Ivica Radic csapatunk új centere

Két kisember után a magas poszton is van már légiósa csapatunknak. Bencze Tamás és Heinrich Róbert az elmúlt időszakban rengeteg játékos videóját és elemzését nézte végig, hogy megtalálja az alakuló együttesünk magas posztjára a megfelelő játékost. 

-Több ajánlatot is elküldtünk. Voltak olyanok, akik a pénz miatt, vagy a nemzetközi kupaszereplés hiánya miatt és voltak, akik más okokból nem akartak Magyarországon játszani- tájékoztatott Bencze Tamás. 

A hosszas keresgélés most eredményre vezetett és a 26 éves horvát centert, Ivica Radicot szerződtette a klubvezetés. A 208 cm magas játékos a horvát korosztályos válogatott tagja volt (U18, U20). 

Korábbi csapatai: KK Kvarner, KK Zagreb, FCM Ferentino (olasz), Viola RC (olasz), Benfica (portugál), F. Kontatto Bo. (olasz), Virtus Bologna (olasz), Umana (olasz), 

A 2016/2017-es szezonban az olasz másodosztályú Viola Reggio Calabria csapatában kezdett, ahol 21 mérkőzésen 17,7 pontot és 11.4 lepattanót átlagolt, majd idén februárban csapatot váltott a ligán belül és a FMC Ferentino együttesében 8 mérkőzésen 11,3 pontot és 7,5 lepattanót gyűjtött. 

Stárics Kornél ügyvezető tájékoztatása szerint a centerrel fix egy éves szerződést kötött a klub. Ivica Radic, a többi légióssal (Rayshawn Simmons és Braxton Reeves) együtt augusztus 20-án csatlakozik a csapathoz. 

2017. augusztus 11. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás