Ismét a második félidő döntött

A 19. fordulóban fontos mérkőzés várt a csapatunkra. A MAFC mérkőzéstől a szurkolók és a játékosok is tartottak valamennyire. Szoros első félidő után a másodikban sikerült felőrölnünk a fővárosiak ellenállását. 

MAFC- Zalakerámia ZTE KK 72-96 (16-19, 22-23, 17-24, 17-30)
Budapest, Gabányi László Sportcsarnok, Cziffra Cs., Hervay T., Radnóti M. (Valovics István)

MAFC: Fodor 8, Misek -, Hot Amin 18/3, Mccray 27/6, Cvetkovic 4, csere: Lakits 10, Katona 1, Lakosa 4, Siklós-, Peringer-, Szanyi-, Bordács-, edző: Garai Péter 

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/12, Vaughn 16/9, Benke 17/3, Szabó 6, Radic 21, csere: Mikovic 2, Horváth 17/9, Mohácsi 3/3, Kis-, edző: Bencze Tamás

Hot Amin és Cvetkovic kosaraival szerzett előnyt a hazai csapat (4-0). Szabó gyorsan szépített egy duplával, majd Mccray és Fodor pontjaival próbált elszakadni a MAFC (8-2). Sok volt a pontatlanság mindkét oldalon. Benke vette kezébe a karmesteri pálcát és pontjaival zárkóztunk. A negyed felénél Kinney kétszer is ziccert hibázott, majd Benke egy labdaszerzésből zsákolt (10-8). Hazai időkérés után Mccray és Fodor pontjaival ismét meglépett a MAFC, de Vaughn fél percen belül egy duplával és egy triplával egy pontra hozta fel csapatunkat, majd a 8. perc elején Benke duplájával már nálunk volt az előny (14-15). Vaughn remek belöbbölt passzából Benke már a 10. pontját szerezte (14-17). Fodor egy betörésből válaszolt, majd Horváth Ákos két büntetője zárta az első játékrészt (16-19). 

A második negyed is Hot Amin duplájával kezdődött, majd Vaughn szerzett egy triplát (18-22). A 12. perc elején Cvetkovic duplájával és Mccray hármasával fordított a MAFC (23-22). Horváth Ákos egy távolival felelt, majd Kinney labdaszerzését követően Radic ziccerezett. Jó védekezés után Horváth újabb távolijával, hét ponttal elléptünk (23-30). Hazai időkérés után elég volt egy kis kihagyás és Mccray sorozatban hat pontot szerezve egy egységnyire zárkóztatta csapatát (29-30). Bencze Tamás sem nézhette tétlenül a csapat üresjáratát és időt kért. A negyed felénél Benke és Szabó pontjaival távolodtunk, de Lakits kosarai újra a nyakunra hozta a MAFC-ot (33-34). A 17. perc elején Radic zsákolásával és Benke triplájával hat ponttal elléptünk (33-39). A 18. percben zónára váltott a fővárosi csapat és két eladott labdánkból, Hot Amin és Lakits dupláival egy pontra zárkóztak (38-39). A félidő zárásaként Kinney süllyesztett el egy hármast, így négy pontos előnnyel mehettünk pihenőre. 

A nagyszünet után, ahogy eddig megszokhattuk, Hot Amin két duplájával zárkózott a MAFC, mi pedig Vaughn büntetőivel tartottuk minimális előnyünket (42-43). A 22. percben Vaughn ütött oda hárompontos kísérlet közben Hot Aminnak, aki nem hibázott a büntetővonalról és már ők vezettek (45-43). Szerencsére csak egy pillanatig, mert Kinney hármasa éppen jókor jött (45-46). Két remek labdaszerzés után Vaughn hintett egy hármast, Radic pedig egy közelit és újra hat ponttal elléptünk (45-51). A negyed felénél Hot Amin és Benke váltott egy –egy kosarat. Kinney kimaradt ziccerét Radic tette vissza, majd egy büntetőt is bedobott a következő támadásunk zárásaként. A 27. perc elején újabb kimaradt hazai támadás után Kinney süllyesztett el egy távolit, mellyel, 12 ponttal vezettünk (47-59). Garai Péter időkérése után Kinney hintett egy újabb hármast. Horváth Ákos büntetőivel távolodtunk, majd a 13-0-s rohanásunkat Lakits törte meg egy közelivel (49-64). A negyed vége a fővárosiaké volt és egy keveset faragtak a hátrányukból (55-66). 

Lakosa ziccerével tízen belülre jött fel a MAFC, de Radic duplájával visszaállt a csapatok közti különbség (57-68).  A 32. percben Mccray büntetőire Vaughn egy betörésből szerzett kosárral válaszolt (59-70). A hazaiak sokat hibáztak támadásban. A folytatásban két gyors Radic dupla következett, majd hazai időkéréssel folytatódott a találkozó (59-74). Fodor ziccere után Cvetkovic egy sportszerűtlen hiba után kipontozódott, Radic pedig pontosan büntetőzött (61-76). Jól védekeztünk, míg a fővárosiak elbizonytalanodtak. Szabó, Horváth és Radic duplája után a 35. percben Garai mester újra időt kért (61-82). A rövid szünet után Hot Amin szerzett egy távolit, amire Horváth Ákos felelt, majd Hot Amin büntetőivel araszolt tovább a MAFC (66-84). Horváth Ákos hármasa és Radic zsákolása után lélekben is feladta a hazai csapat (66-89). A hajrában Mccray pontjaival kozmetikázott a vendéglátónk, de Mikovic és Vaughn duplájára és Mohácsi triplájára már nem volt válaszuk (72-96).

A Gabányiban ezúttal is hazai pályát varázsoltak a szurkolóink, akik sokat tettek, azért hogy csapatunk a második félidőben jó ritmusban és eredményesen játsszon és megnyerje a fontos bajnokit!

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2018. február 3. Zalakermia ZTE KK /Jóna István 

Megosztás