HŐSÖK

A mérkőzés előtt a csapat régi-új szponzora, a Flextronics International nevében Lang János és Moórné Kercsmár Rita cégvezetők vettek át a ZTE-mezt a kék-fehérek elnökétől, Kelemen Pétertől, valamint köszöntötték Heves Istvánt, aki szintúgy nehéz anyagi helyzetben állt a csapat mellé. A nézőtéren helyet foglalt Balogh Gábor egykori világbajnok öttusázó, jelenlegi miniszterelnöki sporttanácsadó is.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés, extázisban játszott a ZTE. Baki triplával, Kámán középtávolival, Tóth Ádám közelivel nyitott, Gáspár betört, Vertetics pedig labdaszerzés után szerzett pontot. A kizárólag zalai nevelésűekből álló kezdő ötös mindegyik tagja betalált, és 12-0-val kezdett a bajnok. Aztán magára talált a legjobb felállásában, 3 légióssal és 5 korábbi vagy jelenlegi válogatottal játszó Kecskemét is, ám a ZTE szinte hiba nélkül játszott, 8 ponttal, 27-19-re megnyerte a negyedet, a nézősereg pedig felállva éltette kedvenceit.
A csoda folytatódott, a ZTE egy percig sem lankadt, a két első számú csere, a tinédzser korú Délity és a sérülten játszó Bödör is betalált. Törvényszerű volt, hogy a félelmetes iram nem tartható, és a sokat cserélő Kecskemét félidőig 53-51-re felzárkózott.



A folytatásban az addig brillírozó és már félidőben szezoncsúcsig jutó Baki Gergelyre ütemtelen dobások jöttek ki, valamint társaihoz hasonlóan a ZTE 13-asa is utolsó energiáit mozgósította, így hibázott. Az Ivkovics csapat kihasználta erőfölényét, LaGrange rendre megverte védőjét, valamint Siriscevic is nagyon pontosan célzott. A harmadik negyed a Kecskemété volt, de még lőtávon belül maradt a ZTE.

Sokkal közelebb nem került, nem kerülhetett, hiszen 3 perccel a vége előtt, amikor felcsillant a remény, akkor az egész meccsen következetlenül, hibát-hibára halmozó játékvezetői hármas újra szót kért. Kár érte, két rendkívül sportszerűen küzdő csapat estéjébe „nyúltak bele”. Az egész meccsen szorosan egymásra tapodó gárda csatáját végül a játék képe alapján túlzó különbséggel ugyan, de megérdemelten nyerte a jóval nagyobb játékerőt képviselő Kecskemét.

A ZTE hozzáállását és teljesítményét, a közönség biztatását viszont szó nem érheti, csak szuperlatívuszokban lehet mindegyikről beszélni. Ha azt írjuk, hogy a játékosok oroszlánként küzdöttek, míg a szurkolók 6. emberként buzdítottak, akkor csak üres frázisukat puffogtatunk, és még mindig távol állunk az igazságtól…


Völgyi Péter: Ez a meccs arról szólt, hogy van-e szükség Zalaegerszegen férfi kosárlabdára. Aki itt volt, tudja a választ. Ma mindenki maximumot nyújtott: a szurkolók és az összes játékosom is. Büszke vagyok rájuk!
Többen nyújtottak extrát, de a végére elfogyott az erőnk, így megérdemelten nyert a Kecskemét. Ha azt nézzük, hogy melyik csapat ellen van a legtöbb esélyünk győzelmet szerezni, akkor az a szerdán következő Falco elleni, pláne, hogy sérültek is vannak náluk. Ez nem azt jelenti, hogy mi vagyunk az esélyesek, csak itt van sanszunk, és mi mindent meg fogunk tenni, ahogyan ma is. A riválisaink eredményei számunkra nagyon rosszul alakultak: nyert a Szombathely és a Pécs is, így fontos lenne egy győzelemmel bebiztosítani a 8 közé jutást. Dolgozunk tovább.
 




Fotó és video: Bálizs Zsuzsa
Galéria: https://picasaweb.google.com/112825253211461547696/ZTEKecskemetAMECCS#


Zalakerámia ZTE KK; Dallos Ádám

Megosztás