Harmadszor is!

Egis Körmend - Zalakerámia ZTE KK 67-70 (12-19, 14-9, 15-25, 26-17)

Körmend, 2000 néző
Jv: Pálla, Farkas, Kulcsár

EGIS Körmend: Petty 27/9, Channels 6/3, McKinney-Jones 9/3, Tóth. 4, Duinker 14/3, Csere.: Dickerson 7, Ferencz 2, Lakosa 1. edző: Teo Cizmic

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 17/9, Govens 12/3 Kerpel-Fronius 12/6, Mohácsi 7/3, Pantelic 11/3 CS.: Balmazovic 11/6, Czinger -,Velkey -.edző: Bencze Tamás

Már a mérkőzés előtt egymásnak feszültek a szurkolók, ami előre vetítette, hogy igai rangadó és presztízscsata várható. 

Kinney köszönt be a mérkőzés elején egy hármassal, majd Pantelic is hasonlóan tett. Közbe Tóth szerzett egy duplát (2-6). A 3. perc elején Duinker duplájára Govens, majd Mohácsi is egy közelivel felelt (4-10). Nagy küzdelem folyt a pályán. Govens duplája törte meg a kosárcsendet, majd újabb pontjaival és Pantelic büntetőivel már kilenc ponttal vezettük (7-16). A hajrában Dickerson és Petty pontjaival zárkózott a Körmend. A negyed végén Govens hintett egy hármast, majd Petty szlalomozott végig a védők között és sikeres ziccerével zárult az első negyed (12-19). 

Zónavédekezéssel kezdtük a második játékrészt és a Körmend nem tudott a gyűrűbe találni az első támadásból, ahogy mi sem. Két eladott labda és a Körmend büntetett. Sorozatban három duplával egy pontra zárkóztak. A 13. percben Dickerson egy büntetővel egyenlített (19-19). Pontatlanul és kapkodva játszottunk. Egy újabb pontatlan passzból indultak a hazaiak és Duinker kosarával már a Körmend vezetett (21-19). Nagyon messzire kitolta a védekezését a hazai csapat, ami nem feküdt nekünk. A 17. percben Kerpel-Fronius és Kinney gyors pontjaival visszavettük a vezetést (23-25). A félidő hajrájában Petty egy hármassal egyenlített (26-26). Az utolsó perc elején Kinney pontosan büntetőzött, majd Kerpi védekezet jól és Pettynél lábat fújtak a sporik. Sajnos a támadásunk sikertelen volt és a Körmend támadhatott volna, de nem sikerült pontot szerezniük így előnnyel mehettünk pihenőre (26-28). 

A nagyszünet utáni első percben Petty egyenlített, majd Channel egy távolival juttatta vezetéshez a Körmendet (31-28). Nem késett sokat a válasz Mohácsi keze sült el a hárompontos vonalon túlról. Pantelic duplával, Kinney pedig egy triplával toldotta meg a csapat pontjait (31-36). A 24. percre Govens a kipontozódás szélére sodródott, majd egy technikai faultot követően végleg a padra kényszerült. Nem estünk össze, tartottuk megszerzett előnyünket. A Govens helyére beállt Balmazovic egy hármast, majd egy duplát is szerzett. A 27. percre Kerpi büntetőivel tíz pontos előnyt szereztünk (37-47). A negyed végre Tóth és Ferenc csökkentette a hazaiak hátrányát, amit Kinney nem hagyott annyiban és egy triplával viszonozta, majd Kerpi hármasánál 12 pontra nőtt az előnyünk (41-53). 

A záró negyed elején Kerpi ott folytatta, ahol egy perce abbahagyta és egy hármassal jeleskedett (41-56). Mindent beleadott a Körmend. Petty és Duinker vezetésével fokozatosan dolgozták le hátrányukat. A 36. percben jókor jött Mohácsi duplája, de sajnos a hazaiak lendületét nem törte meg (53-60). Olyannyira nem, hogy a 38. percre McKinney büntetőivel kiegyenlített a kupagyőztes (60-60). Őrületes végjátékra volt kilátás. Balmazovic vette kezébe a dolgokat és előbb egy duplát, majd egy hármast szerzett, miközben Channels egy duplával válaszolt (62-66). Az utolsó perc elején Petty egy duplával egy kosárnyira csökkentette a körmendi hátrányt. Faultoltak a hazaiak, hogy ne menjen az idő. Kerpi keze nem remegett és mindkét büntetőjét bedobta (64-68). A Körmend kapkodott és labdát veszett, Pantelic pedig kiharcolt egy faultot. A szerb óriás mindkettőt bedobta és már kezünkben érezhettük a győzelmet. Petty még szórt egy hármast a végén, de ez már nem számított, mert az idei szezonban harmadszor is legyőztük a Körmendet, ráadásul másodszor idegenben. 

Egy végig feszült, kiélezett rangadón remek védekezésünknek köszönhetően meg tudtuk állítani a Körmendet. Természetesen szurkolóink nélkül ez nem jöhetett volna létre, hiszen ismét hatodik emberként segítették csapatunkat.

Teo Cizmic: – Először is gratulálok edző kollégámnak, nagy győzelmet arattak. Voltak gondjaink a meccs előtt, de próbáltunk mindent megtenni a sikerért. Sokat hibáztunk, távolról rengeteg dobásunk kimaradt. Okosabb játékot kértem a fiúktól a szünetben. Volt, amiben sikerült előbbre lépnünk, de nem mindig választottunk jó megoldást, ami leginkább az edző hibája.

Bencze Tamás: – Óriási meccs volt, nagy hangulattal. Gratulálok a csapatomnak, mert hatalmas győzelmet ért el itt. Gratulálok a Körmendnek is, mert jó partner volt abban, hogy ez a meccs így sikerült. A nézők biztosan lerágták a körmüket, ellentétes negyedeket játszottunk. Jól kezdtünk, majd visszaestünk, aztán újra jó ütemben kosaraztunk. Govens kiválását is elbírtuk, pedig meghatározó játékosunk. Kulcshelyzetekben többször hoztunk jó döntéseket, ezért nyerhettünk!

Edzői értékelés: vaol.hu, fotók Bálizs Zsuzsa. 

Szép volt fiúk!

2016. április 2. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás