„Jellem és csapatszellem „-már a MAFC ellen készülünk

Az elmúlt fordulóban a Kaposvár együttesét sikerült legyőznie csapatunknak. A fiúk türelmesen játszott és nem hagyták leszakítani magukat. A végén Panic és Fekete jó játékának köszönhetően begyűjtöttük a harmadik győzelmünket a szezonban, amivel utolértük soron következő ellenfelüket, a MAFC-ot. Vezetőedzőnknél, Milos Sporar-nál az előttük álló feladatokról is érdeklődtünk:

 

Nehéz hetek van túl a csapat. Látszik beérni a munka, de még  a java hátra van. Hogy látod az elmúlt időszakot, a sikertelenséget és a részsikereket?

 

- Igen, igazad van. Nehéz napok jönnek, de ez nem újdonság nekem, hiszen nehéz napok vannak mögöttem is az elmúlt 2 és fél hónapban itt a ZTE-nél. Mióta elkezdtem a csapatot edzeni, még nem volt meccsem, mikor teljes csapattal tudtunk volna kiállni. Legalább 2-3 ember hiányzik mindig a kezdő ötből, de néha akár 4 is. De úgy gondolom nincs értelme túl sokat agyalni a múlton és a jövőn sem. Az egészséges játékosok minden nap keményen és nagyon profi hozzáállással edzenek, ezért én hiszek bennük és abban, hogy sikeresen jönnek ki ebből a nehéz szezonból és kihozzuk belőle a maximumot.

 

A Kaposvár ellen volt tartása a csapatnak és a kisebb hullámvölgyeket is jól kezelték a játékosok. És ennek egy remek győzelem lett az eredménye, amit már sokan vártak. Milyen volt ez a mérkőzés és miben látod a siker titkát?

 

-A Kaposvár elleni mérkőzés olyat mutatott nekem, amit egészen eddig hiányoltam: JELLEMET és CSAPAT SZELLEMET. Erre a két dologra az elkövetkező mérkőzéseken is nagyon nagy szükségünk lesz. A játékosok egyre jobban érzik egymást és úgy érzem azt is kezdik lépésről-lépésre érezni, hogy én mit várok el tőlük.

 

Talán leszakadtak a súlyos kövek a játékosokról és elindulhatunk felfelé. A következő két mérkőzés ebben nagyon fontos állomás lesz. Jól gondolom?

 

-Nagyon fontosak nekünk a következő meccsek. Nem szeretném külön kiemelni egyik összecsapás fontosságát sem. Mindannyian tudjuk mi a szezon célja. A "túlélés" ebben a bajnokságban, a bent maradás, amire koncentrálunk. Meccsről meccsre készülünk fel, most éppen a MAFC ellenire.

 

Hogy állnak a sérültek- Lekli- Darling? Vannak -e további maródiak?

 

-Nem csak Lekliről és Darlingról van szó, hiszen Tamirnak is a szezon eleje óta vannak problémái a térdével és néha a bokájával is. Cohadarevic is erős ütést kapott az utolsó meccsen a térdére. Panicnak továbbra is fáj a bokája. De mit mondjak? Küzdeni fogunk és hiszünk magunkban és egymásban, együtt kell maradnunk ezekben az időkben is és pozitívnak maradnunk!

 

Nézzük az előttünk álló bajnokit, a MAFC ellenit. Van miért visszavágni ellenfelünknek. Milyen mérkőzést vársz, és mit kérsz a játékosaidtól? 

 

-A MAFC elleni mérkőzésen jó védekezést várok elsősorban a csapattól és azt, hogy támogassuk egymást, bízzunk egymásban a pályán. Tudjuk mik az erősségeik és mi ezeket próbáljuk majd "limitálni", megakadályozni. Így sikeresek lehetünk. 

 

A pénteken 19 órakor kezdődő mérkőzésen van tehát miért visszavágnunk ellenfelünknek, akik a héten a B csoport tavalyi pontkirályával, egykori játékosukkal Faragó (Horváth) Péterrel erősítettek. 

 

Zalakerámia ZTE KK – MAFC 
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok
2015. február 13. 19 00
Jv: Vígh P. dr., Farkas G., Makovsky Sz. (Görgényi)

 

2015. február 12. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás