Itthon léptek parkettre a gyermekek

Újévi kezdéseként három zalaegerszegi csapat mérkőzhetett meg az első csoportba kerülésért az U12-es bajnokságban.

A 2015/2016. évi Országos Gyermek Bajnokság negyedik fordulója január elején került megrendezésre. Az előző körben elért eredmények alapján az aktuális csoportot a ZTE KK "A" és "B" jelű csapatai és a szintén zalaegerszegi leány csapat, a Zala Volán TE együttesei alkották. A helyszín így természetesen nem lehetett kérdéses, hazai környezetben mérkőzhettek meg a fiatalok egymással.

Gyermek Bajnokság  -2016. január 10. IV. forduló 
Zalaegerszeg, Eötvös Ált. Isk.

ZTE KK "A" - ZTE KK "B" 78-38 (10-15, 25-11, 18-9, 21-0) Félidei büntetők: 4-3 

Zala Volán TE - ZTE KK "A" 20-85 (2-21, 6-22, 2-28, 9-11) Félidei büntetők: 1-3

ZTE KK "B" - Zala Volán TE 46-39 (7-12, 10-6, 15-4, 9-11) Félidei büntetők: 5-6 

A szülők, rokonok és barátok nagyon szép számban töltötték meg az Eötvös József Általáns Iskola tornatermének lelátóját vasárnap délelőtt. Az ifjú titánok igyekeztek legjobbjukat bemutatni a publikumnak, ennek megfelelően nagy küzdelem folyt a játéktéren mindhárom mérkőzésen. Az elvárásoknak megfelelően az "A" csapat valamelyest kiemelkedett és így ismét visszajutott az első csoportba, de a másik két egerszegi gárdát sem érhette panasz.

A ZTE KK "A" csapatának tagjai közül ezúttal külön említést érdemel elsőként Hegedűs Brúnó, aki az első mérkőzésen 14 perc játékidő alatt 6 pontot, számos lepattanót és 9 (!) dobásblokkolást szorgoskodott össze. Ezen teljesítmény közben és után a kispadon és a lelátón is elég gyakran hangzott el a Pantelics név, ugyanis a 11 éves 175 cm magas Brúnó a felnőtt együttes szerb centeréhez hasonlóan csapata bástyája volt védekezésben.
A két mérkőzés legponterősebb játékosa Salamon Erik lett 28 pontjával, aki emellett gólpasszokkal is hozzájárult csapata sikereihez. A kiszolgálásban Makkos Dávid járt élen, 21 pontja mellett számolatlanul osztotta a gólpasszokat és hozta kihagyhatatlan helyzetekbe társait. Csuti Kornél (24) és Vass Csongor (22) is sok kosarat szerzett.

A ZTE KK "B" csapatában Márfi Barnabás végzett az élen a ponttermelést illetően, 28 ponttal terhelte meg az ellenfelek gyűrűit a két mérkőzésen, emellett magabiztosan irányította társait. Említést érdemel még Szalay Domonkos, aki 20 pontot szerzett, illetve Salamon Bálint (13) és Kámán Dániel (7), akik mindketten remek hozzáállással végig küzde, jól teljesítettek.

Természetesen az itt külön ki nem emelt játékosokat sem érheti szemrehányás, mindenki igyekezett kihozni magából a maximumot. Az eredményeknek köszönhetően az "A"-csapat a január végén kezdődő felsőházi szakaszban játszik tovább. A "B"-jelű gárda a sorsolás aljáról indulva a csoport ötödik helyére küzdötte fel magát, és a továbbiakban is a régión belüli ellenfelekkel játszik majd.
Hanzséros Alajos és Rózsás Gábor tanítványai a következő fordulóig rendelkezésre álló két-három hétben természetesen mindent el fognak követni a további sikeres szereplés érdekében az edzéseken.

2016. január 18. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás