Hatalmasat küzdöttünk, de végül az Alba nyert

Alba Fehérvár –Zalakerámia ZTE KK 90-81 (19-21, 27-24, 20-19, 24-17)

Székesfehérvár, JV: Benczur Tamás, Söjtöry Tamás, Boros Tamás (Forrai Sámuel)

Alba Fehérvár: Taylor 14/6, Markovic 11/9, Shepard 6, Lóránt 28/9, Keller 10, csere: Farr 7, Keller I.-, Tóth-, Burgess 14/6, edző: Branislav Dzunic

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 20/9, Norfleet 8, Benke 4, Szabó 9/3, Drungilas 21/9, csere: Kerpel-Fronius 10/6, Mohácsi 9/9, Czinger-, Kis-, edző: Bencze Tamás 

Az alapszakasz második felének első mérkőzésén a listavezető Alba Fehérvár ellen játszott csapatunk. A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, az olaszországi buszbalesetben elhunytakért csendesedett e egy percre a csarnok. A ZTE szurkolótábor egy kiírással külön megemlékezett erről a tragikus eseményről.

A találkozó elején remekül kezdtünk. Lóránt kosarára Drungilas sorozatban héttel válaszolt (2-7). A hazaiaknál csak Lóránt tudott pontokat szerezni. A 4. percben Taylor távolijával már az alba vezetett (12-9). A negyed második felében is tartottuk a lépést a hazaiakkal és a hajrában Drungilas hármasával kiegyenlítettünk, majd Kerpel-Fronius Balázs duplájával a vezetést is átvettük (17-19). A negyed végére maradt a két pontos előnyünk (19-21). 

A második játékrész elején Farr kosaraival egyenlítet a fehérvári csapat, majd Burgess távolijára Kerpel-Fronius válaszolt hasonlóval (26-26). Nem engedtük, hogy lendületbe jöjjenek a hazaiak és rendre vagy fordítottunk, vagy minimális távolságba zárkóztunk. A 17. percben Szabó és Ubilla kosaraival, négy ponttal megléptünk (36-40). A félidőre Markovic távolijaival, egy pontos vezetéssel az Alba mehetett pihenőre (46-45). 

Jól kezdte a harmadik negyedet a hazai csapat és két perc alatt hét pontra növelte előnyét (54-47). Bencze Tamás időkérése sem tudta megtörni a fehérváriak lendületét és a remekül játszó Lóránt kosarával 10 pontra nőtt az előnyük (59-49). Három perc volt hátra a negyedből, amikor Taylor hármasával tovább távolodott az Alba (66-53). A negyed végét megnyomták a fiúk és Mohácsi vezérletével, aki két triplát is szerzett 11-0-át repesztettünk és újra visszajöttünk a meccsbe (66-64). 

Az utolsó negyed elején Szabó egyenlített (66-66), majd a 33. percre hat ponttal meglépett az Alba. Nem hagytuk magunkat és Drungilas hármasával zárkóztunk. Egyből jött a válasz Lóránttól, szintén egy hárompontossal (79-73). Harcoltunk, küzdöttünk, de nem sikerült sokkal közelebb kerülnünk. Mohácsi majdnem a félpályáról szerzett újabb hármast, amire Burgess válaszolt visszatámadásból (84-76). A negyed végén pontosabba játszott az Alba és ezzel megnyerte a mérkőzést. 

Csapatunk teher nélkül játszhatott a mérkőzésen és három negyeden keresztül nagyon nehézzé tettük a listavezető dolgát. Harcosak voltak a fiúk és bebizonyították újra, hogy nagyon tudnak küzdeni! Köszönet a közel 100 szurkolónak, akik remek hangulatot teremtettek Székesfehérváron!

Bencze Tamás: — Teljesen megérdemelten győzött az Alba. Nagyon sokat készültünk erre az összecsapásra, sok mindent meg tudtunk valósítani, de a hibáinkat rendre kihasználták a fehérváriak, négy-öt olyan hárompontost kaptunk, amelyek elkerülhetők lettek volna. Ettől függetlenül minden elismerésem a csapatoké, mi, pedig egy nagyon jó csapat ellen álltunk helyt. Nem azért jöttünk, hogy helytálljunk, hanem játsszunk egy jó meccset, és ha van rá lehetőségünk, akkor nyerjünk. Nem tudtunk élni a kínálkozó lehetőségekkel, mert amikor lehetett volna, akkor a Fehérvár volt a frissebb.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2017. január 21. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás