Hihetetlen győzelem Fehérváron

A középszakasz harmadik körében az Alba Fehérvár-Puebla Plus csapatához látogattunk. Előzetesen minden fogadóiroda azt mondta volna, hogy országos egyes a mérkőzés, de erre rácáfoltak a fiúk. 

Alba Fehérvár-Puebla Plus – Zalakerámia ZTE KK 89–90 (20–15, 17–27, 29–25, 23–23)
Székesfehérvár, Alba Regia Sportcsarnok, JV: Földházi T., Hegedűs T., Szabó G. (Hartyáni Zs.)

Alba Fehérvár: Taylor 6/6, Edwards 17/9, Shepard 16, Lóránt 20/3, Keller Á. 8. Csere: Markovics 10/3, Farr 12, Mohammed -.

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 18/12, Norfleet 9/3, Benke 10/6, Szabó Zs. 12/6, Drungilas 16. Csere: Mohácsi 12/12, Wright 8, Kis 5/3.

Az első negyed elején felváltva potyogtak a kosarak, majd a negyed felénél Shepard és Lóránt pontjaival meglépett az Alba. Próbáltunk lépést tartani a hazaiakkal, de nem jöttek be a dobásaink. A 7. percre Markovic büntetőivel kilenc pont volt a csapatok közötti különbség (16-7). A hajrában Mohácsi két triplát is szerzett, de a negyedet öt ponttal a Fehérvár nyerte (20-15). 

A második negyed elején tartotta előnyét a hazai együttes, de a negyedik percben megváltozott a játék képe. Kis Raul hármasával átvettük a vezetést (27-28). A következő percekben felváltva vezettek a csapatok, majd a negyed hajrájában Drungilas pontjaival fordítottunk, Ubilla hármasával és Szabó közelijével ötpontos előnyt szereztünk a félidőre (37-42). 

A nagyszünet után próbáltuk tartani az előnyünket, amely Szabó és Drungilas pontjaival sikerült is 3 és fél percig. Ekkor Keller egy közelivel juttatta újra előnyhöz a Fehérvárt (48-47). Próbált elszakadni Branislav Dzunic együttese, de mindig volt egy zalai kéz, aki egyenlített és nem hagyta csapatát lerázni. Az utolsó percben Wrigth és Mohammad ellen fújtak együttes faultot, így a centerünk kipontozódott, amivel a rotációs lehetőségünk megcsappant. A negyed utolsó momentuma Kis Raulhoz fűződik, aki Norfleet lecsorgó hármasát pöcizte vissza sikeresen (66-67).

A záró negyed elején Markovic hármasával próbált meglépni az Alba, de Benke hármasa és Drungilas duplái ZTE előnyt jelentettek (71-74). Gyorsan visszavette az előnyt a Fehérvár, majd Szabó hármasával a negyed felénél mi is ezt tettük (76-78). A 35. percben Lóránt Péter a kiállítás sorsára jutott. A videó bíró egy durva szabálytalanságra világított rá, aminek Drungilas volt a sértettje.  A 37. percben Edwards hármasa és Shepard közelije újra hazai előnyt jelentett, nem sokáig mert Benke és Ubilla egy-egy közelivel egyenlített (82-82). Egy perccel a vége előtt Ubilla egy hármast is bedobott, amit Taylor egyenlített ki (85-85). 40 másodperc volt hátra, amikor Norflet egy középtávolival szerzett előnyt csapatunknak. Hazai időkérést követően Edwards egyenlített. Az utolsó 10 másodpercben Ubilla eladta a labdát, amiből Shepard zsákolt (89-87). Felállva tapsolt övéinek a fehérvári közönség, amikor 3.8 másodperc volt hátra és Szabó kapta meg a bedobást és egy dobócsel után palánkos hármasával repítette mennybe a csapatát és a szurkolókat (89-90). Fél másodperc már nem volt elegendő újabb hazai kosárra így nagy küzdelemben sikerült ebben a szezonban először legyőznünk az Alba Fehérvárt, méghozzá idegenben. 

Bencze Tamás: - Hatalmas öröm egy ilyen mérkőzést megnyerni, hiszen bár minden győzelem fontos, így diadalmaskodni egészen más. A végén egy szerencsés dobással nyertünk, de ha az egész mérkőzést vesszük figyelembe, nem volt érdemtelen a győzelmünk. Sokat dolgoztunk azért, hogy ma este egy jó eredményt tudjunk elérni, azt viszont, hogy milyen kemény volt a mérkőzés inkább nem részletezném, mindkét félnek megvannak a vélt vagy valós sérelmei, de ez a felsőházi küzdelmekkel együtt jár.

Köszönjük a szurkolóknak, akik végig űzték, hajtották a fiúkat és bíztak abban, hogy képesek vagyunk a csodára!!!

Fotók: Bálizs Zsuzsa

2017. április 09. Zalakerámia ZTE KK

 

Megosztás