Igazi csapatjátékkal legyőztük a Falco KC-t

A hárommérkőzéses hazai sorozat csúcsához érkeztünk péntek este, amikor a Körmendet legyőző Falco KC Szombathely csapatát láttuk vendégül. A telt házat előzetesen meg lehetett jósolni. A vendégeknél ott volt a pályán Darrin Govens, aki hideget-meleget kapott a szurkolóktól már a bemelegítéskor.  A feldobást az éppen ezen a napon ünneplő törzsszurkolónk Szántó Róbert végezhette el. 

Zalakerámia­ZTE KK – Falco KC Szombathely 90-­82  (22­-27, 30­-18, 16-­17, 22-­20)
Zalaegerszeg, 2100 néző. Jv.: Földházi, Tőzsér, Boros. 

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 25/6, Norfleet 12, Benke 15/3, Szabó 9/9, Drungilas 21. Csere: Czinger, Kerpel­Fronius 3/3, Mohácsi 5/3, Kis R. Vezetőedző: Bencze Tamás. 

Falco KC: Medford 7/3, Govens 14, Váradi 14/12, Pusthavar 23/9, Turner 6. Csere: Zigeranovic 16, Kovács P., Tóth N., Simon K. 2.  Vezetőedző: Srecko Sekulovic.

Kipontozódott: Govens (40.).

Jól kezdtünk! Előbb Drungilas szerzett egy közelit, majd Szabó egy hármast (5-0). Váradi triplájával zárkózott a vendégcsapat. A palánk alatta hatalmasat harcolt már a találkozó elején Drungilas és pontjainak köszönhetően a negyed felénél 11-8-ra vezettünk. Ekkor Govens, majd Váradi kétszer i betalált a hárompontos vonalon túlról és már a Falco vezetett (13-16). Kizökkentünk a ritmusunkból és Pustahvar távolijával elhúzott a vendégcsapat (13-21). Bencze Tamás időkérése hatásosnak bizonyult, mert Mohácsi hármassal nyitott, majd Drungilas ziccerezett pontosan és újra ott voltunk a vasiak nyakán (18-21).  Időközben már a pályán volt a szombathelyiek ú szerzeménye Ivan Zigeranovic is, aki megszerezette első magyarországi pontjait. A negyed végén próbáltunk zárkózni, de a Falco tartotta megszerzett előnyét (22-27).

A második negyed elején Ubilla vette kezébe az irányítást és pontjaival újra visszajöttünk a meccsbe. A 14. percben irányítónk hármasával újra mi vezettünk és ez fordulópontot jelentett a találkozón (34-33). Drungilas továbbra is nagyot küzdött, míg Benke és a többiek is felzárkóztak a litván fiú mögé. A 16. percre már 8 ponttal elhúztunk (41-33). A negyed végén Váradi faragott távolijával a vasiak hátrányából, de sikerült megtartanunk a félidőre a negyed közepén kiharcolt előnyt (52-45). 

A félidőben folytatódott az ASUS Magyarország és a Foramax Computers közös dobójátéka, amelyben ezen az estén Benk Gábor bizonyult a legjobbnak, míg a fiatal Horváth Lili lett a másik játékos, aki csatlakozott a döntő mezőnyéhez. 

A hangulatra továbbra sem lehetett panasz, mindkét kórus rendületlenül ontotta a rigmusokat. A negyed elején egy 6-0-s sorozattal tíz pont fölé nőtt a különbség (56-45). Nem volt megállás Norfleet kétszer is remekül hozta magát helyzetbe és már 16 ponttal vezettünk (62-46). A vendégek csak négy perc elteltével szerezték első pontjaikat. Újra a pályán volt Zigeranovic és Pustahvaral karöltve a negyed végére hat pontra felhozták a Falcot (68-62). 

A záró felvonás elején jobban kezdtek a vendégek és Pustahvar pontjaival két pontra zárkóztak (68-66). Ezen az estén volt erőn újra és újra megújulni és ennek köszönhetően újra állva hagytuk a vasiakat és Szabó hármasával a rohanásvégén a 36. percben 79-68-ra vezettünk. A hajrában Govens próbált meg mindent, hogy csapat felzárkózzon, de ezen az estén Norfleet kiválóan védekezett ellenfelén és ez döntőnek bizonyult. Szabó és Drungilas pontjai nagyon sokat értek a végén és Ubilla nyugodtsága is nagyon kellett a fantasztikus sikerhez (90-82). 

Összességében igazi csapatként tudtunk játszani és a remek egyéni teljesítményekkel a második negyedtől a kezünkben tartva a mérkőzést megérdemelten nyertünk. Döntő volt a vasi kisemberek semlegesítése, amit Benke és Norfleet kiválóan megoldott. 

Köszönet a fantasztikus közönségnek, akik ünneppé varázsolták ezt a péntek estét!

2016. december 2. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás