James Kinney : - Éreztem, hogy tudok segíteni!

Irányítónknak igazán jó szezonja van és a játéka meghatározó volt az elmúlt nyolc fordulóban. James Kinney eddigi mutatója 17,63 pontot, 5,38 lepattanót, 4,25 gólpasszt, 2,13 labdaszerzés. Átlagban 34 percet tölt a pályán, amely idő alatt a  hármasokat 34 %-ban, a büntetőket 70 %-ban értékesítette. Igazi vezére a csapatnak, aki csendben dolgozik és fontos eleme Bencze Tamás együttesének. A Kecskemét elleni soros bajnokinak az érdekessége, hogy volt csapat ellen kell játszania pénteken. 

Miért döntöttél a ZTE mellett?

-A választásomnál nagyon sokat segített az, hogy a csapatnak nagyszerű múltja van. Tudtam,  hogy az utóbbi szezonokban sok gonddal küszködtek és nem sikerült túl jól a szereplésük. Tetszett a felvázolt terv és tudtam, hogy tudok segíteni az edzőnek, a stábnak, a csapatnak abban, hogy egy jobb szezonunk legyen. 

 

Hogy érzed magad, milyen a közösség?

-Kellemesen érzem magam, elégedett vagyok mindennel, ami a csapatot és a körülményeket illeti. A város is sokkal közelebb áll hozzám, mint az előző helyem volt és ez nagyban megkönnyítette az új dolgokhoz való alkalmazkodást. 

 

Eddig remek szezont fut....

- Tudom, hogy jól megy a játék mostanában, de nem kényelmeskedhetem el és nem gondolhatom azt, hogy ez mindig így lesz. Biztosan lesznek meccsek, ahol szenvedni fogok, vagy fogunk csapatként és egyénileg is és lesznek olyan meccsek, amikor nagyszerűen fogunk teljesíteni. De hát ilyen sport. Továbbra is szeretnék koncentrált maradni és minden meccshez úgy hozzáállni, hogy a maximumot tudjam nyújtani. 

 

A ZTE - Körmend rangadót hogy élted meg? 

- A Körmend elleni meccs igazi rangadó volt , amelyen élvezet volt játszani. Jó volt látni, hogy a szurkolókat mennyire érdekli a két csapat közti rivalizálás. Sokat hallottam ezekről a meccsekről, de addig míg nem vettem egyben részt nem tudtam elképzelni sem. Fantasztikus érzés!

 

A volt csapatod ellen játszol pénteken, milyen gondolatok fogalmazódnak meg ilyenkor a fejében?

- A Kecskemét elleni bajnokira úgy tekintek, mint egy meccsre a többi közül. Van egy kis extra motivációm, hiszen a régi csapatom ellen fogunk játszani, de ez nem változtat azon, hogy miként tekintek a megmérettetésre. 

 

Mit vársz a mérkőzéstől?

- Nehéz mérkőzésre számítok. Fegyelmezetten kell támadnunk és keményen kell védekeznünk. Szóval biztos vagyok abban, hogy nehéz mérkőzést fogunk játszani a KTE-vel. Véleményem szerint, ha azt csináljuk, amit tudunk és a legjobbunkat nyújtjuk csapatként és végig koncentrálni tudunk, nem lehet gondunk. 

 

2015. november 19. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás