Itthon már nem hibáztunk, legyőztük a Kecskemétet

A 20. fordulóban hazai pályán fogadtuk a Kecskemét csapatát és végig vezetve nyertük meg a mérkőzést. Ubilla 15 gólpasszig jutott 17 szerzett pontja mellett. 

Zalakerámia ZTE KK – KTE-Duna Aszfalt 85–80 (25–20, 24–21, 18–18, 18–21)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1200 néző
V.: Győrffy P., Söjtöry T., Rácz Zs. (Várhalmi Zs.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 17/9, Norfleet 11/3, Benke 9, Szabó Zs. 16/12, Drungilas 14. Csere: Wright 11, Kerpel-Fronius 2, Mohácsi 5/3, Kis -.edző: Bencze Tamás

KTE-Duna Aszfalt: Djukanovic 5/3, Pongó Má. 7/3, Pongó Ma. 3, Djeraszimovic 28/12, Karahodzsic 14. Csere: Ivosev 20, Mészáros -, Fülöp -, Hegedűs 3/3. edző: Forray Gábor

A vengeknél a combsérüléssel bajlódó Ivosev vállalta a játékot, de csak csereként számított rá Forray Gábor a KTE mestere.

A második percben Benke kapta el a fonalat és sorozatban öt pontot szerezve lendített csapata szekerén. Ubilla hármasánál már hat ponttal vezettünk (10-4). Nehezen tudta feltörni a védekezésünket a KTE és többször kintről próbálkoztak a játékosaik. Ahogy Bencze Tamás kérte a centerjátékukat próbáltuk megakadályozni, ami ebben az időszakan remekül működött. A 6. percben Wright is remekül szállt be a meccsbe és közelijével kilenc ponttal elhúztunk (16-7). Vendég időkérés után sem változott a játék képe és Wright újabb közelijével a 8. percre már 11 ponttal vezettünk (21-10). A negyed vége a vendégeké volt és légiósainak pontjaival ötre csökkent az előnyünk (25-20). 

A második negyed elején Norfleet ziccerére Derasimovic négy pontjával háromra zárkózott a KTE (27-24). Sikerült tíz pont körülire tornáznunk az előnyünk, de Derasimovic nem hagyta, hogy leszakítsák csapatukat. A negyed hajrájára Pongó Martin kosarával öt pontra zárkóztak (46-41). Szabó egy triplával válaszolt és ezzel kialakította a félidei eredményt (49-41). 

A nagyszünetbe ezúttal hárompontos dobásban versenyezhettek szurkolóink. A Zalakerámia dobóversenyt Schreiner Gábor nyerte. 

A nagyszünet után folytattuk az agresszív letámadó stílusú védekezésünket, ami eddig eredményes volt.  A 22. percben Szabó hármasával újra tíz pont fölé kúszott a különbség (54-43). Tartottuk a megszerzett előnyt és Drungilas zsákolásával és Wright duplájával távolodtunk a KTE-től (60-47).  Derasimovic és Ivosev pontjaival tartotta a lépést a vendégcsapat és nem engedte, hogy nagyon ellépjünk (67-59). 

A záró felvonásban Ubilla labdaszerzéséből Norfleet robogott kosárig, majd Szabó az utolsó pillanatban szerzett egy remek hármast (72-59). Drungilas duplája után Forray Gábor időt kért (74-59). Ebben az időszakban kisebb hullámvölgybe kerültünk és ez a védekezésünkre és a támadásainkra is hatással volt. A KTE Pongó Máté és Ivosev kosaraival zárkózott. A 37. percben Wright kosarával még 13 ponttal vezettünk (83-70). Ezt követően egy 10-2-es rohammal öt pontra feljött a Kecskemét (85-80). Egy perc volt még hátra, de Djukanovic kétszer is dobást hibázott így az eredmény nem változott és újra nyert a csapatunk!

Az elejétől kezdve irányítottuk a mérkőzést és tartottuk a tíz pontos különbséget. A vendégek harciasságát dicséri, hogy nem adták fel és szorossá tették a végjátékot. 

Bencze Tamás: – Örülök a sikernek, és annak, hogy játékban előbbre léptünk. Sajnos továbbra is hullámzó a játékunk. Védekezésben voltak jó időszakaink, főleg az első félidőben. Az egész meccset figyelembe véve elégedett lehetek, megérdemelten nyertünk egy végig nagyon küzdő és fegyelmezett Kecskemét ellen. 

Forray Gábor: – A ZTE nagyon megdolgozott a győzelemért. Kemény meccs volt, az elején nagyon sok labdát eladtunk és ebből könnyű gólokat dobott ellenfelünk. Amikor tíz pont fölötti különbséggel meglépett, rendezni tudtuk a sorokat, de már csak az eredmény után futottunk. Gratulálok a csapatomnak is, mert kihozták magukból, amit lehetett. 

2017. március 4. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás