közelit, amire Bencze Tamás időkéréssel válaszolt. Kinney szerzett egy közelit, majd Lóránt is hasonlóan tett (86-79). Govens büntetőzött pontosan, majd Myles szerzett egy ziccert (88-81). Panletic egy hosszú labdával indította Kinney-t, aki nagyot zsákolt (90-81). Az utolsó perc kezdetén Wright zsákolt, majd Mohácsi büntetőzött pontosan (92-85). Az utolsó fél percre öt légiósát küldte pályára Dzunic mester a fordítás reményében. Spurlock egy büntetőt értékesített vendégoldalon, míg a hazain Govens mindkettőt bedobta (94-86). Myles büntetőzött szintén sikeresen, majd eladtuk a bedobásnál a labdát, de szerencsére az Alba játékosok is hibáztak. Mohácsi a végén két büntetővel alakította ki a 96-88-as végeredményt. 

Remek hangulatú és rettentő szoros mérkőzést játszottunk a Fehérvár ellen, amely igazi rájátszás béli mérkőzés volt. Egy jó formában lévő csapatot sikerült legyőznünk és egy újabb lépést tettünk a pályaelőnnyel rendelkező helyek felé. 

Edzői értékelések:

2016. április 13, Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás