Horváth Ákos Zalaegerszegen folytatja

A szakvezetés javában dolgozik a 2017/2018-as keret kialakításán. A magyar mag egy része rendelkezésre áll, mivel Szabó Zsolt, Benke Szilád, Mohácsi Máté, Kis Raul és Fekete Viktor élő szerződéssel rendelkezik. Hozzájuk csatlakozik most az új szezon első igazolása a rutinos bedobó Horváth Ákos. A kiváló játékos az elmúlt szezonban a Vasas Budapest csapatát erősítette, ahol 26 mérkőzésen 8,9 pontot, 3 lepattanót, 2,6 gólpasszt és 10,6 VAL értéket átlagolt. A játékos szerződtetésének részleteiről vezetőedzőnk Bencze Tamás nyilatkozott:

- Az elmúlt szezon során Velkey Jani távozásával, Fekete Viktor és Kerpel-Fronius Balázs sérülésével hátvéd poszton - ahol amúgy is szűkösek voltak a lehetőségeink- megfogyatkoztunk és ezt a rájátszásban is nehezen kezeltük. Az idei szezonra ismét két külföldi hátvéddel tervezünk, de szerettem volna, ha egy olyan játékosunk is van, aki rutinjával és pontjaival is segíteni tudja a csapatot. Azért esett a 36 éves Horváth Ákosra a választásunk, mivel két évvel ezelőtt volt már a játékosom Jászberényben és tudom mire képes. Fontos volt számomra, hogy Ákos remek csapatember, a bontások mellett a pontszerzésben is segítségünkre lehet, és jó példával szolgálhat a hozzáállása és mentalitása a fiataljainknak. Megbeszéltük Ákossal, hogy átlagban 15-20 percet szánunk neki - természetesen ez mérkőzésenként változhat-, de nem kezdőként. Úgy gondolom, nagy segítségünkre lehet az ő érkezése. 

Stárics Kornél ügyvezetőnk elmondta, hogy Horváth Ákossal 1+1 éves szerződést kötött klubunk. A +1 év opció akkor lép életbe, amennyiben egy bizonyos feltételnek eleget tesz a játékos, nem a felek döntésén múlik. Kifejezetten Bencze Tamás vezetőedző kérése volt Ákos szerződtetése.

Fotó: jkse.hu

2017. június 18. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás