Idegenbeli győzelem és biztos kupaszereplés

JP Auto - JKSE - Zalakerámia ZTE KK 84-93 (22-14, 15-27, 21-28, 26-26)
Jászberény. JV.: Cziffra Cs., Farkas G., Balogh Gy. (Farkas J.)

JP Autó-JKSE: Protic 18/12, Arrington 19/15, Williams 8, Cseh 11/6, Stamenkovic 20/3. Csere: Brbaklic -, Bazsó -, Bojic 8, Czirbus -.Edző: Stevan Tot

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 7/3, Norfleet 16/6, Benke 15/3, Szabó Zs.16/6, Drungilas 24/3. Csere: Kerpel-Fronius 5, Mohácsi 10/6, Fekete -, Kis-, Edző: Bencze Tamás

A találkozó előtt Ubilla kisebb megfázással bajlódott, de a kiváló irányító tudta vállalni a játékot. A Belvárosi Általános Iskola tornatermében már az első percektől remek atmoszférát teremtettek a szurkolóink. 

A mérkőzés elején Cseh és Norfleet váltott kosarakat, majd a hazaiak 12-ének Stramenkovicnak a pontjaival meglépett a JKSE. A védekezésünk és a támadásaink sem voltak ritmusban így a hazaiak a negyed hajrájára Cseh triplájával tíz pontos előnyt szereztek, amit Mohácsi egy remek betörésből szerzett kosárral csökkentett a dudaszóig (22-14). 

A rövid szünet használt a fiúknak, mert egészen más ritmusban kezdtek el játszani. Ubilla, Norfleet és Szabó duplájával 22-20-ra zárkóztunk. Hazai időkérés után Mohácsi hármasával, majd egy hazai találatot követően Benke duplájával utolértük a Jászberényt (25-25). Ezt követően felváltva vezettek a csapatok, de egyik fél sem tudott elszakadni tartósan a másiktól. A 18. percben Drungilas passzából Norfleet szerzett kosarat, majd egy labdaszerzés után Kerpel-Fronious Balázs növelte az előnyünket (34-37). Az utolsó percben Arrington egyenlített egy triplával, majd Drungilas büntetőivel, előnnyel vonulhattunk nagyszünetre (37-39). 

A nagyszünet után sem változott a játék képe - szerencsére -,hiszen ugyan azzal a lendülettel játszottunk, mint a második játékrészben. Drungilas duplájával és Szabó hármasával hét pontra növeltük a különbséget (37-44). Remekül védekeztünk és állandósítottuk a vezetésünket. A negyed felénél Mohácsi hintett egy hármast, ami után hazai időkérés következett. Nem használt a hazaiaknak a pihenő, mivel Ubilla remek passzából Mohácsi volt eredményes. Az amerikai irányító pontjával, egy perccel később már 10 pontos különbséget mutatott a tábla (48-58). A negyed hajrájában is sikerült a megszerzett előnyt megtartanunk, annak ellenére, hogy a büntetőzés nem ment a fiúknak (58-67). 

A záró negyed Benke Szilárd pillanataival kezdődött, amihez Szabó egy hármassal is hozzátett (60-72). A 34. percben a legnagyobb különbség alakult ki a csapatok között Drungilas duplájával (63-78).  Egy 6-0-ás rohammal újra tízen belülre zárkózott a JKSE, de Szabó egy horogdobásával billentette vissza az eredményt a tízpontos határ fölé (69-80). A 38. percben Drungilas momentumai következtek. Előbb egy duplát szerzett, majd Szabó labdaszerzése után egy zsákolással fejezte be a támadást és egy újabb labdaszerzés után Norfleet adta fel a litván magas embernek a szákolásra a játékszert (74-88). A hajrában még megpróbált faragni a hátrányából a JKSE, de ezen az estén a fiúk már nem engedték ki a kezükből a győzelmet. 

Bencze Tamás: -Nagyon nehéz mérkőzés volt, mert 10-15 pontos előnyünknél sem éreztem, hogy már megnyertük a mérkőzést. A gyenge első negyed után a folytatásban már saját játékunkat játszottuk a megfelelő ritmusban, s ennek köszönhetjük a győzelmet, ami nagyon értékes, mert Jászberényben nagyon nehéz nyerni.

 

A második negyedtől kezdve remekül védekezve és eredményesen támadva sikerült megszereznünk idei első, összességében nyolcadik sikerünket. Ez a győzelem és a Pécs hazai veresége azt jelenti, hogy sikerült kiharcolnunk a Magyar Kupa nyolcas döntőjében való részvételt!

Fotók: Bálizs Zsuzsa és Borda Menyhért

2017. január 7. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás