Harmadszor is legyőztük a Szolnokot!

A negyeddöntő ötödik, mindent eldöntő összecsapásán fehérbe borult a Zalakerámia Sport-és Rendezvénycsarnok lelátója. Több mint kétezer ember buzdította csapatunkat az első perctől az utolsóig. 

Zalakerámia ZTE KK – Szolnoki Olaj KK 85–69 (18–19, 14–21, 34–20, 19–9)
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok,
Jv.: Cziffra Cs., Benczur T., Ádám J. (Bodrogváry I.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 30/9, Norfleet 13/6, Benke 17/9, Szabó Zs. 4, Wright 8. Csere: Mohácsi 13/12, Kis -, Czinger -, Gáll -, Kovács M. -. edző: Bencze Tamás

Szolnoki Olaj KK: Pavlicevic 14/9, Vojvoda 19/6, Barnies 18/12, Eilingsfeld 4, Tóth Á. 9. Csere: Borisov 2, Popovic 3/3, Rudner -, Hajdu -, Csák -. edző: Zoran Kmezic

Mivel egyik csapatnak sem volt már lehetősége a javításra, mindkét oldal feszülten kezdett. A vendégek játéka volt pontosabb az első két percben és némileg elléptek (0-6). Első pontjainkat Wright szerezte büntetőből. A 3. perc elején Benke egy hármassal hozta lendületbe csapatunkat, majd Ubilla ziccerével és Wright zsákolásával átvettük a vezetést (9-8). Pavlicevic vállalt egy távolit, amire Ubilla egy duplával válaszolt, majd hasonlóképpen tett irányítónk Barnies trojkája után, de akkor egy 2+1-el egyenlített (14-14). A negyed végéig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Vojvoda büntetőjével a vendégeknél maradt az előny (18-19).

A második játékrész elején Tóth és Vojvoda pontjaival növelte előnyét a Szolnok (20-25). Nem találtuk a ritmust védekezésben és támadásban sem. A 12. percben Bencze Tamás időkéréssel próbált új lendületet adni a fiúknak. A rövid taktikai szünet után is a Szolnok irányított. Vojvoda 2+1-ével hat pontra nőtt az előnyük (22-28). Egyedül Ubilla volt képes tartani a lépést a vendégekkel. A 16. percben Popovic és Pavlicevic is szerzett egy távolit és 11 ponttal ellépett a Szolnok (26-37). Újabb időkérésünk után Szabó és Ubilla pontjaival öt pontra zárkóztunk, de Tóth és Vojvoda tettek róla, hogy távol maradjuk tőlük a félidőben (32-40).

A nagyszünet után Wright centerezett pontosan, majd igazi hármasdobó párbaj kezdődött. Vojvoda-Benke-Vojvoda-Ubilla volt a sorrend. Egyre jobb ritmusba kerültünk, míg a másik oldal fáradni látszott. A 23. percben Benke és Ubilla büntetőivel, majd Norfleet labdaszerzése után szerzett ziccerével egy pontra zárkóztunk (45-46). Szolnoki időkérés után egy hatpontos rohammal távolodott a címvédő (45-52).  A fiúk nem hagyták magukat és egy 11-0-ás rohammal, benne három hármassal (Norfleet, Benke, Mohácsi) fordítottunk (56-52). Barnies próbálta tartani a lépést csapatunkkal, miközben Norfleet teljesen eltüntette védekezésével Vojvodát. A negyed végén Ubilla játszott a támadóidővel és a dudaszó pillanatában Eilingsfeld kezei fölött egy hármast hintett (66-60). 

Barnies egy hármassal jelezte, nem adják könnyen a bőrüket a vendégek, de Mohácsi azonnal válaszolt (69-63). A 32. percben Pavlicevic hármasával csökkent a vendégek hátránya (69-66). A 34. percben Ubilla szerzett egy közelit, majd Mohácsi szerzett a támadó idő lejárta előtt egy hármast. A közönség űzte hajtotta a fiúkat, akik extázisban játszottak és meghálálták a buzdítást. Benke előbb blokkot kapott Tóth Ádámtól, majd Norfleet tette ugyanezt Barnies-zal a következő támadásnál, amiből Benke robogott a szolnoki gyűrűig és zsákolással tíz pontra növelte előnyünket (76-66).  Nem volt megállás, ugyanis egy labdaszerzésből Ubilla újabb hármast szerzett (79-66). Vendég időkérés után Mohácsi hármasával végképp eldőlt a mérkőzés. A hátralévő három percben lassítottuk a játékot és végigtámadtuk a támadóidőnket. A vendégek ekkor már fejben is feladták és mindkét oldalon jöhetek a cserék. A vége magabiztos 85-69-es győzelem, amivel hét év után újra elődöntőben a csapatunk!

Köszönet a szurkolóknak, akik végig hittek a győzelmünkben és átsegítették a fiúkat a nehéz periódusokon! A találkozó végén joggal szólt közösen a 

  Haaaaa Feeeeeel Veszed! (videóa képre kattintva)

Folytatás szerdán, Székesfehérváron az Alba Fehérvár elleni elődöntő első mérkőzésén. 

Szép volt fiúk!

2017. május 21. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás