Kadet kiemelt 2. forduló

Nagy elszántsággal készült kadet csapatunk a Sopron elleni mérkőzésre, szerettek volna visszavágni a selejtező II. fordulójában elszenvedett 32 pontos vereségre, s végül ugyan kikaptak hosszabbításban, azonban a mérkőzés alakulásával, illetve a mutatott javulással mindenképpen elégedettek lehettek. 

ZTE KK/A – Soproni SI/A 86 - 90 (22-16, 12-17, 15-22, 28-22, 9-13)

ZTE KK/A: Slezák Barnabás (10/6), Kámán Kristóf (14), Simó Bence (41/6), Szabó Milán (6), Fullér Soma (2), Büki Bence (6), Lajos Bálint (7), Lukács Bálint (-). Edző: Bodrogi Csaba 

Az 1. félidőben a hazaiak akarata érvényesült jobban, a lelkes védekezésüknek köszönhetően előnnyel térhettek a pihenőre. A folytatásban a vendégek kevesebb hibát vétettek, feljavultak támadásban és a 4. negyedben már vezettek 60-71 arányban is. A ZTE fiataljai azonban nem adták fel, agresszív letámadásból labdákat szereztek vagy hibára kényszerítették az ellenfelüket, s bő 2 perc alatt ledolgozták hátrányukat. A végjáték izgalmasan alakult, előbb egy távoli dobással, majd az utolsó pillanatokban egy kétpontos kosárral sikerült egyenlítenünk. A hosszabbításban gyorsan előnybe kerültek a soproniak, amit a kissé elfáradó hazaiaknak már nem sikerült ledolgozni, így is remek mérkőzést játszottak, s bár csalódottan, de emelt fővel hagyhatták el a pályát.

2017. október 16. Zalakerámia ZTE KK
 

Megosztás