Jászberényben nagyon nehéz nyerni

Szombaton este idegenben folytatja csapatunk a bajnoki pontvadászatot. Az ellenfél a Stevan Tot irányította JP Auto-Jászberényi KSE lesz. A korábbi zalaegerszegi sikeredző tavaly augusztusban vállalt újra munkát Magyarországon.  Csapata jelenleg a 11. helyen áll a tabellán 4/7-es mutatóval. Csapatunknak éppen fordított a mutatója, de ez nem jelent semmit, mivel idegenben senki ellen sem lehet biztosra menni. Bencze Tamással a felkészülésről és a mérkőzésről beszélgettünk:

-Amit terveztünk azt nagyjából meg tudtuk csinálni. Volt a fiúknak házi feladata, amit megcsináltak, mer t jó állapotban érkeztek vissza.  Az év utolsó napjaiban elég intenzív edzések voltak, hogy a srácok fizikálisan is helyre billenjenek. Bizakodó vagyok, az egész keret együtt van és nincsen sérültünk. 

Nem lesz könnyű Jászberényben…

-Sőt nagyon nehéz lesz. Egy nyolcas rotációval rendelkező csapatról van szó, ahol hat játékos stabilan 30 percet játszik. Szervezett csapatról beszélhetünk, akik a jugoszláv iskolát képviselik –Stevan Tot-ot ismerve. Nem túl sok improvizáció, inkább a precizitásra törekednek. Mind a hat játékos képes az extra teljesítményre. Hullámzó a teljesítményük, viszont pont ez bennük a veszélyes, mivel nagyon jól dobnak távolról, és ha elkapnak egy jó ritmust nehéz megállítani őket. Komplett csapatuk van, főleg Jászberényben, abban a kis teremben nagyon nehéz meccs lesz. Sok függ attól, milyen százalékban fogunk dobni. Megvannak a védelmüknek a hibái, amire rá fogunk játszani. Emellett játszanak egy 1-3-1-es zónát, amit nagyon kevesen játszanak. Ez is átjátszható, csak sok türelem kell hozzá. Úgy érzem felkészültünk, és ha olyan százalékban valósulnak meg a dolgaink, ahogy az utóbbi időben, akkor jó esélyünk van a győzelemre, de ezért keményen meg kell majd dolgoznunk.

A JP Auto-Jászberényi KSE – Zalakerámia ZTE KK találkozó szombaton 18 órakor kezdődik és a Cziffra Csaba, Farkas Gábor, Balogh Gyula (Farkas János) bírói hármas dirigálja majd. 

A találkozót a Zalasport.hu élőben közvetíti!

A végére pedig egy múltidéző kép, amelyen mester és tanítvány együtt van:

2017. január 06. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás