Harmadik hely Sopronban

Arkadia Traiskirchen Lions(osztrák)- Zalakerámia ZTE KK 59-91 (5-22, 18-25, 22-18, 14-26)
Krasznai Ferenc Emléktorna Sopron, Novomatic Aréna

Arkadia Traiskirchen Lions: Terence 2, G. Benedikth 11/3, Fuad 5, Paris 21, Fabricio 9/9, csere: Philipp 2, D. Benedikt 7/3, Nicho 2, Martin-, edző: Georgi Mladenov

Zalakerámia ZTE KK:Ubilla 12/6, Velkey 11, Benke 19/6, Mohácsi 5, Drungilas 21, csere: Szabó 14/6,  Gáll 3/3, Kis 4, Olasz 2,  edző: Bencze Tamás 

A 32. Krasznai Ferenc emléktorna második napján csapatunk a vesztesek csatájában volt érdekelt, mivel az elődöntőben 79-71-re kikapott az Oberwart csapatától. A másik elődöntőben a Sopron nyert az osztrák Arkadia Traiskirchen ellen. Czinger Zoltán mellett Kerpel-Fronius Balázs sem vállalta kisebb sérülés miatt a játékot szombaton. Az első percektől a ZTE dominált és remek védekezés mellett pontosan fejeztük be a támadásokat. Az első negyedben mindössze 5 pontot engedünk ellenfelüknek. Az oroszlánok zónavédekezésre váltottak, de tartósan ez sem tudta megállítani a fiúkat és a nagyszünetre magabiztos 23-47-es vezetéssel mehettünk.  A harmadik negyedben sikerült megtartanunk az előnyünket, majd a negyedikben egy tripla zuhataggal még magabiztosabbá tettük a győzelmüket. A Zalakerámia ZTE KK így a négycsapatos tornán a harmadik helyet szerezte meg. 

Ezen a találkozón egy másik ZTE –t láthattunk és ellenfelünk is sokkal jobban játszott az elődöntőben a Sopron ellen. Bencze Tamás is elégedett volt a látottakkal:

-Abszolút elégedett vagyok, mivel szinte mindenben fejlődni tudtunk a pénteki játékunkhoz képest. Jól védekeztünk és ezzel ritmust adtunk a támadásinknak, koncentráltan és gyorsan játszottunk. A fiúk szinte maradéktalanul megvalósították az elképzeléseimet. Emellett a fiataloknak is megfelelő játékidőt tudtam biztosítani. Természetesen van még hova fejlődnünk, ezen dolgozunk. 

Bencze Tamás összességében elégedett volt a két nap teljesítményével. Hasznosak voltak a csapatépítés szempontjából a mérkőzések, mivel egy erősebb és egy valamivel gyengébb csapattal találkoztak, fogalmazott a vezetőedző. A szakmai stáb továbbra is keresi a harmadik légióst a csapatba. A folytatás jövő héten a hazai rendezésű Forest 47. Nemzetközi Kosárlabda Göcsej Kupán. 

2016. szeptember 17. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás