Jól hajráztunk, de a végén az Alba nyert

A 2016/2017-es bajnokság nyitómeccsén az Alba Fehérvárt láttuk vendégül. Nehéz mérkőzésre készültünk, de szerettük volna győzelemmel kezdeni  a szezont. 

Zalakerámia ZTE KK – Alba Fehérvár 65–71 (14–22, 11–15, 18–17, 22–17)
Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok,
JV.: Cziffra Cs., Hegedűs T., Gorka Sz. (Dr. Gencsev P.)

Zalakerámia ZTE KK: Ubilla 11/9, Norfleet 13/6, Benke 4, Szabó 17/3, Drungilas 8. Csere: Mohácsi 8/3, Velkey 1, Kerpel-Fronius 3/3. Edző: Bencze Tamás

Alba Fehérvár: Taylor 14/12, Markovics 11/6, Burgess 10/6, Lóránt 4, Keller. 6. Csere: Edwards 12/6, Keller I. -, Farr 4, Shepard 5, Tóth P. -, Filipovics 3/3. Edző: Branislav Dzunic

Norfleet szerezte az idei szezon első pontjait zalai oldalon. Markovic pontjaira Ubilla egy távolival válaszolt és ekkor vezettünk utoljára a mérkőzésen (5-3). A fehérváriak Taylor vezérletével lendületbe jöttek és az 5. percre megléptek, amit Bencze Tamás időkéréssel próbált megállítani. Sok volt az eladott labda és a kikényszerített dobás, így a negyed végére nyolc ponttal vezette az Alba (14-22). 

Szorosabb védekezést kért a csapattól Bencze Tamás a negyed elején. Norfleet kapta el a fonalat és távoli dobásaival a 15. percre négy pontra zárkóztunk (22-26). A negyed második felében  mivel nem sikerült a felzárkózás kapkodóvá vált a játékunk és a vendégek Burgess pontjaival a félidőre 12 pontosra növelték az előnyüket (25-37). 

A Zalakerámia dobóverseny idei első győztese Kiss Norbert lett. 

A nagyszünet után sem változott a játék képe. A vendégek tartották megszerzett előnyüket, mi pedig minden kosárért keményen megküzdöttünk. A 24. percben már 15 ponttal vezetett az Alba (32-47). Hazai időkérést követően Mohácsi és Szabó pontjaival nyitottuk meg a hajrát.  A negyed végén egy labdaszerzésből indulva Kerpel-Fronius Balázs hintett egy hárompontost megadva az alaphangot a folytatáshoz (43-54). 

Jó védekezéssel kezdtük a záró negyedet és egy 6-0-ás rohammal hét pontra zárkóztunk (49-56). Edwards hűtötte le némileg a kedélyeket egy távolival, de nem tartósan. Mohácsi és Ubilla vette kezébe az irányítást. Máté kétszer is remek betörés után szerzett kosarat, majd Ubilla hármasával két pontra zárkóztunk (59-61). Megjött szurkolóink hangja is és űzték, hajszolták a fiúkat. A 36. percben Norfleet egy remek csellel ültette fel Edwardsot és látványos kosárral kiegyenlített (61-61). Edwards ezen feldühödve gyorsan szórt egy távolit. Az utolsó két percben többször is fordíthatott volna a ZTE, de a távoli dobások rendre kimaradtak, az Alba pedig pontosan büntetőzve a hajrában végleg eldöntötte a rangadót (65-71). 

Bencze Tamás: - A fehérváriak játéka ellen nehéz védekezni és sajnos erre nem sokat tudtunk készülni, így élesben teszteltük az elképezéseinket. Sajnos egy félidő ráment erre és nagy előnyt szerzett a vendégcsapat. A harmadik negyed második felében kezdtünk hajrázni, majd a negyedikben végre abban a ritmusban játszottunk, amit szeretnénk a szezon során megvalósítani. Kiegyenlítettünk, de az első félidő rengeteg energiát felemésztett a játékosoknál, így a végére nem tudtunk higgadtak maradni. 

Branislav Dzunic: - Az első percektől kontrolláltuk a játékot és hosszú ideig őriztük az előnyünk. A negyedik negyedben egy hullámvölgbe kerültünk és kiegyenlített a ZTE. A hajrában koncentrálni tudtunk és így sikerült megnyernünk ezt a fontos mérkőzést. 

2016. október 9. Zalakerámia ZTE KK 

 

Megosztás