Jól teljesítettek a fiatalok

Játékosaink fejlődéséhez elengedhetetlen, hogy folyamatos értékelést kapjanak pillanatnyi teljesítőképességükről, tudásukról, és az idény folyamán időről időre érkező értékelések alapján képet kapjanak fejlődésük irányáról és mértékéről. Ezek az ismeretek adják az alapját és egyben értékelését is az elvégzett edzésmunkának.

 

A játékosok mérkőzésen nyújtott teljesítményét és fejlődését leginkább szubjektív módon tudják megítélni az edzők, a játékosok és a szülők is. Még akkor is, ha ebben viszonylag objektív adatok - jegyzőkönyvek, statisztikák - is állnak rendelkezésükre. Ilyen típusú visszajelzést hónapról hónapra, mérkőzésről mérkőzésre kapnak a játékosok.

 

Vannak azonban a teljesítőképességnek mérhető, objektív összetevői is. Mind fizikai, mind technikai téren. Ezek a képességek azok, melyekre a játékhoz szükséges összetett technikai és taktikai elemeket építheti fel az edző és a játékos közös  munkája.

 

A korábbi hagyományhoz visszatérve a 2014/15-ös szezonban is elvégezzük a 12 évesnél idősebb játékosaink őszi és tavaszi felmérését, mely tartalmaz testalkati, gyorsasági, erő, ügyességi gyakorlatokat. Az őszi méréseket októberben elvégeztük, és az eredményekből levont tanulságokat az edzők felhasználják csapatuk éves munkatervének megvalósításakor.

 

A felmérés a következő képességekre terjedt ki: 
- ugrások páros lábról és egy lábról
- egyenes vonalú és irányváltoztatásos futás labda nélkül és labdavezetéssel
- kosárlabdával passzolás, kosárra dobás
- fizikai jellegűek: felülés, fekvőtámaszban karhajlítás, húzódzkodás, medicinlabda dobás, hajlékonyság

 

Az eredmények elemzéséhez minden játékos megkapja a felmérés eredményeit, és edzője vagy akár szülei segítségével megállapíthatja, mely területek azok, amelyeken megfelelően teljesít, illetve melyek azok, ahol több munkára, nagyobb odafigyelésre van szükség.

 

Reméljük, hogy jó értelemben vett versengés is kialakul a csapattársak között, ami több és jobb edzésre sarkallja őket. Ebből az okból a korosztályok 3-3 legjobb teljesítményt nyújtó játékosának nevét is nyilvánosságra hozzuk. 

 

Juniorok: 
1. Kovács Martin       
2. Nagy Botond
3. Molnár Erik

Kadettek:
1. Gáspár Zsombor
2. Czeigli Ádám
3. Szabó Dominik

2001-es születésű játékosok:
1. Kovács Benedek
2. Kovács Kristóf
3. Borbély Marcell

2002-es születésű játékosok:
1. Simó Bence
2. Kovács Bertalan
3. Fullér Soma

2003-as születésű játékosok:
1. Büki Bence
2. Varga Huba
3. Hoffmann Máté

 

 

 

 

 

 

 

A fényképeken: 
1. (bal oldali)A serdülő "A" csapat a medicinlabdadobásnál. Éppen Kovács Kristóf ad bele mindent.
2. (jobb oldali)A serdülő "B" csapat helyből távolugrás felmérését végzi Kis Attila. Az ugráshoz Lukács Bálint készülődik.

 

Gartulálunk afiúknak a teljesítmlnyükhöz!

 

2014. december 08. Zalakerámia ZTE KK

 

 

Megosztás