Hoztuk a kötelezőt

A 15. fordulóban a sereghajtó Vasas Budapest csapatát fogadtuk. Nehezen lendültünk bele a játékba, de a harmadik negyedtől már mi uraltuk a játékot és magabiztosan nyertünk. 

Zalakerámia­ ZTE KK - Vasas Budapest 97-­81 (25­-18, 16­-22, 30­-16, 26­-25)
Zalaegerszeg, 1200 néző. Jv.: Kapitány, Szabó G., Hervay (Ell: dr. Gincsai)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 18/9, Norfleet 19/12, Benke 12/6, Szabó 11/3, Drungilas 15. Csere: Kerpel­Fronius 11/3, Mohácsi 11/6, Fekete-, Kis -, Olasz-., edző: Bencze Tamás.

Vasas Budapest: Taylor 9, Horváth 11/9, Thompson 11/3, Pacher 15/3, Wright 16. Csere: Katona, Moravcsik 6, Faragó 9/9, Boros 2, Kozma-, Völgyi 2, Peringer-, edző: Sárosi Bulcsú.

A vendég fővárosiak magas szerkezetű csapattal kezdtek és ez valamelyest megzavarta a játékunkat. A negyed felénél Thopson kosaraival hat ponttal meglépett a Vasas (6-12). Nehezen lendültünk játékba és sok volt a pontatlan dobásunk. A 7. percre Benke hármasával és Ubilla büntetőivel fordítottunk (15-14). A vendég időkérés sem törte meg a lendületünket és a negyed végére hét ponttal már mi vezettünk (25-18). 

A második negyed elején tartottuk megszerzett előnyünket, de továbblépni nem tudtunk. A 13. percben Ubilla távolijával és Drungilas duplájával végre elértük a tízpontos vezetést (39-29). A folytatásban viszont jöttek a hibák és a pontatlanság. A Vasas szépen lassan visszajött a meccsbe és Thompson hármasával egy pontra zárkóztak (41-40). 

A félidei dobóversenyben két fiatalember Kulcsár Kevin és Kakas Benedek versengett a Zalakerámia ajándékcsomagért. Végül testvériesen megosztoztak az ajándékon így mindketten boldogan mehettek vissza a lelátóra. 

A nagyszünet után feljavult a csapat védekezése és a támadásokat is gyorsabban szövögettük, és ami fontos pontosan céloztunk. Norfleet kapta el a fonalat. A negyed derekára 17-4-es rohammal 58-44-re vezettünk. A lendületünk kissé alábbhagyott a folytatásban és ezt kihasználva próbált zárkózni a Vasas, de Benke remek zsákolással és Mohácsi egy triplával jelezte ma este csak egy csapat nyerhet. A negyed végére 15 pontos előnyt szereztünk (71-56). 

A záró felvonás elején Faragó hintett kettő hármast, amire Norfleet és Mohácsi is hasonlóképpen válaszolt (79-62). A Vasas derekasan küzdött, de a ZTE-ben mindig volt egy –egy játékos, aki ezen az estén lendíteni tudott a csapat szekerén. A negyed második felében Kerpel-Fronius volt soron, aki remek befutásokból szerzett remek kosarakat. A hajrában elértük a húszpontos határt is és jöhettek a fiatalok. A vége magabiztos győzelem, és ami fontos hét játékosunk is átlépte a 10 pontos határt. 

Bencze Tamás:- Nagyon örülök a győzelemnek, ami nem volt ennyire egyértelmű. Az első félidőben szenvedtünk első sorban magunk miatt, másodsorban azért mert az ellenfél remek taktikával érkezett hozzánk. A második félidőben sikerült változtatnunk, ami révén gyorsabbak lettünk és a mélységi játékunk is hasznosabb lett. Jó ritmusban játszottunk és ez döntőnek bizonyult. Örülök, hogy hét játékosom is tíz pont fölött teljesített, ez is mutatja az erőnket. Gratulálok a fiúknak!

Sárosi Bulcsú: -Volt egy nagyon jó első félidőnk, a mit a harmadik negyed elején sikerült elrontanunk. Próbáltuk védekezésünkkel provokálni a Zalaegerszeget, apró módosításokkal, de sajnos ezek nem sikerültek. Ami nagyon tetszett az a végén a fiatalok hozzáállása és határozottsága, amire a későbbiekben építhetünk. 

2017. január 28. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás