Izgalmasra sikerült a bajnoki főpróba

A hamarosan kezdődő bajnokság főpróbáját tartottuk szombat délután. Ellenfelünk a Kaposvár volt, aki remek partnernek bizonyult. Bencze Tamás szerette volna felmérni, hogy éles meccsen  miként játszik csapata.

Zalakerámia ZTE KK- Kaposvári KK 83-80 (26-17, 16-16, 15-22, 26-25)

Zalaegerszeg, Jv: Török R. Szalai Zs., Földesi Á.

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 15/3, Norfleet 12/6, Benke 14/3, Szabó 14/6, Drungilas 10, csere: Mohácsi 3, Velkey 15/15, Kis-, Czinger-, edző: Bencze Tamás

Kaposvári KK: Wisseh 8/3, Duren 17/9, Cooke 13/6, Hendlei 12, Stainbrook 19, csere: Papp-, Fodor 7, Baki 4, Grebenár-, edző: Fekete Ádám

Pontosabban kezdtük a mérkőzést mint a Kaposvár és 2. percben 7-2-re vezettünk. Gyorsan rendezték soraikat a vendégek és kiegyenlítettek. Drungilas és Norfleet pontjaival újra vezettünk (13-7). A negyed hajrájában a két említett játékos harcosságának köszönhetően már 11 ponttal is vezettünk, amiből az első 10 perc végére kilenc egység maradt (26-17). 

Fodor Márton faragott a második negyed elején csapata hátrányából, de gyorsan jött a válasz hazai oldalról és újra tíz pont fölé nőtt a vezetésünk (32-20). A folytatásban állandósult a tíz pont körüli különbség. A félidei eredmény az egykori egerszegi játékos Baki Gergő ziccerével alakult 42-33-ra. 

A nagyszünet után magasabb fokozatba kapcsoltak a vendégek, míg rajtunk látszott némi tompaság. Fodor vezérletével fokozatosan zárkózott a Kaposvár: A negyed felénél még nyolc ponttal vezettünk, de a negyed végére két pontra olvad az előnyünk (57-55) 

A záró negyed elején Wisseh egyenlített, majd Szabó triplája nyugtatta meg a szurkolókat, de csak egy ideig. A 33. percben Hendlein duplájával átvette a vezetést a Kaposvár. Ebben az időszakban szétesett a játékunk, nem találtuk a ritmust. Ellenben a vendégek magukra találtak és Cooke és Strainbrook pontjaival már 11 ponttal vezettek (62-73). A 37. percben Velkey keze sült el kétszer a hárompontos vonalon túlról, majd Ubilla estében szerzett duplájával három pontra zárkóztunk (70-73). Összeállt a védekezésünk és egy labdaszerzés után Velkey újabb távolijával egyenlítettünk (73-73). Mohácsi dupláját követően Fodor hagyott ki egy hármast, amire Velkey egy újabb távolival válaszolt (78-73). Az izgalmaknak itt még nem volt vége. Duren hármat büntetőzhetett és két pontra feljött a Kaposvár. Az utolsó 12 másodpercben a büntetőpárbajt megnyertük és így a találkozót is (83-80). 

Bencze Tamás:- Sokat és keményen dolgoztunk a héten és ez főleg a második félidőben látszott meg a fiúkon. A negyedik negyedben hátrányból sikerült felállnunk és fordítanunk, ami azt mutatja, hogy van potenciál a fiúkban az éles szituációkban is. Örülök a győzelemnek!

Vezetőedzőnk elárulta, hogy másfél napos pihenőt kapnak a srácok és azt követően már  bajnoki ritmusban készülnek az első bajnoki fordulóra az Alba Fehérvár ellen. 

2016. október 01. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás