Hivatalos ügyvezetői lemondás

Podlovics Péter ügyvezető, oldalunkon összegezte az elmúlt időszakot és a lemondásának hátterét.

 

 - Bár nagyon nehéz megélnie és elfogadnia mind a csapatnak, mind a szakmai vezetésnek, hogy a hazai kosárlabdasport nagy múltú, többszörös bajnok és kupagyőztes csapata fennállása legnehezebb szezonját próbálja meg tisztességgel teljesíteni. A sportvállakozás vezetésében eddig mindenki megpróbálta tudása legjavát felkínálni ahhoz, hogy ebből a nehéz helyzetből mihamarabb kikerülhessen a Zalakerámia ZTE KK csapata.

 

A Kft. korábbi zilált működését sikerült stabilizálni, és a pénzügyi működést is átláthatóvá és racionálissá tenni. Jelentősen sikerült a támogatói kört is bővíteni. Ezek kétségívül eredmények, de a szurkoló és a kosárlabdabarát közvélemény joggal elsősorban a parkettán való sikereket várja el.
Ugyanakkor a vitatott, sokak által kritizált játékos-igazolások, a véget nem érőnek tűnő sérülések, valamint a csapat körül kialakult folyamatos csalódottság olyan helyzetet teremtett mostanra, amelyből - sajnos be kell vallani - tovább lépni csak radikális változások megtételével lesz lehetőség.
Remélem, az ügyvezetői megbízatásomról való lemondásom segítheti a csapat konszolidációját.
 

Mint ügyvezető felelősséggel tartozom a csapat eddigi szerepléséért, vállalva hosszú hónapokon keresztül annak a súlyát, hogy a döntéseim befolyásolhatták a csapat szereplését. Ugyanakkor azt is ki kell hangsúlyozni, hogy rengeteg olyan külső tényező akadályozott bennünket, amelyekre sem felkészülni, számos alkalommal pedig sem megfelelően reagálni nem volt lehetőségünk.

 

Úgy érzem, cégvezetőként mindig, minden helyzetben biztosítani voltam képes az üzemszerű működéshez szükséges feltételeket a klub egésze számára,  még úgy is, hogy számos alkalommal a csapat és a klub érdekei miatt konfliktusokat voltam kénytelen felvállalni.
Számos jó elképzelés és javaslat próbálta még jobban kiszolgálni az utánpótlás szakágat, gyerekeket, szülőket, edzőket és a csapatot, szurkolókat. Távozásomból adódóan ezeknek sajnos csak egy részét sikerült megkezdenem.

 

Lemondásom az ügyvezetői posztról a mai nappal hivatalos, ugyanakkor arról soha nem fogok lemondani, hogy elhiggyem, lehet még bajnokcsapatot ünnepelni a Városi Sportcsarnokban. Ha ehhez a mai lemondásom lesz az első, apró lépés, akkor örömmel teszem meg. 

 

Szeretném megköszönni Zalaegerszeg Megyei Jogú Város vezetésének eddigi támogatását és bizalmát, valamint az elmúlt évadokban velem dolgozó munkatársak és játékosok alázatát, segítségét.

 

Büszkeség volt az ország egyik legsikeresebb vidéki sportklubját vezetni, még úgy is, hogy a folyamatos pénzügyi stabilizáció állandó stresszel járt, és bár felemelő volt megélni, mennyire fontos és mennyire sokat jelent a szurkolóknak a csapat, a sportsikerek elmaradása és az ebből fakadó érthető elégedetlenség miatt a lemondás mellett kellett döntenem.

 

Bízom benne, az utódomnak sikerül eredményesebben vezetnie majd a sportvállalkozást, munkájához előre is sok sikert kívánok.

 

Tisztelettel,

 

Podlovics Péter

 

2015. január 23. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás