Igazi férfimunka volt! Nálunk az előny!

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 82-72 (17-13, 16-22, 25-17, 24-20)

 

Zalakerámia ZTE KK: Dzambic 21/6, Fekete 14, Mohácsi 14, Darling 10/3, Cohadarevic 16, csere: Tamir 5, Czinger-, Velkey 2, Edző: Milos Sporar

 

MAFC: Hunter 12/9, Lakosa 19/3, Misek 12/6, Fodor 10/6, Toutziarakis 3, csere: Glenn 14, Faragó -, Tursics 2, Lakits-, Edző: Stefan Timbus

 

Ugyanazzal a csapattal vettük fel a harcot a MAFC ellen, mint az elmúlt szombaton. A fővárosiaknál, Stefan Timbus a Hunter-Glenn-Toutziarakis légiós triónak szavazott bizalmat. 

 

Vendégkosárral kezdődött a találkozó. Misek duplájára aztán Fekete szép ziccerrel válaszolt (2-2). A 3. percig felváltva estek a kosarak, majd Cohadarevic három pontjának köszönhetően hárommal megléptünk (9-6). A 6. percben Lakosa egyenlített, majd Glenn pontjaival már a vendégek vezettek (10-11). A mérkőzés hajrájában Fekete és Mohácsi büntetőivel, valamint Cohadarevic duplájának köszönhetően némileg leszakítottuk ellenfelünket (15-11). A negyed utolsó percében Glenn büntetőire Dzambic válaszolt a büntetővonalról és így négypontos előnnyel várhattuk a folytatást (17-13). 

 

Egy elrontott támadással kezdtük a második negyedet, míg a másik oldalon Hunter volt eredményes távolról (17-16). A 12. percben Lakosa két duplájával már a MAFC vezetett három ponttal. Nem találtuk az első három percben a vendégek gyenge pontjait és pontatlanul is céloztunk. A 14. percben Cohadarevic törte meg a kosárnélküliségünket két sikeres büntetőjével (19-20). A 15. perc elején Glenn kosarára Fekete egy remek betörés góllal válaszolt (21-22). A negyed felénél egy technikai hiba borzolta a kedélyeket, amit a zalai kispad kapott. A büntetőkből Misek egyet bedobott, viszont a bónusztámadásból Hunter dobott egy újabb hármast (21-26). Sporar edző időt kért. Az időkérést követően Dzambic egy büntetőt értékesített, míg a másik oldalon egy újabb hármas érkezett Misek révén (22-29). A 16. percben Cohadarevic szerzett labdát a félpályánál és indította Dzambicsot, aki nem hibázott (24-29). Most Timbus mester kért időt. Két perc kosárcsend után Lakosa szerzett büntetőből pontokat a fővárosiaknak, amire Velkey egy szép középtávolival válaszolt (26-31). A 19. percben Dzambic egy remek betörésből ziccerezve lopta közelebb csapatunkat a MAFC-hoz (28-31). Az utolsó perc elején Lakosa szerzett szintén betörésből kosarat, majd Darling egy remek távolival két pontra csökkentette a hátrányunkat (31-33). A következő támadásnál sokadszorra nem zártunk jól hátul és Tursics betörésből szerezhetett kosarat. A negyed utolsó pillanataiban Mohácsi pöcizett vissza egy kimaradt próbálkozást, majd 1.6 másodperccel a sípszó előtt Hunter próbálkozhatott távolról, de a dobása lepattant a gyűrűről így maradt a két pontos vendégvezetés (33-35). 

 

A MAFC hozhatta játékba a labdát a harmadik negyed elején és Misek révén egy hármassal nyitottak. Dzambic az ellentámadásból egy remek ziccerrel válaszolt (35-38). Fodor keze sem remegett meg és egy hármast hintett. Cohadarevic és Darling pontjaival zárkóztunk, de az alapvonalon befutó Fodort nem tudtuk megakadályozni a pontszerzésben. A 23. percben jó védekezésünknek köszönhetően labdát szereztünk majd Cohadarevic szerzett fontos pontokat. Egy újabb sikertelen vendégtámadás után pedig a 24. percben Fekete egyenlítet (43-43). Lakosa duplájánál újra a vendégek vezettek, amit Cohadarevic egyenlített ki (45-45). Ismét egy elrontott vendégtámadást követően Mohácsi juttatat vezetéshez csapatunkat, amire Timbus mester egy időkéréssel reagált (47-45). A negyed másodi felére kezdett összeállni a védekezésünk, amit a fővárosiak ponttalansága jellemzett. Cohadarevic duplájával és Fekete ziccerével már hat ponttal vezettünk (51-45). A 27. percben Misek szerzet egy közelit, majd Toutziarakis egy büntetővel dobta közelebb csapatát (51-48). Kicsit alább hagyott a lendületünk és pontatlanul céloztunk ebben az időszakban. A 28. percben Tamir büntetőivel ötpontosra növeltük az előnyünket (53-48). Az utolsó percbe kanyarodva Misek és Glenn pontjaival zárkózott a MAFC. Majd Heinrich Róbert reklamálását vélték sportszerűtlennek a játékvezetők, így Hunter dobhatott büntetőt (53-52). A vendégek támadásánál Mohácsi labdát lopott és pontosan ziccerezett (55-52). Majd megzavarodva a vendégek újabb labdát ajándékoztak nekünk. Fekete egy büntetőt értékesített a kettőből és néggyel vezettünk (56-52). 16 másodperccel a sípszó előtt Dazmbic szerzett labdát és a önzetlenül passzolt Mohácsihoz, akit csak szabálytalanság árán tudtak megállítani a védők. A csapatkapitány mindkét büntetőjét értékesítette és ezekre a pontokra már nem tudtak válaszolni a fővárosiak (58-52). 

 

Dzambic duplájával kezdtük a záró felvonást, míg a másik oldalon Glenn hibázott ziccert (60-52). A 31. perc végén Tamir ellen szabálytalankodtak a palánk alatt, aki csak egyik büntetőjét tudta bedobni (61-52). Továbbra is magas hőfokon égett a ZTE és Fekete ziccerével és sikeres büntetőjével már 14 ponttal vezettünk (64-52). Sokáig nem örülhettünk a megnyugtató előnynek, mivel előbb Fodor, majd Hunter is távolról dobta át a védelmünket (64-57). Milos Sporar időkéréssel próbálta meg lelassítani a vendégeket. Nem használt az időkérés, mert Lakosa hármasával négyre csökkent az előnyünk (64-60). A 34. percben két rontott dobást követen Darling szerezte meg a pattanót és szerzett fontos kosarat. Majd a bónusz büntetőt is értékesítve hétre növelte a különbséget a csapatok között (67-60). A 25. percben Hunter dobott egy közelit, majd Fekete csak egy büntetőt dobott be a három kísérletéből (68-62). Darling tett vissza újra egy lecsorgó labdát sikeresen (70-63). A vendégoldalon Misek, míg a hazain Dzambic szerzett egy büntetőt. A 36. percben Glenn passzírozott a gyűrűnkbe egy duplát, amire Dzambic egy hármassal válaszolt (74-65). Vendég időkérést követően Lakosa egy hármassal nyitott (74-68). A 38. percben Dazmbic hármassal válaszolt. Glenn kosarát követően Mohácsi dobott fontos ziccert (79-70). A 39. percben Cohadarevic büntetőjével újra tíz ponttal vezettünk (80-70). Egy perc volt hátra, amikor Lakosa büntetőivel zárkózott a MAFC, majd kijöttek a vendégek egész pályás letámadásra és faultokkal próbálták tördelni a játékot. Dazmbicsnak odaütöttek és ő nem hibázott. Pontjaival kialakult a végeredmény , ami számunkra azt jelentette, hogy előnyt szereztünk a play-ot-ban.

 

Hullámzó volt a játékunk, de a harcosság, amit Sporar mester kért a csapattól az megvolt. Néha lyukas volt a védekezésünk és sok pontot kaptunk kívülről, de az akarással nem volt gond. A MAFC fiataljai most is bizonyították rátermettségüket, amire jó lesz odafigyelnünk a következő mérkőzésen. 

Edzői nyilítkozatok:

 

 

 

 

 

Köszönjük a szurkolók támogatását, akik végig lelkesítették csapatunkat, átsegítve a hullámvölgyeken. 

 

A ZTE 1-0-ra vezet a kiesés elleni párharcban. A folytatás május 6-án Budapesten!

 

2015. május 1. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás