Hosszabbításra kényszerítettük a Szolnokot

Zalakerámia ZTE KK - Szolnoki Olaj KK 71-79 (17-17, 19-19, 17-21, 15-11, 3-11)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1000 néző
Jv.: Németh Cs., Török R., Horváth A.

 

Zalakerámia ZTE KK: Govens 14/6, Velkey 6/6, Kerpel-Fronius 20/9, Krapic 7/6, Pantelic14. Csere: Kinney 8/6, Mohácsi 2, Fekete -, Czinger –Edző: Bencze Tamás

 

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 4, Green 9/6, Milosevic 11, Gregory 12, Keller 11/3. Csere: Borisov 17/9, Somogyi 8, Stajkovski 7/3. edző: Dragan Aleksic

 

A regnáló bajnokcsapat ellen játszottuk első hivatalos edzőmérkőzésünket. A szolnokiak egy ausztriai tornára utazva álltak meg egy mérkőzésre Zalaegerszegen. Az látszott a nézőszámon, hogy a szurkolók már nagyon kíváncsiak voltak kedvenceikre. 

 

A mérkőzés elején Pantelic kapta el a fonalat és az 5. percig csak ő szerzett pontot. Ha kellett a palánk alól, ha kellett a büntetővonalról. Kerpel –Froniusz Balázs büntetőivel 12-7-re vezettünk. Midkét oldalon sok volt a pontatlan támadás. A hibáinkat rendre kihasználták a szolnokiak és Wittman és Borisov pontjaival a 8. percre fordítottak (12-13). Bencze Tamás időkérése hatásos volt, hiszen Velkeyhintet egy távolit, majd Mohácsiziccerezett remekül (17-13). A negyed vége mégis 17-17-es döntetlen lett, javarészt a hibáinknak másrészt Wittmannak köszönhetően.

 

A második negyed elején ismét Pantelic villogott. A csapatok fej-fej mellett haladtak. A szakvezetők pedig folyamatosan forgatták együtteseiket. A 15. percben egy végletekig kijátszott támadás végén Kerpel –Fronius dobott egy remek hármast (30-27). Nem tartott sokáig a vezetésünk, mert Stajkovski hármasával és Milosevic és Somogyi duplájával pillanatok alatt fordított a Szolnok (30-34). Az időkérés után Govens talált be távolról és egy pontra csökkentette a két csapat között a különbséget. Az utolsó percben Gregory centerezett pontosan és három ponttal vezettek a vendégek. A negyed utolsó támadását Kinney indította és a végletekig kivárva passzolt Krapichoz, aki köszönte szépen és egy hármassal egyenlített (36-36). 

 

A harmadik negyedben is ott folytatták a csapatok, ahol az előző kettőben. Triplaváltások után a Szolnok játszott valamivel pontosabban. A 14. percben már öt ponttal vezettek Somogyiék. Bencze Tamás időkéréssel próbálta megtörni az ellenfél lendületét, ami sikerült is neki. A Govens újabb hármasával a 26. percben újra nálunk volt az előny (48-47). A negyed végén többször is a hárompontos dobásokat erőltettük és nem mertünk a szolnoki nagyemberek közé bevinni a játékszert. A vendégeknél pedig mindig akadt egy játékos, aki begyömöszölt egy-egy duplát. A negyedet a Szolnok nyerte és néggyel vezettek is a végjáték előtt (53-57). 

 

A negyedik negyed Kinney labdalopásával indult és egy duplával, amivel csökkentettük hátrányunkat (55-57). ezt követően kapkodóvá vált a játékunk és ezt a vendégek kihasználták. előbb Somogyi dobott egy középtávolit, majd Green pontjaival kilencre nőtt a szolnoki előny (55-64). ZTE időkérés után egy Krapic hármas következett, amire szolnoki oldalról egy dupla érkezett válaszként (58-66). A negyed hajrájára összeállt a védekezésünk és a pontok is jöttek sorban. Govens majd Kerpel-Fronius szerzett fontos kosarakat és már csak három volt a vendég előny (63-66). Egy hármas kellet az egyenlítéshez, amit Kinney teljesített is és újra nyílt lett a találkozó (66-66). Kinney pillanatai voltak ezek, mivel a távolija után remekül csent el egy labdát és Govenst hozta kihagyhatatlan ziccerbe. Az utolsó percben Gregory egyenlített és habár a mindkét csapat eldönthette volna a mérkőzést következhetett a hosszabbítás (68-68). Itt már érződött a fiúkon, hogy kiadtak magukból mindent, de ekkor is erőn felül küzdöttek. A ráadásban a Szolnok akarata érvényesült és nyolcpontos győzelmet arattak (71-79). 

 

A csapat a találkozón erőn felül teljesített és többször is felállt és fordítani tudott a bajnok ellen. Pantelic dupla duplája (14 pont és 13 lepattanó) és Kerpel-Fronius ponterős és dinamikus játéka előre mutat.  Govens kezdi érezni a társakat, ugyan úgy, mint Krapic. Mohácsi és Velkey is remekül küzdött és Bencze Tamás bátran játszathatja majd őket a mérkőzéseken. Kinney első mérkőzése nem volt rossz és a szezonkezdetig ez még biztosan javulni fog. Összességében megérdemelték a fiúk a közönségtől a vastapsot, hiszen komoly erőbedobásra késztették a jóval komolyabb kerettel rendelkező Szolnokot. 

 

Bencze Tamás: -Gratulálok a fiúknak, hiszen hatalmasat küzdöttek. A mérkőzésen voltak remek periódusaink, de emellett sok hibával is játszottunk. Ahogy korában is mondtam egy harcos, küzdeni tudó csapat van alakulóban és ebből most kaphattak egy kis ízelítőt a szurkolók. 

 

2015. szeptember 9. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás