Jobb volt a Kecskemét

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 90-60 (25-10, 21-20, 23-11, 21-19)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
JV: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T. (Balogh)

 

KTE-Duna Aszfalt: Kinney 12/6, Kovács P. 7/3, Djeraszimovics 12, Ivosev 9/6, Barovic 12 Csere: Rakic 11/9, Karahodzics 4, Mészáros 7, Pongó Má. 5/3, Hegedűs 6/6, Pongó Ma. 3/3, Jakab 2 Edző: Stojan Ivkovoc

 

Zalakerámia ZTE KK: Kertész 2, Gáspár 18/6, Darling 6, Tamir 14, Ilics 10 Csere: Mohácsi 4, Velkey 4, Czinger 2, Kerkai – Edző: Milos Sporar

 

A mérkőzést felvezetőben szóba került Nathan Healy állapota, miszerint kivették a veséjét. Podlovics Péter ügyvezető kérésünkre elmondta, hogy továbbra is várják a családtól és játékostól a fejleményeket, de eddig még nem kaptak semmilyen információt. Így sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudják az elhangzottakat. 

 

Az első negyed elején Kinney pontjaira, Darling válaszolt a büntetővonalról. Lendületbe jött a Kecskemét és hamar tíz pontra növelte előnyét (12-1). Az 5. percben Ilic duplája jelentette az újabb ZTE pontokat. A negyed végére sem lankadt a hazaiak dobókedve és Barovic utolsó pillanatban elengedett sikeres horogdobásával alakult ki a negyed végeredménye (25-10). 

 

A második játékrész elején Gáspár Dávid szerzett két duplát, amire Rakic válaszolt távolról. Felváltva potyogtak a pontok, és állandósulni látszott a különbség. A negyed közepén újra lendületbe jött légiósai vezérletével a KTE és 19 pontra növelte előnyét Ivkovic csapata. Zónavédekezésre váltottak a fiúk és ez némileg megzavarta a házigazdákat. Tamir –Gáspár –Ilic pontjaival egy jó sorozatot produkáltunk (37-25). A negyed végét megnyomták a hazaiak és újra megnyugtató előnyt szerezve vonulhattak pihenőre (46-30).

 

A félidőben Milos Sporar a riporter kérdésére elmondta a gondok ellenére szeretnének a TV nézőknek színvonalas kosárlabdát mutatni, ami nem mindig sikerül. Emellett a lepattanózás is gondot okozott a fiúknak

 

A nagyszünet után,  jobban kezdett a KTE és szép lassan harminc pont közelébe növelték az előnyüket. Tamír gyorsan begyűjtötte negyedik hibáját, amit Ilic is megtett nem sokkal később. A 25. percig mindössze büntetőből tudtunk csak betalálni, míg a hazaiak kintről és a palánk alól is sorra szerezték pontjaikat. Tamír és Ilic pontjai jelentettek némi szépségtapaszt a negyed vége felé, amikor újabb csapás érte a csapatunkat. Cole Darling próbált kiharcolni a gyűrű felé törő Ivosevvel szembe támadóhibát, de rosszul esett, vagy lépett és megsérült a bokája. Sántikálva hagyta el a játékteret, és már nem tudott visszatérni a találkozón. Az utolsó momentumként Pongó hármasa ült a zalai gyűrűben (69-41).

 

A záró negyed Ilic pontjaival indult, amit Rakic hármasa követett. Fokozatosan húzott el a Kecskemét. Ivkovic mester már a fiatalokat is pályára küldhette. Derekasan küzdöttek a fiúk, így sem a negyven közte, sem a száz pont nem jött össze a hazaiaknak (90-60).

 

Összességében a palánkok alatt teljesen súlytalanok voltunk és a kinti dobásaink is rendre kimaradtak. A védekezésbeli hibáinkat a hazaiak rendre megbüntették. Egy jó formában lévő Kecskeméttől szenvedtük el sorozatban, tízedik vereségünket. 

 

Milos Sporar, a ZTE vezetőedző a mérkőzés végén a következőket nyilatkozta: - Nem igazán tudok mit mondani, nagyon nehéz helyzetben van a ZTE, a Paks és a hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen. Ez a játékosállomány nem üti meg az A-ligás szintet – hiányzik egy irányító, egy center és egy négyes poszton bevethető játékos. Három ember hiányzik, ez nagyon sok, olyan csapattagok lettek húzóemberek, akik eddig nem voltak azok. Pár nap pihenés következik, utána irány a sportcsarnok, a munka. Valamit kezdeni kell a mostani játékosállománnyal, valamilyen előrelépés kell. Bármilyen keretet is sikerül összeszedni az alapszakasz második felére, nagyon kemény időszak elé néz a ZTE.

 

2014. december 18. Zalakerámia ZTE KK

Megosztás