Harcoltunk, de nem tudtuk legyőzni a Falco-t

A kilencedik fordulóban a hazai pályán veretlen Falco KC-vel játszottunk. A rossz előjelek ellenére, mindenki vállalta a játékot. Két év után tért vissza a pályára kék-fehérben James Kinney. 

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely- Zalakerámia ZTE KK 88-82 (29-16, 16-19, 18-16, 25-31)

Aréna Savaria, Jv: Benczur Tamás, Balog György, Minár László (Bodrogváry Iván)

Falco KC: Govens 15/6, Váradi 12/6, Perl 21/3, Borisov 16/12, Zigeranovic 5, csere: Tóth 8, Pustahvar 11/9, Norfleet -, edző: Srecko Sekulovic

Zalakerámia ZTE KK: Vaughn 12/12, Horváth 11/9, Benke 12, Szabó 12/3, Radic 18, csere: Kinney 6, Jeffers 8, Mohácsi 3/3, Kis-, edző: Bencze Tamás

Jó védekezés után Horváth Ákos hármasával kezdtünk (0-3). Perl szinte azonnal válaszolt, igaz csak egy duplával, majd Benke szórt egy újabb duplát (2-5). A 2. percben Váradi közelijére nem tudtunk válaszolni és a 3. perc elején Perl kosarával már a hazaiak vezettek (6-5). Jól védekeztek a vasiak és Govens hármasával távolodtak. A 4. perc elején Radic ellen belemenést fújtak, amiből Zigeranovic szerzett újabb közelit (11-5). Megakadtunk támadásban és Zigeranovic újabb duplájánál Bencze Tamás időt kért. A rövid taktikai szünet után Kinney is pályára lépett. Benke büntetője után Horváth újabb távolit szerzett (14-9). Egy pontosan kijátszott vasi támadás után Váradi ziccerezett majd Jeffers passzából Benke zsákolt. Sajnos Perl Zoltánt nem tudtuk tartani és egy hármasával és egy közelijével tíz pontra nőtt a szombathelyi előny (21-11). A folytatásban tovább robogott a hazai csapat. A 9. percben Mohácsi triplája jelentett némi változást a játékunkban, de a védekezésünk továbbra sem működött hatékonyan (27-14). A végén Govens és Horváth is pontosan büntetőzött (29-16). 

A második negyedet Radic duplájával kezdtük, majd egy labdaszerzés után indultunk és Benke ziccerezett pontosan. Újabb pontatlan szombathelyi támadás után Vaughn hintett egy távolit (29-23). Hazai időkérés után Radic duplájával közelítettünk. Govens szerezte a hazaiak első pontjait a 12. percben, de továbbra is nagyot küzdöttünk és tartott a lendületünk. Radic pontjaival a 14. percre két pontra zárkóztunk (33-31). Kicsit megtorpantunk, amit a hazaiak kihasználtak és Tóth kosaraival hamar nyolc pontra duzzasztották a távolságot (39-31). A 16. percben jót tett az időkérés a fiúknak és Szabó és Benke kosaraival négy pontra feljöttünk (39-35). A félidő hajrája a vasiaké volt és Perl és Govens vezérletével tíz pontos előnnyel mehettek nagyszünetre (45-35). 

A nagyszünet után Tóth közelijével és Borisov hármasával bekezdett a Falco (50-35). Radic és Szabó kosaraival zárkóztunk, majd Perl duplájára a negyed felénél Szabó egy hármassal válaszolt (54-42). A hazaiak Borisov hármasával távolodtak (57-43). A 27. percben Kinney gólpasszából Szabó zsákolt látványosan. Jól védekeztünk és ez megzavarta a vasiakat. Benke és Kinney büntetőivel tíz ponton belülre kerültünk (57-49). A negyed végén Borisov pontjaival újra magabiztosan vezettet a Falco (63-51). 

A záró felvonást Vaughn egy hármassal kezdte, amire Pustahvar szinte azonnal válaszolt (66-54). A 32. perc elején Kinney passzából Jeffers zsákolt. Perl ziccere után Kinney is megszerezte első mezőnykosarát. Pustahvar és Borisov tripláival próbált elhúzni a Falco, de Kinney és Jeffers kosaraival tartottuk a lépést (74-64). A negyed feléhez közeledve nem tudtuk tartani Borisovot és Pustahvart és hárompontosaikkal, 15 ponttal elléptek a hazaiak (82-67).  Bencze Tamás időkérése után Jeffers büntetőivel indítottuk meg a hajrát, ahol előbb Vaughn hintett egy hármast, majd Radic és Benke is betalált (82-75). A hajrában Váradi hármasaival biztosította be a hazai győzelmet. A végén még Vaughn szórt egy távolit és az utolsó másodpercben még Radic zsákolt egy indulás után (88-82). 

Változatos, jó mérkőzést vívtunk a Falco KC-vel és bizonyítottuk, hogy nem kell minket lebecsülni és van erő a fiúkban. Ez az erős vasiak ellen most nem sikerült, de egy kis összpontosítással és pontossággal előbbre léphetünk!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. november 18. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás