Jobb volt a Körmend

A negyeddöntő párharcban a harmadik mérkőzést játszották a csapatok, ezúttal Körmenden

Egis ­Körmend – Zalakerámia ­ZTE KK 92­-69 (22­-15, 22­-21, 28­-15, 20­-18)
Körmend, 2200 néző. Jv.: Pálla, Kapitány, Hegedűs.

EGIS Körmend: Petty 10, Channels 3/3, McKinney 24/3, Dickerson 14/3, Duinker 16. Csere: Ferencz 15/9, Lakosa, Tóth N. 8, Németh 2, Farkas-, Molnár-, edző: Teo Cizmic.

Zalakerámia ZTE KK: Kinney 14/3, Govens 9/3, Mohácsi 12/6, Balmazovic 16/9, Pantelic 2. Csere: Kerpel­Fronius 2, Velkey 13/6, Kis R. 1, Olasz-, Gáll-, edző: Bencze Tamás.

A hangulat most is kiváló volt a körmendi csarnokban, ahol harmadszor feszültek egymásnak a csapatok. A kezdőnkben a sérüléssel bajlódó Kerpel-Fronius helyett Balmazovicsot jelülte Bencze Tamás. 

A mérkőzés elején felváltva potyogtak a kosarak. Nálunk Kinney és Mohácsi szerezte felváltva a pontokat. A 6. percben 10-7-re vezettünk. A Körmend rendezte sorait és Mckinney vezérletével egy 11-0-t rohantak és így már a hazaiak mentek 18-10-re. Próbáltunk zárkózni a negyed végére, de a hazaiak tartották megszerzett előnyüket (22-15). 

A második negyed elején nem változott semmi. Kinti dobásokkal próbáltunk zárkózni, de nem ment a fiúknak a tripladobás. A Körmend tartotta a távolságot, egészen a negyed feléig, amikor a hazai megingásokat sikerült kihasználnunk és felzárkóznunk ellenfelünk mögé. A 16. percben Velkey büntetőivel már nálunk volt az előny (29-30). Sajnos nem sokáig örülhettünk, mert újra ritmust váltott a Körmend és hét ponttal elhúztak (37-30). A félidő hajrája a Körmend kedve szerint alakult, mi pedig rohantunk az eredmény után (44-36). 

A nagyszünet után bennmaradtunk az öltözőben. A Körmend fokozatosan növelte előnyét. A 25. percig mindössze három pontot szereztünk (53-39). Hazai oldalon ültek a hármasok, míg nekünk minden egyes pontért meg kellett küzdenünk. A különbség fokozatosan nőtt és a játékunkon még az időkésé sem tudott változtatni. A negyed végére teljesen szétestünk és a Körmend megérdemelten vezetett 72-51-re. 

A záró negyedben továbbra is a Körmend akarata érvényesült és természetesen ilyenkor minden sikerült nekik. Fejben valószínű már feladtuk és készültünk a pénteki meccsre. A fiatalok becsülettel küzdöttek, de a vereséget már nem tudtuk elkerülni. A vége magabiztos hazai győzelem, nekünk pedig maradt a lehetőség az egyenlítésre pénteken, hazai pályán. 

Bencze Tamás: - Nagyon jól játszott a Körmend, mindenben előttünk járt ma. Ez egy kicsit meglepetés is volt nekem, nem erre készültünk. Minden húzásunkra jól reagáltak, meg kell emelnem előttük a kalapomat. Ennyivel jobbak voltak ma, reális volt ez a különbség, de nem szabad ebből messzemenő következetést levonni, a végén próbáltuk pihentetni egy-két kulcsemberünket. Köszönöm annak a két-három játékosomnak, akik saját felelősségükre sérülten is vállalták a játékot.

Teo Cizmic: - Megérdemelten nyertünk. Amit kértem a fiúktól, mindent megvalósítottak, úgyhogy minden dicséretet megérdemelnek. Gratulálok a csapatnak, és köszönöm a szurkolók biztatását.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

2016. május 10. Zalakerámia ZTE KK 

Megosztás