Javuló játék, vállalható vereség

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 92-80 (25-19, 25-17, 22-25, 20-19)
Aréna Savaria, 1800 néző
Vezette: Cziffra Cs., Frányó Péter, Kulcsár T. (dr. Gincsai)

 

Falco-Trend Optika KC Szombathely: Martinic 18, Perl 11, Will 5/3, Hall 10, Krstanovic 14/6 Csere: Dukics 11/3, Covington 12/12, Váradi 9/3, Bus 2, Bognár –edző: Kálmán László

 

Zalakerámia ZTE KK: Fekete 19/3, Mohácsi 9/3, Darling 2, Cohadarvic 22, Lekli 28 Csere: Velkey -, Kertész -, Ilics –Edző: Milos Sporar

 

Álmos hangulatban és szombathelyi pontokkal kezdődött a mérkőzés, amelyre a jelek szerint mind a két csapat úgy tekintett, hogy jó alkalom lehet az új játékosok tesztelésére. Sajnos a Zalakerámia ZTE KK az új szerzemények közül csak Cohadarevicset tudta pályára küldeni, aki viszont agilisen kezdett, több támadást is pontokkal tudott befejezni.

 

Feltűnő volt már az első pillanatoktól fogva, hogy személyében képzett és minőségi légiós került a Zalakerámia ZTE KK-hoz, biztosan kijelenthető, hogy az ő megszerzése komoly erősítés a számunkra.
Fekete István is bátran kezdett, az első negyedben az új szerb légiós és az ő jó teljesítménye kellett ahhoz, hogy 6 pontos hátránnyal szusszanjanak az első 10 perc után a csapatok.

 

A második negyedben már Lekli is többször jelezte, hogy a pályán van, és ma este is jó játék várható tőle, de a Zalakerámia ZTE KK nagyon gyengén  dobott a triplavonal mögül - ekkor még csakis Mohácsi tudott innen betalálni - , miközben a Falco elrontott büntetők után is rendre betalált, illetve kiemelkedően dobták a hazaiak a kétpontosokat.

 

A szünetbeli 14 pontos hazai előny megnyugtató lehetett a szombathelyi szurkolók számára, de azt is el kell ismerni, hogy parázs küzdelemre még ekkor sem lehetett számítani.
Ugyanakkor a komoly vereség esélye sem rémlett fel egyetlen pillanatra sem, ugyanis a harmadik negyedben is folytatta Lekli a pontgyártást, Fekete bátran játszott és Cohadarevics is rendre betalált.
Sajnos Darlingot egy ütközés után le kellett támogatni a pályáról, így elsősorban Leklire, Feketére és Cohadarevicsre várt, hogy szorossá tegyék a találkozót.
A Zalakerámia ZTE KK küzdött, próbálkozott becsülettel, és folyamatosan vissza tudott kapaszkodni 10 pontos hátrány környékére.

 

A végén a szombathelyiek új légiósa, Covinton talált be többször is a vonal mögül, az ő triplái tartották biztonságos távolságban a Zalakerámia ZTE KK-t.
A mutatott játék képe alapján továbbra is érezhető, hogy a csapat túl van egy holtponton, és lassú fejlődésen megy éppen keresztül, de igazi érett és tudatos csapatjáték megteremtéséhez még idő és rengeteg közös gyakorlás kell. Utóbbit jól szolgálta a mai mérkőzés, amelynek tanulságai kellenek a további építkezéshez.

 

Lekli 28 pontjával újfent kiemelkedőt nyújtott, és az első mérkőzésén sokat vállaló, 22 pontig jutó Cohadareviccsel tényleg ütőképes párost alkothatnak a jövőben. Fekete mai játéka érett, magabiztos és ponterős volt, és határozottan ki kell emelni, hogy 19 pontja mellé 10 asszisztot is jegyzett. Darling sajnos nem tudott érdemi segítség lenni (2 pont, 6 lepattanó), de nagyon reméljük, hogy Körmenden egészségesen a valós tudása érvényesül majd. Meg kell említeni még Mohácsit is, akinek 7 kísérletből szerzett 9 pontja nem tűnik kiemelkedőnek, de 7 lepattanója igazolja, hogy ő is megküzdött minden egyes labdáért.

 

Köszönjük a csapatot elkísérő szurkolóknak, hogy velünk voltak, reméljük, hogy legközelebb Körmenden egy ki-ki meccs izgalmával és a mainál is elszántabb küzdéssel köszönhetjük meg, hogy kiállnak továbbra is mellettünk!

 

Hajrá Zalakerámia ZTE KK!

 

Fotó: ZAOL.hu

 

2015. január 13. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás